About last week #286. Naar groep 3 en naar Sprookjeswonderland!

New Project - 2021-06-28T192427.509

Goedemorgen, leuk dat je weer mee kijkt naar een nieuwe About last week. Afgelopen week kreeg Sofie een prachtig rapport en om dat te vieren gingen wij het weekend naar Sprookjeswonderland.

Maandag

20210621_100500

Goedemorgen, weer een nieuwe week. Wat een verschil qua weer vergeleken met vorige week. Niks aan! Aangezien dit weer er toch niet om vraagt om naar buiten te gaan, ruim ik heel veel op in huis. Waaronder de speeltafel van de meisjes. Die was inmiddels weer ontploft. En een voordeel hiervan is dat ik spullen weg kan doen die normaal in Sofie haar bijzijn niet weg mogen. Bijvoorbeeld van die MacDonalds cadeautjes etc. Troep dus..

20210621_170555

De dag vliegt gelukkig wel om zo. Als avondeten maak ik rijst (noodles) met kip en groentes.

IMG-20210621-WA0020

En na het avondeten is het natuurlijk tijd voor voetbal! Sofie mocht voor de eerste keer mee kijken, maar ze vond het ongelooflijk saai haha. Dus na de eerste helft gaan ze gewoon lekker naar bed.

Dinsdag

Dinsdag maak ik geen foto’s, maar eigenlijk ziet mijn dag er hetzelfde uit als maandag. Ik maak een wandeling met Noé, rommel in huis en ik schrijf een artikel voor Belle Vie Fashion. Een doornormale dinsdag.

Woensdag

20210623_144339

Vandaag is een beetje een spannende dag. Sofie krijgt namelijk haar rapport mee naar huis en daardoor weten wij zeker of zij wel of niet over gaat naar groep 3. Maar de vlag kan uit en oh wat zijn wij trots, want ze is over! Sofie begon dit schooljaar nog een keer in groep 1 door corona, maar als snel mocht zij doorstromen naar groep 2 omdat ze het zo goed deed. En nu mag ze dus als jongste kindje van de groep over naar groep 3. Wij zijn zo trots! Na school gaat ze gezellig lunchen met oma en mag ze shoppen. En dan krijg je dit hysterische stapeltje kleding als je alles zelf mag uitzoeken, haha.

20210623_180151

Verder zijn wij de middag gewoon lekker thuis en komen mijn broertje schoonzusje gezellig eten. Na het eten dacht ik oeps de foto, dus bij deze. Chinees it is. Na het eten helpt mijn broertje nog even met het aanleggen van een stroomkabel in de tuin aangezien wij volgende week vaste airco’s krijgen in huis. Wij kijken nog even voetbal en kruipen daarna onder de wol.

Donderdag

20210624_093434

Donderdagochtend besluit ik heel spontaan een ochtend te gaan spelen in Ballorig met Noé. Met Sofie deed ik dit bijna wekelijks op deze leeftijd, maar helaas door Corona kon het nog niet met Noé. Wat was het even leuk om dit samen te doen! Rond lunchtijd zijn wij weer thuis, eten wij en broodje en gaat ze naar bed. En verder zijn wij eigenlijk de rest van de middag lekker thuis.

Vrijdag

20210625_143040

De dagen beginnen inmiddels een beetje eentonig te worden, maar wij doen eigenlijk weer niet veel bijzonders. Ik maak mijn dagelijkse wandeling met Noé, wij doen boodschappen en ik werk aan Belle Vie Fashion. Na school maken Sofie en ik speelgoed van school schoon zodat dat allemaal klaar is voor de zomervakantie. Ja het kan ook makkelijk in de wasmachine, maar Sofie wilde het heel graag zo doen. Aan het einde van de middag haasten wij ons weer naar zwemles.

Zaterdag

20210626_105402

Vandaag staat er een verrassing op de planning voor de meisjes. Sofie mocht iets uitzoeken voor haar goede rapport en wilde graag iets leuks doen. Wij hadden verteld dat wij naar de Ikea zouden gaan, maar stiekem reden wij naar Sprookjeswonderland. Het gezichtje van Sofie bij aankomst.. prachtig.

20210626_113151

IMG-20210626-WA0020

Wat is het toch een leuk park voor jong en oud. Wij noemen het eigenlijk altijd een beetje de goedkopere versie van de Efteling. Het is allemaal net wat ouder en kleiner, maar erg leuk. Aangezien er regen was voorspelt vertrokken wij met regenjas, maar uiteindelijk konden deze uit want het was heerlijk weer. Wat een geslaagde dag!

Zondag

20210627_162440

Zondag hebben wij een chille ochtend. In de middag gaan wij naar mijn moeder voor de verjaardag van haar vriend. De meisjes zwemmen lekker en wij blijven eten. En uiteraard werd en voetbal gekeken, maar wat een dikke teleurstelling..

Aankomende week staat er een flinke verbouwing op de planning, dus hopelijk lukt het mij om voldoende foto’s te maken. Fijne nieuwe week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *