Essie Retro Revival Collectie

img_9195

Ieder seizoen brengt Essie een nieuwe limited edition collectie uit met kleuren geïnspireerd op het desbetreffende seizoen. Essie heeft dit keer iets speciaals gedaan en brengt een collectie uit met oude limited edition kleuren gestoken in een uniek jasje. Kijk je mee naar de Retro Revival collectie?

img_9187

Van links naar rechts
Birthday Suit-Cabana Boy-Sequin Sash-Life of the Party-Starry Starry Night

Met deze collectie gaan we ver terug in de tijd, nog ver voordat ik überhaupt was geboren. Zelf volg ik Essie nu een dikke 3 jaar dus de lakjes uit deze collectie zijn dan ook allemaal nieuw voor mij. Mocht jij Essie al langer volgen, dan zul je wellicht een aantal van deze kleuren herkennen. De collectie bestaat in totaal uit 6 kleuren, maar het roze lakje Bikini with a Martini -afkomstig uit 2006- kan ik helaas niet aan jullie laten zien.

img_9202

De flesjes zien er exact hetzelfde uit als dat we gewend zijn van Essie, enkel de dop heeft gouden, shiny details gekregen. Leuk detail, aangezien deze kleuren nu in de spotlights staan.

img_9196

Dat ik gek ben op Essie staat inmiddels dik gedrukt op mijn voorhoofd. Ook deze collectie maken weer een erg positieve indruk. De kwastjes zijn lang en breed wat ontzettend fijn lakt, de nagellak droogt snel op en blijft gemiddeld 4 dagen mooi zitten.

Op iedere foto draag ik 2 laagjes nagellak

img_9159

Birthday Suit
Deze kleur komt uit het jaar 1981. Helaas dekt het lakje niet met 2 lagen en vind ik het French manicure effect wat dit lakje creëert ook niet helemaal mooi.

img_9165

 Sequin Sash
Sequin Sash is afkomstig uit 2005 en is een licht bronzen kleur met veel glitters. Ook dit lakje dekt niet volledig en is wellicht mooier als topcoat over een andere kleur heen.

img_9170

Cabana Boy
Deze witte/grijze parelmoer kleur komt uit het jaar 2005 en is mijn favoriet van de 5. Dit is typisch zo’n kleur waarbij je je afvraagt waarom je deze nooit eerder hebt ontdekt. Cabana Boy dekt volledig met 2 lagen.

img_9179

Life of the Party
Life of the Party afkomstig uit 2002 is een unieke, rode kleur met subtiele glitters. In bepaald ligt neigt de kleur zelfs naar bruin. Prachtig vind ik deze kleur!

img_9183

Starry Starry Night
Een donkerblauw kleur met veel glitters uit 1985. De naam doet zich eer aan, want de kleur doet mij inderdaad denken aan een donkere sterrenhemel. Fantastische kleur!

img_9201

Ik word eigenlijk wel erg enthousiast van de Retro Revival collectie, alleen had ik de eerste 2 kleuren vervangen voor 2 mooiere, dekkende kleuren. Cabana Boy, Life of the Party en Starry Starry Night verdienen wat mij betreft absoluut een plekje in deze collectie.

De Essie Retro Revival collectie is vanaf oktober onder andere bij Etos en Bol.com te koop. De lakjes kosten €9,99 per stuk.

Wat vind jij van deze collectie? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze lakjes heb ik ontvangen ter review.

Comments

  1. says

    Ik vind de vijf kleuren heel leuk, maar het is allemaal net niet mijn ding. Ik word dan ook niet ontzettend warm van deze collectie. Caban Boy vind ik ook heel tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *