Clinique 3-stappen systeem

20161010_132916

Als het aan komt op gezichtsverzorging, dan is Clinique een van mijn favoriete merken. Zo gebruik ik dagelijks de 7 Day Scrub Cream en gebruik ik iedere avond voor het slapen gaan de Moisture Surge Overnight Mask. Echter is er ook een 3-stappen systeem voor je huid, waar ik tot een paar weken geleden nog geen ervaring mee had. Ik mocht het 3-stappen systeem uitproberen en vertel vandaag wat ik er van vind. Lees je mee?

20161010_133344

Clinique gelooft dat één verandering al verschil kan maken en bedacht daarom de campagne #Differencemaker. Deze campagne heeft als doel vrouwen meer zelfvertrouwen en de kracht te geven iets bij te dragen voor een betere wereld, in hun omgeving of in hun persoonlijke leven. De campagne vertelt 6 verhalen van 6 bijzondere vrouwen van verschillende delen van de wereld. Één handeling, één persoon en één product kan een groot verschil maken. Zo ook het 3-stappen systeem van Clinique.

20161010_133106

Het Clinique 3-stappen systeem bestaat -zoals de naam al zegt- uit 3 producten. Het 3 tal bestaat uit een cleanser, een exfoliant en een moisturizing lotion. Het is de bedoeling dat je de producten tweemaal daags gebruikt. In de ochtend na het opstaan en in de avond voordat je naar bed gaat. Echter is het 3-stappen systeem verkrijgbaar in 4 verschillende soorten, voor 4 verschillende huidtypes. Type 1 is voor de hele droge tot droge huid, Type 2 voor de droge tot gecombineerde huid, Type 3 voor de vette huid en type 4 voor de hele vette huid. Zelf heb ik type 2, voor de gecombineerde tot droge huid. Dit heb ik laten testen bij de Douglas, maar mocht jij hier zelf geen tijd of zin voor hebben dan kun je ook de skincheck doen op de website van Clinique.

20161010_133025

Stap 1. Het reinigen van de huid.
De eerste stap is het reinigen van de huid met de Liquid Facial Soap. Persoonlijk vind ik het fijn mijn gezicht nat te maken met lauw/warm water, de Liquid Facial Soap aan te brengen op mijn handen en vervolgens mijn huid zachtjes in te masseren met mijn vingertoppen. Je kunt het uiteraard ook in combinatie met een gezichtsborstel doen, maar zelf vind ik mijn vingertoppen een stuk milder werken. Vervolgens na het inmasseren van mijn huid, verwijder ik de zeep weer met een lauw/warm washandje. Mijn huid reageert hier vanaf dag 1 al goed op. Het is een zachte, maar vooral milde zeep wat mijn huid overigens totaal niet uitdroogt. Erg fijn en mijn huid voelt zacht en schoon!

20161010_133133

Stap 2. Het verwijderen van overtallig talg en dode huidcellen.
Met stap 2 gebruik ik de Clarifying Lotion. Hiermee verwijder ik de restanten vuil op mijn gezicht, denkend aan dode huidcellen en overtallig talg. Ik heb de Clarifying Lotion al eerder gebruikt, maar dan type 1. Voornamelijk in de winter, met het gure weer, merk ik dat mijn huid hier naar snakt. Mijn huid is dan nog droger dan normaal en de Clarifying Lotion is dan één van de weinige producten waar mijn huid echt goed op reageert. Type 2 bevalt mij ook prima, zeker in deze tijd van het jaar. Wat ik wel merk is dat de lotion vrij sterk is van geur -het ruikt naar alcohol- en is dus vrij heftig rondom de ogen. Wanneer ik te dichtbij de huid rondom mijn ogen kom, krijg ik zelfs traanogen door het heftige effect. Dit vind ik wel een minpuntje.

20161010_133159

Stap 3. Het versterken en hydrateren van je huid.
En last but not least, stap 3 het versterken en hydrateren van je huid. Hiervoor gebruik je de Dramatically Different Moisturizing Lotion. Een fijne, milde crème die mijn huid een flinke oppepper geeft. Overigens trekt de crème lekker snel in en is het zuinig in gebruik.

20161010_133317

Of het 3-stappen systeem voor mij een verschil maakt? Ja, zeker wel! Mijn ervaring met Clinique was altijd al positief en mijn mening over de producten veranderen dan ook niet. Enkel een beetje rekening houden met de lotion van stap 2 en de producten werken perfect voor mijn huid!

22

Om je wellicht zelf te overtuigen bedacht Clinique een tape test. Je dient een klein stukje tape te plakken op je hand en vervolgens haal je het stukje tape er zachtjes vanaf. Zo zie je als het goed is de onzuiverheden zitten op het stukje tape. Om het verschil duidelijk te laten zien kun je na deze stap je hand verzorgen met de Liquid Facial Soap en de Clarifying Lotion. Daarna plak je weer een -schoon- stukje tape op je hand en deze haal je er vervolgens weer zachtjes vanaf. Je ziet meteen een verschil. Op de foto hierboven testte ik zelf het effect met de tape en de foto’s liegen er niet om.

Het 3-stappen systeem is onder andere te koop bij Douglas in zowel een setje als losse full size producten. Douglas heeft nu 25% korting op Clinique!

Heb jij al enige ervaring met de producten van Clinique? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

  1. says

    Die clarifying lotion heb ik ook gehad maar dan voor type 1, daar zat geen alcohol in. Wellicht een tip! De facial wash leek me fijn totdat ik zag dat er SLS in zit en voor mijn gezicht vermijd ik dat tegenwoordig liever. De gezichtslotion vond ik heel fijn omdat die lekker vloeibaar is. Maar qua aanvoelen en ingrediënten vond ik het niet veel beter dan de doodgewone (maar ook prettige) Olaz Beauty Fluid die stukken goedkoper is. 😉 Leuk artikel!

  2. says

    Ahhh mijn producten gaan ook snel tranen en dat vind ik altijd balen bij zo’n product. Verder klinkt de set heel fijn. Ook ik ben dol op de reinigingsproducten van Clinique.

  3. says

    Ik ben al zo ontzettend lang benieuwd naar dit stappen plan. Een tijdje geleden kreeg ik zo een plan mee in testertjes maar die kan ik nergens meer vinden. Ik merk ook echt met dit weer dat mijn huid veel meer nodig heeft. Toch blijf ik het ontzettend prijzig vinden.. Twijfel twijfel..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *