De parfum Tag

IMG_3897

Bij de leuke meiden van LLG kwam ik de parfum TAG tegen. Deze TAG is op mijn lijf geschreven, want naast het sparen van MAC lipsticks heb ik ook een gigantische parfum walhalla opgebouwd. Ik beantwoord een aantal vragen en laat je een kijkje nemen in mijn stash. Kijk je mee?

1. Hoeveel parfums heb je in je stash?
Voor de begin foto heb ik alleen de luxe geuren tevoorschijn getoverd, maar daarnaast heb ik ook nog een aantal budget parfums en een hoop body splashes. Als ik alles bij elkaar tel kom ik uit op 46, en daarbij zitten 26 luxe parfums. Ja het is veel, maar ik wissel vrij vaak af en kies een geur uit bij mijn stemming en de gelegenheid. Ik wil nou eenmaal genoeg keuze hebben en de luxe parfum flesjes staan geweldig op mijn make-up kastje.

2. Van welke geurnoten hou je het meest?
Wat betreft geuren kan het bij mij heel wisselvallig zijn. De ene keer ga ik voor zoet en de andere keer weer voor warm. Amber en houtachtige noten vind ik altijd enorm lekker. Vaak blijf ik toch wel een beetje uit de buurt van geuren met vanille en roos, maar dat ligt net aan de combinatie met de andere geurnoten.

IMG_3909

3.  Heb je naar aanleiding van een tester wel eens een geur gekocht?
Ik denk dat de testers stiekem wel een van mijn vuilkuilen zijn. Wanneer ik een aankoop doe bij de parfumerie krijg ik altijd een aantal tester mee, en deze probeer ik dan ook altijd uit. Zo ontdek je nieuwe geuren, en worden de klanten misleid tot het kopen van nieuwe producten. Uiteraard is dit de bedoeling van de testers, klanten triggeren voor een nieuwe geur.. en ik kan je vertellen, bij mij werkt het!

IMG_3914

4. Wat is de duurste geur uit je stash?
Oei, met veel parfums duurde het even voor ik hier een antwoord op wist. Na wat research kwam ik erachter dat Yves Saint Laurent Parisienne mijn duurste parfum is. De flacon is 90 ML en hier betaal je al snel €120,- voor, en dat terwijl het niet eens mijn favoriete geur is.

IMG_3908

5. Heb je ooit een geur opnieuw gekocht?
Absoluut. Het komt niet heel vaak voor dat ik een geur op maak door de vele keus, maar er zitten 3 uitschieters tussen. Acqua de Gioia, Jimmy Choo en Alien kocht ik meerdere keren opnieuw. Alle 3 de geuren draag ik al een lange tijd en behoren toch wel tot mijn favorieten, dus deze gaan dan ook iets sneller op.

IMG_3935

6. Wat is de mooiste flacon uit je stash?
Dat kan er maar een zijn, mijn allernieuwste aanwinst Decadence van Marc Jacobs. Heb je ooit een mooiere flacon gezien?

7. Wat was het eerste parfum wat je van een vriendje hebt gekregen?
Dat is even ver terug denken. Als ik het mij goed herinner is Gucci Guilty het eerste parfum die ik kreeg van Sicco. Al snel kocht hij er meer en meer voor mij, maar deze geur is mij altijd bij gebleven. Ik heb de geur overigens nooit meer opnieuw gekocht. Zonde eigenlijk want de geur is ontzettend lekker en ik heb er toch wel mooie herinneringen aan.

8. Wat voor geuren droeg je als tiener en wat voor herrineringen heb je aan parfums van vroeger?
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik als tiener altijd de parfums van mijn moeder stiekem gebruikte. Ik zwijmelde weg bij de mooie flesjes en haar make-up. Zij was gek op Poison en Musk, dus deze geuren droeg ik ook vaak. Mijn oma verzamelde altijd lege parfum flesjes voor mij van de mooiste en meest luxe merken. Ik denk dat hier stiekem mijn fascinatie voor parfum en mooie flacons is begonnen..

IMG_3917

9. Wat voor geur vind je het lekkerste bij je man/vriend?
Stiekem vind ik deze vraag het aller leukste. Hij zal het niet snel toegeven, maar in de jaren dat wij samen zijn heeft hij ook een lichte verslaving opgebouwd aan parfum. Hij is wel iets kritischer, maar vaak vallen wij wel voor dezelfde geuren. Het aller lekkerste bij hem vind ik Clinique Happy voor in de zomer en Dolce & Gabbana the one voor de wat koudere dagen. Wanneer hij deze geuren draagt kan ik de hele dag aan hem snuffelen.. mmm.

IMG_3915

10. Je moet al je parfums weg doen en je mag er maar een houden… welke zal dat zijn?
Serieus!? Ik mag hopen dat niemand mij dit ooit verplicht, want dat is hetzelfde als dat je een lolly uit een kind haar mond trekt of een kluifje uit een hond zijn bekkie. Als ik echt moet kiezen dan kies ik voor Alien. Ik wil er niet te veel over door gaan want ik word al naar bij het idee. Ik word namelijk ontzettend gelukkig van mijn parfum walhalla.

IMG_3902

Heb jij net zo een fascinatie voor parfum als ik? Misschien is het dan leuk als je de TAG overneemt! Vergeet je niet de meiden van LLG te vermelden? En leuk als je mij ook een linkje stuurt, ik ben namelijk reuze benieuwd naar jouw stash!

Heb jij naar aanleiding van een tester wel eens een geur gekocht? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

 

RelatedPost

Comments

 1. says

  Wauw! Dat zijn echt een hoop parfums! Ik moet toegeven dat ik best jaloers ben haha. Mijn favoriete parfum is nog steeds Marc Jacobs – Daisy. Ik ben opzoek naar een nieuwe winter parfum, welke raad jij aan?

  • Priscilla says

   Ik weet natuurlijk niet wat jouw smaak is, maar ik zou even snuffelen aan black opium van YSL en Decadence van Marc Jacobs 🙂

 2. says

  Parfum goals ♥. Er zitten echt heerlijke geuren tussen, vooral Jimmy Choo en Alien! Ik heb zelf nog nooit een parfum gekocht naar aanleiding van een tester.

 3. says

  Oeh wat een leuke tag. En wat heb je toch een prachtige verzameling. Ik heb maar 3 duurdere geuren, maar wil er ook nog zoveel meer. Si lijkt me heerlijk! Ik denk dat dat mijn eerste door een tester aangeschafte parfum gaat worden haha 🙂

 4. says

  Hele leuke tag is het! Ik zie veel lekkere geurtjes in je stash! Ik heb niet enorm veel, maar wel bijna allemaal geuren die ik heel vaak draag. Mijn favorieten zijn geurtjes van Marc Jacobs 🙂 x

 5. says

  Aan,wat een leuke tag , en wat heb jij een grote stash . Ik heb nooit echt door een tester iets gekocht ,maar wel door jou review van Marc Jacobs Decadence <3

  X Esma

 6. says

  Ah ik heb de tag inderdaad bij LLG gezien. Erg leuk! Leuk om te zien dat we ongeveer dezelfde smaak hebben. Hoe leuk het ook is, ik kies ook vaak voor de geurnoot Amber hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *