Lente & Zomer parfums | Jil Sander & Calvin Klein

20170411_131624

Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien, is het de hoogste tijd voor bijbehorende geuren. Ik ontving de afgelopen tijd een hoop heerlijke parfums die ik vandaag stuk voor stuk zal laten zien. Zo kwam Jil Sander met een nieuw geurtrio en bracht Calvin Klein ook weer 2 frisse, zomerse geuren uit. Kijk je mee?

Calvin Klein Eternity Summer Eau de parfum 100 ml €54,95

20170411_120016

Calvin Klein Eternity Summer belichaamt de sereniteit  die een liefdespaar midden in de woestijn ervaart. Ze voelen slechts de warmte van de hete zon die hun huid heeft opgenomen, vermengd met de koel-frisse lucht bij het vallen van de nacht, terwijl ze naar de zonsondergang kijken.

Wat betreft de flacon past deze perfect bij de naam en de uitleg. Blauw met een overloop naar geel die mij direct doen denken aan de zon, het strand, een strak blauwe lucht en een diep blauwe zee. Erg passend en mooi!

20170411_131447

Topnoten: steranijs, bergamot, woestijnroos
Hartnoten: osmanthus, waterakkoord, saffraan
Basisnoten: olibanum, sandelhout, huidmusk

Calvin Klein beschrijft de geur zelf als; bloemig, sensueel en verleidelijk. Sensueel en verleidijk is Eternity Summer absoluut, maar het bloemige gedeelte vind ik zelf enorm meevallen. De bloemboten zijn zeker terug te ruiken, maar heel subtiel. Ik vind de geur eerder fris, enorm vrouwelijk en er zit een klein scherp randje aan. Iets zwaarder dan een normale zomerse geur, maar zeker heel geschikt voor overdag. Ik vind het een unieke, speelse en verleidelijke geur. Fris, iets wat zoet, even wennen, maar erg lekker!

CK One Summer Eau de Toilette 100 ml €38,84

20170411_131504

CK One Summer vangt de opwindende energie en vrij-gevochten geest van een woestijnritueel. De draden van de rood-gouden saffraan laten de festiviteiten schitteren terwijl limoen, citroen en komkommer, in contrast met de vurige hitte van de woestijn, het gevoel geven van de pittig-frisse lucht met een ijzige, energieke frisheid.

Ieder jaar brengt CK weer een nieuwe One Summer geur uit. Dit keer komt de geur in een helderblauwe flacon. De achterkant van de flacon is getextueert met zonnestralen die de illusie van een zonsopgang creëren. De rode letters op de voorkant geven de flacon meer kleur en diepte. De flacons van de CK One Summer geuren zijn altijd hetzelfde, maar toch weten ze vormgeving altijd weer uniek te maken. Overigens is deze geur weer unisex en kan het zowel door mannen als vrouwen gedragen worden.

20170411_131523

Topnoten: limoen, citroen, komkommer
Hartnoten:
vurig trio van pepers
Basisnoten:
romige musk, guaiac hout, saffraan

De definitie van de zomer zit toch wel in dit flesje. Fris, krachtig en enorm veel citrus! De limoen, citroen en komkommer zijn duidelijk terug te ruiken, maar de saffraan en het vurige trio van pepers geven de geur een iets krachtiger randje. CK One Summer is draagbaar voor zowel mannen als vrouwen, maar dat mannelijke randje vind ik dit keer wel meevallen. Het is wel duidelijk een Eau de Toilette, gedurende dag moet ik de geur nog even bij sprayen.

Jil Sander SUNPOP Arty Pink Eau de Toilette 100 ml €35

20170411_131603

Arty Pink, een weelderige oosters-bloemige geur die je smaakpapillen prikkelt met noten van limoen en rode bes, om vervolgens je zinnen te verleiden met intense jasmijn, tiarébloesem en vanille.

Als ik denk aan Jil Sander dan denk ik aan de zomer. De bekende geuren draag ik dan ook alleen tijdens dit warme seizoen.  Jil Sander brengt dit keer niet 1, maar 3 zomerse limited edition geuren uit. De geuren zijn verkrijgbaar in 3 kleuren; Coral pop (floraal & vrouwelijk), Arty Pink (oosters bloemig) en Green Fusion (floraal en houtachtig). Ik ontving de knalroze geur, Arty Pink. De kleur van de flacon komt op de foto niet heel goed over, maar in werkelijkheid is deze nog feller roze.

20170411_131544

Jasmijn – tiarebloesem – vanille

Arty Pink wordt beschreven als oosters en bloemig. Ik snap deze gedachte, maar toch ruik ik ook iets fris en zoets. De geur is licht bloemig, maar wordt al snel een stuk frisser en zoeter. Ik vind de geur uitdagend, geschikt voor de net wolwassen vrouw en ideaal voor deze lente/zomer. Overigens merk ik wel dat ik Jil Sander SUNPOP Arty Pink gebruik als een bodysplash. De geur is geschikt om je even op te frissen, maar verwacht niet dat de geur de gehele dag houdt. Ik ben enorm benieuwd geworden naar Coral Pop en Green Fusion!

20170411_131624

Dat waren een hoop geuren, maar een hoop lekkers voor deze lente/zomer! Iedere geur is uniek en draagt zijn eigen kenmerken mee, maar als ik echt mijn favoriet moet kiezen dan ga ik voor Jil Sander SUNPOP Arty Pink. Deze geur heb ik er de afgelopen zonnige dagen het meeste bij gepakt!

Calvin Klein Eternity Summer, CK One Summer en Jil Sander SUNPOP Arty Pink zijn vanaf heden onder andere verkrijgbaar bij Douglas.

Welke geur lijkt jouw het lekkerste? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *