About last week #43. Winkelen, zwemmen en Sofie haar eerste verjaardag.

4

Afgelopen week was Sicco een weekje vrij en hebben wij enorm veel leuke dingen gedaan samen. Zo gingen wij een dagje winkelen, lekker lunchen, zijn we wezen zwemmen en vierde wij Sofie haar eerste verjaardag. Een hele drukke week, maar een week vol mooie herinneringen. Kijk je mee naar mijn about last week?

Maandag

20161031_112651

Ik begon de ochtend meteen met het draaien van een paar wasjes. Wit, donker, gekleurd, alles kwam voorbij. Ik kom maar niet in de buurt van de bodem..

20161031_114524

Na wat rommelen en schoonmaken in huis was het al weer snel tijd voor de lunch. We aten samen een broodje en knakworstjes. De knakworstjes waren een groot succes!

20161031_153021

De rest van de dag was lekker rustig. Samen wat spelen en knuffelen en ik bereidde het avondeten. Om 5 uur kwam papa/manlief thuis en konden we vieren dat hij nu een week vrij is, heerlijk! Gezellig samen zijn en leuke dingen doen.

Dinsdag

20161101_123625

We gingen rond lunch tijd met z’n drietjes naar Almere om te lunchen en te winkelen. We belandde bij Woodstone, een Italiaans restaurant en hier aten wij een broodje. Oh wat was dit machtig. Na 3 happen zat ik bomvol, mijn maag kan dit echt niet meer aan. Lekker was het wel!

20161101_1349330

Yes, de Kiko is geopend in Almere dus ik nam uiteraard even een kijkje. Ik spotte deze prachtige collectie, maar ik nam niks mee. Wel ben ik geslaagd voor een nieuwe jas, een trui voor de winter, een blouse en nog wat cadeautjes voor Sofie. Ook manlief heeft eindelijk de perfecte winterjas gevonden!

20161101_181329

Rond 4 uur waren wij weer thuis en speelde we lekker met Sofie. Ik vind het zo fijn om met z’n drietjes te zijn. Dan voelt het pas compleet! Na het eten ging ik nog even in een warm bad met deze nieuwe lijn van Rituals. De geur is fantastisch! Warm, kruidig, precies wat ik nodig heb met de koudere dagen.

Woensdag

20161102_111901

Op internet zagen we een leuke actie op banken dus besloten we even te gaan kijken in de winkel. We hebben nog niet per direct een nieuwe bank nodig, maar zijn er wel alvast voor aan het rondkijken. De banken zelf waren erg mooi en van goede kwaliteit, maar de verkoper was helaas alleen maar bezig met zijn slechte verkooptrucjes. Op zo’n manier willen wij beide niks kopen en gunnen we de desbetreffende verkoper ook geen bonus. Jammer voor je! Nog even door oefenen ;).

20161102_114532

Onderweg stopte we nog even bij de Subway om een broodje te halen. Ik ging zoals altijd weer voor een broodje met tonijn, erg lekker!

20161102_122650

Aangezien we toch in de buurt waren van de Prenatal reden we hier ook nog even langs. Ik zag online dit te gave setje voor Sofie, maar helaas was haar maat al uitverkocht. Gelukkig hing er nog 1 setje in de winkel en wat denk je? In haar maat! Wat een mazzel.

20161102_155832

Omdat wij beiden zo enthousiast waren over de verjaardagscadeaus die wij kochten voor Sofie en niet konden wachten, gaven wij haar alvast 1 van de cadeaus. Ze kreeg een grote zak met blokken waar we gelijk een mooie toren van bouwde. De rest van de middag speelde we lekker samen.

Donderdag

img-20161103-wa0004

De laatste keer dat wij waren wezen zwemmen was in juni, in Centerparcs. De hoogste tijd dus om het zwembad weer een keer op te zoeken. Sofie en wij hebben er van genoten. Ze vond het eerst weer wat spannend, maar kwam gelukkig al snel los.

20161103_151310

Aan het einde van de middag haalde we alvast de boodschappen voor Sofie haar verjaardag en deden we nog even een rondje Action. Bij de Action nam ik niets mee, ik zie momenteel helaas weinig vernieuwends.

20161103_163643

Op de terugweg namen we een ongezonde kapsalon mee. Hier hadden we beide zin in en het was al te lang geleden. Helaas smaakte de kapsalon iets minder lekker dan ik had gehoopt. In de avond keken we nog Expeditie Robinson en lagen wij weer op tijd in bed.

Vrijdag

20161104_120606

Tijd om het huis voor te bereiden voor het feestje. Wij hebben een overkapping in de tuin, ontzettend handig! Voor de regen wilde ik hier graag een zeil overheen hebben zodat de rokers toch droog stonden/zaten.

20161104_125637

Heel veel ballonnen opblazen. Tenminste, Sicco blaast en ik knoop.

20161104_163013

Aan het einde van de middag duiken we nog even de stad in met mijn moeder voor een 4-uurtje bij de Hema, halen we mijn oma van het station en eten we nog een hapje bij mijn ouders.

20161104_195214

En in de avond nadat Sofie lekker op bed ligt versieren wij de rest van het huis. Daarna plofte we uitgeput op de bank, keken we nog wat tv en lagen wij alweer op tijd in bed.

Zaterdag

img_9794

Hieper de piep hoera. Sofie is 1 jaar! In de ochtend kreeg ze onze cadeaus en in de middag kwam alle visite.

img_9835

Het was echt mega druk (dat krijg je met gescheiden ouders), maar Sofie heeft het ontzettend leuk gehad en is asociaal verwend. Voor de eerst komende 3 jaar heeft ze genoeg speelgoed, haha. Rond 3 uur ging iedereen naar huis en bleven mijn broertje, schoonzusje, Sicco zijn broer en vriendin en kinderen nog een hapje eten. Na het eten gingen ook zij er weer vandoor en belandde wij al om half 9 moe maar voldaan in bed.

Zondag

Ik heb jammer genoeg geen foto’s gemaakt van deze dag, maar het bestond voornamelijk uit opruimen, bijkomen en spelen. Sofie genoot van haar nieuwe speelgoed. We maakte er een heerlijke relax dag van. 

Fijne nieuwe week allemaal. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

RelatedPost

Comments

 1. says

  Wat een fijne week hebben jullie achter de rug. Leuk dat Sicco bijna een weekje vrij was en jullie dus lekker konden genieten. Ook de verjaardag van Sofie gevierd, tijd vliegt!

 2. says

  Wat een fijne week zo met z’n drietjes! En nog gefeliciteerd met Sofie! Dat wassen ken ik.. Die bodem is nooit in zicht. Ik vind het altijd heerlijk om jouw artikelen over je gezinnetje te lezen. Zo fijn hebben jullie het samen! Jullie maken van alles een feestje! <3

 3. says

  Wat een fijn overzichtje! Heerlijk om zoveel tijd met z’n drieën te kunnen doorbrengen! Het klinkt als een hele geslaagde verjaardag. Die foto van jou met Sofie vind ik zo leuk!

 4. says

  Die nieuwe outfit van Sofie is echt super mooi. Als ik nu zelf een dochtertje had had ik deze zeker gekocht. Wat had je de kamer mooi versiert voor Sofie.

 5. says

  Wat een leuke weekoverzicht! Altijd leuk om de eerste verjaardag van je kind mee te maken, dat vond ik ook zo leuk van mijn kleine nichtje. Ik vind het echt heel leuk om je foto’s te zien met Sofie, ze lacht echt lief! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *