Budget lipsticks van Essence

2015-12-22 10.07.21

Eens in de zoveel tijd neem ik een uitgebreid kijkje in de schappen van Essence en Catrice. Toen ik tussen de lipsticks aan het kijken was, vroeg ik mezelf af waarom ik er eigenlijk zo weinig heb. Ik heb namelijk 3 geliefde lipsticks van Essence, maar heb nooit verder gekeken dan die 3 kleuren. Ik besloot er nog 3 mee te nemen, in de hoop dat ik deze ook geweldig zou gaan vinden. Vandaag laat ik ze aan jullie zien, kijk je mee?

2015-12-22 10.02.02

Je kent ze vast wel, de zwarte, strakke hulzen met het gekleurde randje. Essence houdt het simpel, maar de lipsticks zien er uitnodigend uit. Door het gekleurde randje weet je precies welke kleur je te pakken hebt, en laat dat nou net een detail zijn waar ik van houd.

2015-12-22 10.03.01

De 3 kleuren die mij tijdens mijn winkelbezoek het meeste aanspraken waren; 03 Dare to wear, 17 I love cake pop en 07 Natural beauty. De namen zijn snoezig en enorm vrouwelijk.

2015-12-22 10.05.09

De kleuren zijn enorm verschillend van elkaar, en toen ik ze thuis nog eens goed bestudeerde herkende ik een kleur. Na een duik te hebben genomen in mijn stash kwam ik erachter dat ik natural beauty al heb, en dat dit een groot favoriet van mij is geweest. Oeps, foutje! Maar zo heb ik wel weer een prachtige lipstick herontdekt.

2015-12-22 10.11.45

De lipsticks van Essence zijn enorm goed gepigmenteerd. Wat mij wel direct opvalt is dat de lipsticks iets minder fel zijn op mijn arm dan in de huls. Desondanks bevallen de kleuren mij wel. Ik heb overigens maar 1 keer de lipsticks over mijn arm gehaald. De kleur kan dus nog iets meer opgebouwd worden en intenser door meerdere lagen over elkaar aan te brengen.

IMG_5102

07 Natural beauty
Nude kleuren zijn prachtig in deze tijd van het jaar. Ik wissel het graag af met felle lipsticks. Natural beauty is, zoals de naam het al zegt, mooi neutraal.

IMG_5105

17 I love cake pop
Door de romige substantie is de kleur iets minder intens dan dat ik verwacht had. Toch vind ik de kleur erg mooi. Het is een opvallende roze kleur, maar niet te overdreven. Zo kun je de lipstick bij iedere gelegenheid dragen.

IMG_5107

03 Dare to wear
Ook deze naam past perfect bij de lipstick. I’ll abslutely dare to wear you!

2015-12-22 10.06.25

De lipsticks hebben een fijne romige substantie en laten een mooie glans achter op je lippen. Helaas blijven ze wel iets minder lang zitten dan dat ik gewend ben van een lipstick, ongeveer 2 uurtjes. Door de substantie veegt het al sneller van je lippen af, maar voor de prijs stift ik mijn lippen met alle liefde een extra keer bij. Ik ben blij dat ik weer eens de tijd nam om het Essence schap uitgebreid te bekijken. Ik vind ze leuk!

De Essence lipsticks kosten €2,39 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat.

Welke van de 3 vind jij het mooiste? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  07 Natural Beauty heb ik ook! Die vind ik dus ook het mooiste, haha. Ik draag hem eigenlijk veels te weinig. Essence heeft leuke kleurtjes maar toch grijp ik liever naar mijn MAC lipsticks omdat die beter blijven zitten. 🙂 Prachtige foto’s heb je gemaakt!
  liefs

 2. says

  Hè, maar 3 lipsticks van Essence?! Oei, kom ik aan met 11…Maar, jij hebt er weer meer van MAC, haha! Leuk dat je er drie bij hebt gekocht. En, zéér verschillende tinten. Staan je goed, meid!

 3. says

  Wat een mooie lipsticks! Zelf ben ik enorme fan van Coral Calling van Essence, maar zoals je al zegt heb ik er maar heel weinig terwijl ze onwijs mooi zijn! Ik ga snel weer even een paar lipsticks hier scoren! Ik vind Natural beauty en Dare to wear echt prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *