NIEUW | Kruidvat Skin Science Daily Defense

img_7399

Kruidvat introduceert een geheel nieuwe Skin Science lijn, Daily Defense. Deze nieuwe producten zijn speciaal ontwikkeld om de huid te beschermen tegen schadelijke gevolgen van milieu-invloeden als luchtvervuiling, UV-stralen, infraroodlicht en het blauwe licht van computers, smartphones en de televisie. Ik testte deze lijn uitgebreid uit. Kijk je mee?

img_7403

We ontkomen er allemaal niet meer aan, maar je huid beschermen tegen de schadelijke gevolgen van milieu-invloeden wordt bijna normaal. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan luchtvervuiling, maar ook smartphones, computers en de televisie horen bij het dagelijkse leven. Echter heeft niet altijd iedereen door dat ook deze gadgets effect hebben op de huid. Speciaal daarvoor heeft Kruidvat een lijn ontwikkeld die niet alleen de huid verzorgd, maar ook de huid beschermd tegen deze schadelijke invloeden.

Met een geavanceerd complex aan hoogwaardige ingrediënten zorgt de Kruidvat Skin Science Daily Defense lijn ervoor dat de huid wordt beschermd, gehydrateerd en ontgift. Zo is het ingrediënt Citystem® ontwikkeld om de door milieuvervuiling veroorzaakte huidproblemen aan te pakken. Het Dynamic Radical Control Complex is een antioxidant met 24-uur actieve werking. Zo biedt het overdag bescherming tegen de door zon veroorzaakte oxidatieve stress en ’s nachts beschermt het tegen vrije radicalen. Daarnaast is er ook nog een Blue Light Protection Technology toegevoegd aan de producten. Dit heeft de unieke eigenschap de huid te beschermen tegen de invloeden van blauw licht.

De Kruidvat Skin Science Daily Defense lijn bestaat uit een dagcrème, nachtcrème, face mist en een kleimasker. 

Kruidvat Skin Science Daily Defense dag en nachtcrème / 50 ml €5,49

img_7407

De Kruidvat Skin Science Daily Defense lijn bevat een dag en nachtcrème. En dat vind ik altijd een groot pluspunt als je deze 2 producten kunt gebruiken uit dezelfde lijn. De Skin Science Anti Pollution Dagcrème versterkt de natuurlijk weerstand van de huid. De innovatieve Anti-Pollution Technology creëert hiermee een onzichtbaar schild dat bescherming biedt tegen het binnendringen van luchtvervuiling, UV-Stralen en Infraroodstralen. Daarnaast bevat de dagcrème óók een SPF 20 wat ik een groot pluspunt vindt. De crème dient aangebracht te worden op een gereinigde huid op zowel het gezicht als de nek en decolleté.

De Kruidvat Skin Science Daily Defense Detoffying Nachtcrème helpt de huid ontgiften en de onzichtbare schade als gevolg van milieu-invloeden die de huid overdag heeft opgelopen te herstellen. De creme bevat een krachtig anti-oxidanten complex en hydraterende bestanddelen die de huid zullen verzorgen en beschermen. Ook tegen het vroegtijdig ontstaan van lijntjes en rimpels. Ook deze crème wordt aangebracht op een gereinigde huid op zowel het gezicht als de nek en decolleté.

2

Links de dagcrème en rechts de nachtcrème

De verpakkingen zijn wat mij betreft heel simpel. De werking vind ik echter bij dit soort producten een stuk belangrijker. Zowel de dag als de nachtcrème bevatten beide een handige pompflacon waarmee je heel gemakkelijk de juiste hoeveelheid kunt doseren. De dagcrème is qua substantie lichter dan de nachtcrème, maar beide crèmes worden snel opgenomen door de huid. Daar heb ik dan ook verder niets over te klagen. Toch vind ik de uiteindelijke werking een stuk minder fijn. Zelf heb ik last van een droge huid en in de winter wordt dit zelfs extreem. Zowel de dag als de nachtcrème lijken niet helemaal gericht te zijn op de droge huid. De droge plekjes op mijn gezicht worden zichtbaarder. Jammer, want ook ik bescherm mijn huid graag.

Kruidvat Skin Science Daily Defense Intense Purifying Kleimasker / 4 stuks €5,49

img_7419

Naast een dag en nachtcrème bevat de lijn ook een kleimasker. 1 verpakking bevat maar liefst 4 kleine cupjes die je per keer kunt gebruiken. Zo voorkom je verspilling van het product en gaat het masker ook minder snel over datum doordat het al is geopend. Heel handig! Het masker reinigt de huid intensief van invloeden van buitenaf. De toegevoegde actieve kool werkt als een magneet om poriën-verstoppers te verwijderen en de witte klei heeft een sterk absorberende werking op teveel talg. De groene thee helpt vrije radicalen te neutraliseren.

img_7746

Het masker heeft een zelf-warmende werking. Let er wel op dat als je last heb van een gevoelige huid het masker roodheid kan veroorzaken. Gelukkig heb ik hier zelf geen last van gehad. Het masker dient aangebracht te worden op een gereinigde huid en vervolgens laat je het 10 minuten inwerken. Vermijd de ogen en de lippen! Na 10 minuten spoel ik mijn gezicht af met lauwwarm water. Het resultaat? Een gereinigd en vooral fris gezicht!

Kruidvat Skin Science Daily Defense Advanced Protection Face Mist / 75 ml €5,49

img_7424

En als laatste een product waar ik persoonlijk zelf heel blij van wordt. Deze Face mist met Blue Light Protection Technology is speciaal ontwikkeld om de huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering door blootstelling aan blauw licht apparaten. Als blogger maak ik dagelijks heel wat uren door achter de laptop en met deze face mist bescherm ik mijn huid tegen blauw licht zonder dat ik het zelf door heb. Want de face mist beschermd de huid niet alleen, maar tegelijkertijd verfrist het ook. De face mist heeft een fijne nevel en kan zo vaak en wanneer je wilt gebruikt worden, ook over je make-up of verzorging. Let er wel op dat de face mist geen SPF bevat.

img_7403

Of ik nou echt verschil zie of merk door het gebruik van deze producten? Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb het viertal een ruime maand gebruikt, maar om nou te zeggen of ik echt verschil zie.. nee. Helaas passen de dag en nachtcrème niet bij mijn huid, maar het kleimasker en de face mist vind ik fantastisch. Deze zal ik dan ook zeker weer opnieuw kopen!

De Kruidvat Skin Science Daily Defense lijn is verkrijgbaar bij Kruidvat. 

Bescherm jij je huid al tegen blauw licht?

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

RelatedPost

Comments

 1. says

  Wat een fijne producten! Ik wist helemaal niet dat blauw licht zo schadelijk kon zijn voor je huid. In ieder geval handig dat Kruidvat daaraan heeft gedacht 🙂 Jammer dat de crèmes niet zo’n succes waren en dat je niet heel veel effect merkte. Maar de face mist klinkt zeker goed!

 2. says

  Kruidvat gaat enorm met zijn tijd mee en steeds meer zie je verzorgingsproducten tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Ik heb deze lijn ook nog op de plank liggen. Heel erg bedankt voor je eerlijke review. Ben ook erg benieuwd naar de facemist en kleimasker

 3. says

  Fijne producten van kruidvat en wat grappig dat je ziet dat steeds meer producten zijn gericht op blauw licht dat je huid zou beschadigen. Ik ga even op onderzoek uit, want wil hier graag meer over weten.

 4. says

  Wat jammer dat ze niet zo bij jouw huid passen. Ik zou ze ook wel eens willen proberen, misschien dat ik de dag en nachtcreme de volgende keer mee neem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.