Kruidvat 100% Organic notenrepen

20171017_102258

Inmiddels weet iedereen dat ik op de gezonde toer ben, maar met mijn tussendoortjes heb ik vaak nog wel wat moeite. Sterker nog, vaak sla ik deze zelfs over. Niet helemaal goed uiteraard, zeker niet als ik een drukke dag vol afspraken heb. Onlangs ontving ik een pakketje van Kruidvat met notenrepen (heel iets anders dan beauty), maar ik raakte meteen erg nieuwsgierig en testte deze uit. Kijk je mee?

De Notenreep is heerlijk verantwoord – 100% biologisch én glutenvrij – tussendoortje en komt in drie smakelijke varianten. Wat dacht je van een mix van amandelen, pinda’s & gojibessen (roze verpakking), amandelen, pinda’s & pompoenpitten (gele verpakking) of zonnebloempitten, cranberries & pompoenzaden (blauwe verpakking). De repen zijn enkel gezoet met agavesiroop of honing en passen dus perfect binnen jouw gezonde levensstijl. Een heerlijke snack voor achter je bureau!

Kruidvat Pitten- en notenreep

20171017_102324

1
De blauwe verpakking notenrepen bevat een mix van zonnebloempitten, cranberries en pompoenzaden en is enkel gezoet met honing. Persoonlijk ben ik niet zo van de zaden en pitten (dat proef je ook sterk terug), maar de cranberries geven het geheel een zoetere twist. Erg lekker, maar wel voor de afwisseling.

Kruidvat Notenreep (geel)

20171017_102432

3

De gele verpakking notenrepen bevat een mix van pinda’s, amandelen en pompoenpitten en is wederom enkel gezoet met honing. Ik vind deze mix vrij zwaar vallen door de combinatie van pinda’s en amandelen, maar de pompoenpitten voegen er wel een lekkere smaak aan toe. Omdat deze reep wat zwaar valt, pak ik deze er sneller bij. Maar op een dag waarop ik veel energie verbruik, komt de reep goed van pas!

Kruidvat Notenreep (roze)

20171017_102551

2

De roze verpakking notenrepen bevat een mix van pinda’s, amandelen en gojibessen en is enkel gezoet met agavesiroop. De combinatie vind ik heerlijk en deze reep is dan ook mijn favoriet. De pinda’s en amandelen proef je duidelijk terug, maar de gojibessen en de siroop maken het geheel lekker zoet. Deze combinatie valt overigens een stuk lichter op de maag dan de voorganger. Heel lekker!

20171017_102658

Als ik denk aan een tussendoortje, dan is een notenreep niet het eerste wat in mij op komt. Maar door ze nu zelf uitgeprobeerd te hebben ben ik erg enthousiast. Alhoewel Kruidvat het een verantwoord tussendoortje vindt, ben ik het daar niet helemaal mee eens. De repen bevatten gezonde ingrediënten, maar liggen ook vrij hoog in de koolhydraten en suikers. Daarnaast neemt het niet weg dat de repen meer energie geven en een stuk voedzamer zijn dan bijvoorbeeld een biscuitje. Ik zal de repen daarom ook zeker blijven eten, maar niet iedere dag. Denk aan een drukke dag waarbij ik veel bezig ben, energie verbruik of op reis ben. Dan komt zo’n reep zeker goed van pas! 1 reep bevat gemiddeld 133 calorieën. Overigens hebben de repen ook een fijne prijs want voor 1 pakje (3 stuks) betaal je €1,49. Prima prijs!

De notenrepen zijn uiteraard te koop bij Kruidvat zowel in de winkel als online.

Wat eet jij vaak als tussendoortje? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

RelatedPost

Comments

 1. Willemse says

  Hmmm ja wat is gezond he?!
  Iniedergeval bevat een bisquitje geen 133 calorieen, dus ik eet dan toch liever fruit of een portie ongebrande nootjes, of toch maar twee volkoren bisquitjes 😉 voor zo af en toe helemaal zo slecht nog niet hoor.

 2. says

  Ohh lekker zien ze er uit! Ik krijg tussendoor soms nog wel eens honger, maar ben in die zin toch ook wel een beetje op ‘mijn’ gezonde tour. Dan zou zo’n tussendoortje wel lekker zijn.

 3. says

  HOHHH, ik vind het zó irritant dat ik een notenallergie heb! Die repen zien er altijd zo gezond en lekker uit. Beetje jammer dat ze me vermoorden als ik ze eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.