About last week #221. Naar de dierenarts, huisartsenpost en binnen 4 muren.

New Project (3)

Goedemorgen, leuk dat je weer mee kijkt naar een nieuwe about last week! Afgelopen week was me een weekje wel. Lilo werd ziek en moest naar de dierenarts en ook met Sofie moesten wij naar de huisartsenpost..

Maandag

20200316_083331

Goedemorgen. Wel een beetje gek hoor dat wij allemaal 3 weken thuis moeten blijven. Ondanks dat het natuurlijk het allerbeste is. Ik probeer de aankomende 3 weken een beetje het schoolritme van Sofie aan te houden. Het is natuurlijk geen vakantie, dus het kan niet altijd alleen maar pret zijn. En aangezien zij is gewend aan dit dagelijkse ritme, is het ook wel fijn voor haar. Half 9 gaan alle schermen uit en moet ze iets voor zichzelf doen. Ze gaat oefenen met het schrijven van letters en cijfers. Noé vindt het allemaal reuze interessant.

20200316_125234

Daarna moeten wij naar het consultatiebureau met Noé voor haar vaccinaties. Gelukkig kan dat nog wel. In de middag is het echt heerlijk weer, dus ik ga lekker lang naar buiten met de meisjes. Wij wonen in een bosomgeving waar wij elke dag heel blij mee zijn. Maar nu extra blij, want het is er altijd rustig. Daardoor kunnen wij gelukkig gewoon naar buiten en naar de speeltuin. Zonder dat de speeltuinen helemaal vol zitten met andere kindjes en ouders.

20200316_142256

En we besluiten de dierenarts te bellen voor dit arme vriendje. Sinds gisteren eet en drinkt hij niet meer (voor zo ver wij hebben gezien), hij slaapt alleen maar en knort niet meer als wij hem aaien. Hij is duidelijk niet lekker en voelt overigens ook erg warm aan. De dierenarts wilt hem toch even zien, dus manlief gaat daar met hem naartoe. Wat we al dachten, hij heeft flinke koorts en waarschijnlijk ergens een ontsteking. Hij heeft medicijnen en pijnstillers gekregen en hopelijk knapt hij daar snel van op. Zó zielig.

20200316_172205

En als avondeten maak ik weer andijviestamppot met gehaktballen. Noé krijgt inmiddels ook groente. Dit keer verse worteltjes, die vindt ze erg lekker!

Dinsdag

20200317_085200

Deze ochtend beginnen wij met het maken van een tekening voor omi. De tekening gaan wij opsturen via de post. Ze zit nu helemaal alleen thuis, wat ik toch wel erg zielig vind. Dus Sofie maakt een mooie tekening om haar een beetje op te vrolijken. Iets via de post krijgen is natuurlijk altijd leuk!

20200317_112017

In de middag ga ik samen met Noé naar de supermarkt voor wat boodschappen. Papa heeft even pauze dus die kan lekker met Sofie even naar buiten. Ongelooflijk dat nog steeds veel schappen leeg zijn geroofd in de winkel. Maar ik heb wat ik nodig had.

20200317_112815

En ik zie de viskraam staan en er staan geen klanten, dus ik besluit lekker visfriet en kibbeling mee te nemen voor de lunch. Verder heb ik vandaag geen foto’s meer gemaakt.

Woensdag

20200318_130533

En zo ziet ons dagje er vandaag uit. Ik merk echt dat ik het wel pittig vind. Ik ben de hele dag bezig met entertainen en kom eigenlijk niet toe aan de dingen die ik normaal zou doen wanneer Sofie op school zit. Ik zie dit ook echt niet als een vakantie, maar als overleven. In vakanties kunnen wij leuke dingen doen, gaan en staan wanneer en waar wij willen. Dit is gewoon je tijd uitzitten en elkaar letterlijk op de lip zitten. Het is niet anders, dat weet ik. Maar pittig vind ik het wel. 🙂 In de middag kijken wij Frozen 2. Wat een duistere en kleurloze film. Wij vinden het minder leuk dan deel 1, maar kijken de film wel helemaal af!

Donderdag

20200319_085457

Helaas heeft Sofie gisteravond koorts gekregen en is ze flink aan het hoesten. Rustig aan doen wij gelukkig al, maar we gaan ook maar even niet meer naar buiten. Terwijl zij lief aan het spelen is en Noé slaapt, probeer ik te werken aan Belle Vie Fashion. Ik kan me totaal niet concentreren, mijn hoofd werkt echt niet mee. Aan het einde van de middag besluit ik de huisartsenpost te bellen. Sofie zit bijna op 40 graden koorts, is wat benauwd en spuugt slijm. We moeten haar heel goed in de gaten houden en als het verergerd meteen weer bellen.

Vrijdag

20200320_131928

Maar helaas gaat het ook vandaag nog niet beter. En aangezien ze ook niet meer eet en slecht drinkt, besluit ik even naar de supermarkt te fietsen en een aantal lekkere dingen te halen die ze graag eet.

20200320_175216

Maar rond lunchtijd besluit ik dat het genoeg is en bel ik de huisarts weer. Ze zit rond het middaguur al bijna op 40 graden koorts en het gaat gewoon echt niet goed. We moeten langskomen op het speciale spreekuur in het ziekenhuis omdat ze bang zijn dat Sofie een longontsteking heeft. Hier hebben wij ruim 2,5 uur gezeten. Het was chaos (respect voor al het personeel) en uiteindelijk wordt ze helemaal nagekeken. Geen longontsteking gelukkig, maar wel een heftige luchtweginfectie. Met medicijnen en veel rust mogen wij gelukkig naar huis, maar we moeten nog steeds heel rustig aandoen.

20200320_192648

We zijn pas laat weer thuis, dus als de meisjes op bed liggen ploffen wij op de bank met een pizza. Wat een dag!

Zaterdag & Zondag

20200322_124645

20200322_140756

En ons weekend is heel rustig. Sofie is nog steeds flink ziek. Ik probeer regelmatig stukken te gaan fietsen zodat ik toch nog even buiten kom. Dat binnen zitten begint me nu echt op te breken. Gelukkig wonen wij in een heerlijke omgeving, met veel natuur en weinig mensen. Dus een luchtje scheppen kan zo nu en dan! Lilo is overigens weer helemaal de oude, gelukkig maar!

Fijne nieuwe week allemaal. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

  1. says

    Wat sneu voor de kat, ik weet nog wel hoe ziek Marie toen was… Hoop dat ie snel weer opknapt!
    En Sofie, wat ziet ze er ziek uit op de foto, ze heeft het echt flink te pakken. 40 graden is zeker heel hoog, goed dat je de huisarts nogmaals belde. Een ontsteking is pittig, ik hoop dat de medicijnen snel aanslaan! Beterschap voor beide!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *