About last week #77. Naar de Efteling & ziek.

4
Goedemorgen! Leuk dat je weer een kijkje neemt bij mijn about last week. Afgelopen week gingen wij eindelijk een dagje naar de Efteling en werden wij helaas het weekend ziek. Maar desondanks hebben wij gelukkig een leuke week gehad. Kijk je mee?

Maandag

20170724_131405

Goedemorgen! Na een ochtendje thuis en de gebruikelijke huishoudelijke taken te hebben gedaan, pakken wij samen met mijn moeder de trein naar Almere. Sofie vindt de bus en de trein ge-wel-dig.

20170724_135231

Uiteraard gaan wij even langs de Primark waar ik weer veel te veel leuke dingen zie en koop. Ondanks de vakantie was het nog redelijk rustig. De kleding die momenteel in de winkel hangt is helemaal mijn smaak dus ik waande mij in een walhalla.

20170724_182252

Eenmaal weer thuis lag er een pakketje met een leuk verhaal op mij te wachten. Ik zag dat deze Adidas schoenen bij bol.com flink waren afgeprijsd naar €19,-. Voor die prijs kon ik het niet laten om ze niet te bestellen. Bij het afrekenen zagen wij dat wij ook airmiles konden inwisselen en uiteindelijk betaalde wij voor dit paar schoenen €1,35. Ja, echt!! Ze zijn voorlopig nog even te groot voor Sofie, maar straks met de winter zal ze er vast wel in passen.

Dinsdag

20170725_090532

Wij beginnen de ochtend met spelen en leren. Een aantal weken geleden kocht ik dit speelgoed voor Sofie en het verbaasde mij dat ze de potloden bij de juiste kleur wist terug te stoppen. Het kan natuurlijk puur toeval zijn, maar toen ik dit met haar deed wist ze het weer te doen. Met dit speelgoed leren kinderen de kleuren, tellen en stemmingen. Echt ontzettend leerzaam en Sofie vindt het enorm leuk. Slim kind. Dat heeft ze natuurlijk van haar mama.

20170725_144132

Na Sofie haar slaapje gaan wij weer naar mijn moeder en gaan wij even voor nieuwe schoenen naar de stad. Niet voor ons, maar voor mijn moeder. Ze is niet geslaagd, maar ik wist nog wel even snel een selfie te maken in de spiegel. Al vond Sofie haar speelgoed interessanter.

20170725_172053

Daarna gaan wij met mijn moeder mee naar huis en blijven we bij haar eten. Aardappeltjes, kipburger en groente.

20170725_181528

Na het eten gaan wij naar de supermarkt voor van boodschappen. Wij gaan morgen met z’n drietjes naar de Efteling dus we haalde wat broodjes, snoepjes en pakjes drinken. Sofie had haar eigen winkelkarretje. Zo schattig! Ze rende de hele winkel door.

20170725_182946

En thuis lag er een heerlijk perspakketje op mij te wachten met kleimaskers van L’Oréal. Hoe ontzettend handig is het reisformaat van de maskertjes!? De rest van de avond keken wij tv en lag ik op tijd in mijn bed.

Woensdag

img-20170726-wa0005

Yeey, allemaal blij! Want wij waren al vroeg op pad voor een dagje Efteling. Bij aankomst maakte wij meteen even een selfie.

20170726_120723

Op het begin vond Sofie alles een beetje spannend en eng. Vooral de bewegende beelden. Maar als snel zag ze in dat andere kindjes het ook leuk vonden, waardoor ze het steeds meer ging accepteren.

20170726_133628

Uiteindelijk zijn we zelfs nog in een attractie geweest. De beste beslissing ooit, want Sofie keek haar ogen uit en genoot van alle muziekjes om haar heen. De wachtrij ging goed en ze bleef in de attractie zelf ook goed zitten. Toch spannend zo’n eerste keer.

20170726_140949

Ook gingen wij nog naar een korte voorstelling van de Sprookjesboom. Ook dit vond ze helemaal geweldig en ze danste en klapte enthousiast mee. (Leuk gespeeld trouwens, echt een aanrader).

20170726_124106

Wat hebben wij een fantastische dag gehad! Het zonnetje scheen fijn, Sofie vond het geweldig, de autoreis ging goed en we waren allemaal vrolijk. Een dag is nog leuker als je ziet dat je kind zo geniet. Wat een intens geluk! Rond een uur of half 4 reden wij weer richting huis en aten wij nog van de grote M met mijn moeder. Eenmaal thuis lag ik op tijd in bed, want ik was gesloopt van deze heerlijke dag.

Donderdag

20170727_122811

Omdat we gisteren zo’n drukke dag hebben gehad, blijven wij vandaag lekker thuis. We spelen samen, ik rommel wat in huis en mijn Douglas bestelling wordt bezorgd. Gisteravond kon ik de 20% korting nog snel meepakken en ik bestelde mijn favoriete wenkbrauwproducten. Normaal doet Benefit niet mee met kortingsacties, dus hier moest ik van profiteren.

20170727_171939

In de middag komt mijn moeder naar ons toe, doen wij boodschappen en maak ik chili con carne. Dat was lang geleden, maar wel weer erg lekker.

Vrijdag

20170728_104820

Op deze foto na maakte ik geen foto’s van deze dag. Manlief bracht Sofie al vroeg naar mijn moeder zodat ik thuis flink kon schoon maken en kon werken aan Belle Vie Fashion. Ik nam het gehele huis onder handen. Toch wel even fijner als er geen klein meisje rond huppelt. In de middag ging ik naar mijn moeder, aten wij bij haar en na het eten gingen wij weer naar huis.

Zaterdag

20170729_150907

Helaas werd ik vandaag een beetje ziekjes wakker en ook Sofie moest geloven aan een snotneus en koorts. Wij hadden dus een hele rustige dag thuis. Hoe later het werd op de dag, hoe slechter in me begon te voelen. Gelukkig werd ik even verblijd met dit heerlijke perspakket van The Body Shop vol met nieuwe haarproducten. Heerlijk!

20170729_171231

Maar het leven van een moeder gaat natuurlijk gewoon door en omdat ik Sofie al een aantal dagen had beloofd om pannenkoeken te bakken deed ik dat ook. Mijn moeder bleef ook gezellig eten! In de avond keken wij nog wat tv en lag ik op tijd in mijn bed.

Zondag

20170730_131652

Wij voelden ons nog geen haar beter en bleven daarom lekker thuis. Sicco zijn broer, vriendin en de kids kwamen wel gezellig lunchen.

img-20170730-wa0004

Neef en nicht, zo lief! Uiteindelijk ben ik nog even mijn bed in gegaan en werd ik aan het einde van de middag pas weer wakker. Hopelijk voelen wij ons snel weer beter.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat! Fijne nieuwe week 🙂

Comments

 1. says

  Balen dat je op het einde jezelf een beetje ziek voelde, maar verder klinkt je week wel fijn. De Efteling blijft zo leuk, fijn dat Sofie het uiteindelijk ook leuk begon te vinden.

 2. Isabel says

  Leuk dat jullie zo genoten hebben in de Efteling! Jammer dat jullie aan het einde van de week ziek werden, beterschap!

 3. Marloes says

  Echt balen dat je je ziekjes voelt. Hopelijk gaat het snel over <3
  Desondanks wel een fijne week gehad. Hoe leuk dat Sofie de Efteling zo geweldig vond!
  x

 4. says

  Wauw, wat wordt Sofie al een grote meid zeg! Dit viel me vooral op bij die foto in de Efteling waar ze met Sicco hand in hand loopt. Super leuk dat jullie een dagje naar de Efteling gingen, volgens mij heeft Sofie het geweldig gehad!

 5. says

  Ik vind die foto’s van jullie gezinnetje altijd zo schattig. Wat fijn dat Sofie zo genoten heeft van het dagje Efteling. Die foto met haar neefje is ook super cute.

 6. says

  Leuke foto’s en wat mooi dat zo Sofie het zo naar haar zin had in de Efteling. Trouwens een tipje voor je verkoudheid: die gember die in dat pakket van de bodyshop zit is super gezond en werkt tegen verkoudheid! Je kan er thee van zetten. 🙂

 7. says

  Wat heerlijk dat jullie naar de Efteling zijn geweest en dat het een succes was! Zo leuk om dat met een kleintje te doen! Balen dat je je aan het eind van de week niet lekker voelde. Hopelijk gaat het snel iets beter!

 8. says

  Leuk een dagje naar de Efteling, daar ben ik al lang niet meer geweest. Vervelen dat jullie het weekend ziek waren. Hopelijk ben je alweer helemaal opgeknapt

 9. says

  Wat een leuk prijsje heb je betaald voor die adidasjes, wat zijn ze leuk!
  Nu je het over airmiles hebt die heb ik toen wat voor ingeleverd bij de efteling en toen konden we gratis haha

 10. says

  Aah, de Efteling, jeugdsentiment! Ik snap Sofie helemaal, ik was ook echt overal bang voor (behalve de paddestoelen!). En goede deal met die schoenen, ze zijn echt leuk!

 11. says

  Volgens mij zijn er best wat mensen ziek en snotterig. Zelf ben ik al een maand ongeveer verkouden (infectie) dus hopelijk hebben jullie dat niet, beterschap! En de perspakketjes zien er weer te fijn uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *