Hema Lip Lacquers & Matte Lip Creams

 

20170315_105139

Begin deze maand introduceerde Hema lipproducten met een ultra matte finish èn een glanzend effect. 6 lip lacquers en 6 matte lip creams. Ga er even lekker voor zitten, want ik zal alle 12 de kleuren laten zien!

20170315_105202

De matte lip creams en lip lacquers blijven enorm populair en ook Hema vond dat ze moesten meegaan met deze hype. Aangezien het zonnetje zich steeds meer laat zien, komen de felle kleuren nu ook enorm goed uit! Er zijn in totaal 6 verschillende kleuren Lip Lacquers en 6 verschillende kleuren matte lip creams. Ik zal ze allemaal laten zien! Daarnaast is er ook nog een lip primer, voor een langere houdbaarheid en een comfortabeler gevoel op de lippen!

Hema Lip Lacquers €4,50

20170315_105227

20170315_105254

De Hema Lip Lacquers komen in een strakke huls waarbij de kleur duidelijk te zien is. Er zijn 6 verschillende kleuren verkrijgbaar mèt naam en nummer; 01 pink, 02 Fuchsia, 03 Orange Red, 04 Red, 05 Burgundy en 06 Purple. De variatie qua kleuren is groot en lopen uiteen van licht roze tot donker paars. De Lip Lacquers bevatten een kwastje als applicator, waarvan ik enorm benieuwd ben hoe precies ik de kleur daarmee kan aanbrengen op mijn lippen. Ze beloven in elk geval flink te glanzen en een intense kleur achter te laten.

img_1714

Van links naar rechts
01 Pink – 02 Fuchsia – 06 Purple – 03 orange Red – 04 Red – 05 Burgundy

Wat betreft de belofte van de intensiteit en glans komen de Lip Lacquers dat absoluut na. Ze glijden over mijn arm heen en laten een felle, glanzende kleur achter.

1

01 Pink – 02 Fuchsia – 06 Purple

01 Pink en 02 Fuchsia zijn 2 prachtige, felle, opvallende roze kleuren. Perfect voor deze tijd van het jaat. 06 Purple daarentegen slaat compleet de plank mis. Ik bracht de kleur zelfs aan met de lip primer als basis, maar een mooie volledige dekking wil helaas niet lukken. De kleur mag er zijn, maar het resultaat helaas niet. Jammer!

12

03 Orange Red – 04 Red – 05 Burgundy

3 verschillende rode tinten. De een iets meer klassiek dan de ander. Wat mij betreft wel geschiktere kleuren voor de herfst, maar ook deze kleuren mogen gezien worden. Het drietal heeft wel iets meer moeite met het egaal aanbrengen.

Ondanks dat ik erg tevreden ben over de kleuren, ben ik niet zo enthousiast over het geheel. Het kwastje werkt niet fijn, sterker nog, het is een crime om de kleur hiermee aan te moeten brengen. Het werkt niet precies en er komt te veel substantie mee op het kwastje waardoor de kleur te dik en te nat op de lippen ligt. Daarnaast hoef ik maar èèn beweging te maken met mijn lippen en mijn tanden zitten onder met de desbetreffende kleur. Alles behalve fijn!

Hema Matte Lip Creams €4,50

20170315_105345

20170315_105408

De Hema Matte Lip Cream komen in geheel dezelfde verpakking als de Lip Lacquers. Het enige verschil is dat de matte lip creams een sponsapplicator bevatten. Dat maakt mij gelijk enthousiast, want uit ervaring weet ik dat dit een stuk preciezer werkt. Ook de matte lip creams zijn verkrijgbaar in 6 uiteenlopende kleuren; 01 Nude, 02 Pink, 03 raspberry, 04 Wine, 05 Burgundy en 06 Plum.

img_1716

Van links naar rechts
01 Nude – 02 Pink – 04 Wine – 03 Raspberry – 05 Burgundy – 06 Plum

Ook de Matte Lip Lacquers brengen makkelijk aan en laten een intense kleur achter.

13

01 Nude – 02 Pink – 04 Wine

Nude, Pink en Wine zijn de 3 zachtste kleuren van het zestal. Ze dekken alle 3 erg mooi en laten een fijne intense kleur achter. Mocht je van subtiel houden, maar toch met wat kleur op de lippen voor de dag willen komen, dan zijn deze erg geschikt.

14

03 Raspberry – 05 Burgundy – 06 Plum

Raspberry is mijn grote favoriet. De kleur knalt van mijn lippen en laat ze gelijk een stuk voller lijken. Burgundy en Plum knallen ook, maar zijn een stuk donkerder. Plum dekt niet helemaal, maar een stuk mooier dan de voorgaande paarse kleur.

In tegenstelling tot de Lip Lacquers ben ik wel enorm enthousiast over de Matte Lip Creams. Door de sponsapplicator kan ik de kleur een stuk preciezer aanbrengen -het vergt nog steeds wel veel geduld- en ligt er geen natte dikke laag op mijn lippen. De kleuren zijn intens en wanneer ze opgedroogd zijn, dan zijn ze ook echt droog en houdt de kleur enorm lang op mijn lippen. Zeker 5 uur. Het enige minpunt is dat wanneer de matte lip creams opgedroogd zijn, deze ook echt kurkdroog aanvoelen op mijn lippen. Maar daar heb ik gelukkig de ultieme oplossing voor, de lip primer.

Hema Lip Primer €4,-

20170315_105437

De lip primer is een basis voor onder je lipstick. Zo zorgt het bijvoorbeeld voor een langer kleurbehoud, maar ook voor een comfortabeler gevoel op de lippen. Een grote uitkomst voor de Matte Lip Creams. Doordat ik de primer aanbreng voor de kleur, heb ik vrijwel geen last meer van dat krukdroge, trekkerige gevoel. Heel fijn!

20170315_105202

Dat waren flink wat kleuren, flink wat make-up doekjes voor het verwijderen van de kleuren en hele pijnlijke lippen nadien. Helaas voldoen de Lip Lacquers niet aan mijn verwachtingen, maar maken de matte Lip Creams alles weer goed! Ik ben absoluut team matte!

De Hema Lip Lacquers en Matte Lip Creams zijn vanaf nu te koop.

Ben jij team matte of team glossy? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

RelatedPost

Comments

  1. says

    Wat is dat toch met die paarse kleuren, ik vind ze beide niet mooi. Alle andere vind ik wel mooi, vooral de matte kleurtjes. Wel jammer dat de matte lip producten je lippen zo erg uitdrogen. Mijn lippen zijn altijd al zo droog, dus zo’n product moet ik niet gebruiken (ook een primer of base helpt bij mij dan niet altijd).

  2. says

    Op die paarse na, vind ik alle kleuren echt prachtig! Jammer dat de lip lacquers niet zo’n succes waren, maar die matte lip creams klinken heel fijn. Naar die lip primer ga ik ook eens kijken. Dat lijkt me ideaal voor een paar droge lipsticks/creams die ik nog heb liggen.

  3. says

    Fijne review heb je ervan gemaakt! Mijne komt nog van de Matt Lip Creams, de Lip Lacquers heb ik al gereviewed. Ik vind de Lip Primer ook heel fijn, misschien dat het daaraan lag maar ik heb ook geen last van een droog gevoel wanneer ik de Matt Lip Creams draag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *