Mexx City Breeze Eau de Toilette & deodorant

20170707_191315

Stel jezelf even voor dat je op een dakterras staat, de stad ligt aan je voeten en er waait een heerlijk zacht briesje. Het uitzicht is prachtig en opeens voel je je helemaal vrij. Geïnspireerd op dat gevoel introduceert Mexx, Mexx City Breeze. Kijk je mee?

20170707_191339

Dat is lang geleden dat ik een parfum had van Mexx. Vroeger droeg ik vrijwel niks anders, omdat de geuren lekker basic zijn en enorm betaalbaar. Ik vond het daarom ook extra bijzonder om de nieuwe geur Mexx City Breeze te ontvangen. Naast een Eau de Toilette is er ook nog een deodorant en een showergel verkrijgbaar.

Mexx City Breeze Eau de Toilette

20170707_191400

20170707_191423

De verpakking verbeeldt een verfrissend moment in de stad met een selfie in zwart-wit. Erg basic, maar als je kijkt naar het verhaal en de geurnoten dan klopt het complete plaatje. Toch zal ik er in de winkel niet gelijk op afstappen, ik mis dat stukje lust voor het oog. Ik blijf natuurlijk een vrouw met een zwak voor mooie verpakkingen.

20170707_191444

Topnoten: sinaasappel, peer en lychee
Hartnoten:
drakenboom, pioenroos en jasmijn
Basisnoten:
muskus, amber en sandelhout

De geur opent heel fruitig met de sinaasappel, peer en lychee. De muskus, amber en het vleugje sandelhout maken het geheel sensueler. De geur is heerlijk, lekkerder dan ik had verwacht. Het is fris, lichtzoet, maar ook exotisch en erg geschikt voor de zomer. De sprankelende combinatie van de ingrediënten geven je het gevoel van een fris briesje langs je huid. De geur is niet heel zwaar en daarom heel fijn voor een warme zomerdag.

Mexx City Breeze deodorant

20170707_191504

20170707_191528

Heel fijn dat er bij de Mexx City Breeze geur ook een bijbehorende deodorant zit. Toch gebruik ik de deodorant liever op een andere manier. Er staat duidelijk op de achterkant van het flesje dat de deodorant niet gebruikt mag worden op een geïrriteerde huid. De huid onder mijn oksel is enorm gevoelig en reageert helaas ook niet goed op deze deodorant. Daarnaast vind ik de geur ook net iets te overheersend voor een deodorant. Mààr als vorm van een bodysplash gebruik ik het wel erg graag. Het is super makkelijk om het flesje mee te nemen in je tas en je gedurende dag even op te frissen, zeker tijdens hele warme dagen. Het geeft een gevoel van frisheid. Het flesje heeft een fijne verstuiver en kan dus ook heel makkelijk gebruikt worden als bodysplash. Soms moet je een beetje creatief zijn om een product toch op een fijne manier te kunnen gebruiken.

20170707_191555

Ondanks de wat simpele verpakking (die overigens wel past bij het gehele plaatje), vind ik de geur enorm lekker. Niet te zoet, lekker fris en heel erg geschikt voor de zomer. De Eau de Toilette spray ik in de ochtend op en de deodorant gebruik ik gedurende dag om mezelf nog even extra op te frissen. I love it!

Adviesverkoopprijs:

Mexx City Breeze Eau de Toilette 30 ml €18,74
Mexx City Breeze Eau de Toilette 50 ml €26,79
Mexx City Breeze Eau de Toilette 100 ml €35,34
Mexx City Breeze Deodorant 75 ml  €12,86
Mexx City Breeze Showergel 150 ml €9,60

De Mexx City Breeze lijn is verkrijgbaar bij de drogisterij.

Heb jij herinneringen aan de geuren van Mexx? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

 1. Willemse says

  Ik geef je zo gelijk, de verpakking (en geur noten) zeggen mij helemaal niks, maar toen ik je beschrijving las werd ik toch wel heel nieuwsgierig.
  Wat handig dat je de deo nu op deze manier gebruikt…
  Misschien toch maar eens ruiken dan.

 2. says

  Klinkt als een heerlijke geur! De geurnoten spreken mij sowieso aan. De ‘deodorant’ gebruik ik zelf ook als bodysplash, werkt net zo goed! 😉

 3. says

  Ben wel benieuwd al denk ik dat deze net iets te fruitig qua geur gaat zijn voor mij. Heb nu de eau de toilette Mexx Nice in gebruik, een heel bloemige geur maar ja ik ga aan deze toch wel eens snuffelen in de winkel. Who knows?

 4. says

  Hmm ik word hier wel nieuwsgierig van, ondanks dat de verpakking er inderdaad niet echt leuk uitziet. Als ik het zou zien in de winkel zou ik niet eens gaan ruiken, maar nu naar jouw omschrijving doe ik dat misschien binnenkort wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *