The Body Shop Nigritella Oriental Orchid Eau de Parfum

20170210_102208

The Body Shop slaat een geheel nieuwe weg in op het gebied van geur. Zo ontwikkelden ze 5 nieuwe, uitzonderlijke parfums met authentieke interpretaties van een aantal van ’s werelds meest kostbare, natuurlijke geuren. Ik zal je er alles over vertellen! Kijk je mee?

20170210_102331

5 nieuwe geuren, gecreëerd op een manier waardoor de duurzaamheid en het voorbestaan van de gewassen niet worden bedreigd. Er wordt een techniek gebruikt waarbij ze een plant, bloem of hout cocoonen in een holle koepel of glazen omgeving, waarbij een vacuüm gecreëerd wordt die ze in staat stelt de essentiële geur van het gewas te krijgen en deze te verwerken in een parfum. Het resultaat is een parfum die bijna niet van het echt is te onderscheiden en een eeuwige herinnering aan de manier waarop de plant of bloem op dat moment rook.

Ik zal alles vertellen over de geur Nigritella, maar daarnaast zijn er ook nog de geuren; Kahaia, Swietenia, Bowhanti en Widdringtonia.

The Body Shop Nigritella Oriental Orchid Eau de Parfum 50 ml €38,-

20170210_102140

Nigritella is geïnspireerd op de zeldzame, donkere orchidee in de Oostelijke Alpen. Het is een luxueuze bloemenmix van rode vanille orchidee, een weelderig vleugje tuberoos en vanille. De geur is enorm sensueel, warm, maar tegelijkertijd ook erg aanwezig. Ik kan de geur nergens mee vergelijken, want nooit eerder heb ik zoiets geroken. Ondanks dat ik normaal niet van de bloemige geuren ben -zeker niet met vanille-, vind ik de geur enorm lekker. Er zit een warm, scherp randje aan, wat mij erg bevalt. Overigens blijft de geur erg lang aanwezig, ik kom er zeker een dag mee door.

20170210_102231

Niet alleen bij de geur zelf werd rekening gehouden met moeder natuur, ook aan de verpakking is gedacht. Het flacon is gemaakt van gerecycled glas en de dop van duurzaam geproduceerd hout. Erg modern en tegelijkertijd goed voor de planeet.

20170210_102304

De afgelopen week heb ik Nigritella er vaak bij gepakt, zeker nu het zonnetje zich al meerdere keren heeft laten zien. Dat ik de geur fantastisch vind, dat is denk ik wel duidelijk. €38,- is niet heel goedkoop, maar voor een flacon van 50 ml en de hoeveelheid die ik per keer nodig heb -1, maximaal 2 sprays- vind ik de prijs meer dan prima. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar de andere 4 geuren. Dat wordt snel even een bezoekje brengen aan de winkel!

De Exlixris of Nature collectie is vanaf nu beschikbaar in de winkels en online.

Heb jij al kennis gemaakt met de 5 nieuwe geuren? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Dit product heb ik ontvangen ter review.

 

Comments

  1. says

    Ik ben zelf gek op geuren van de orchidee dus deze spreekt mij wel aan, leuk dat je er zo enthousiast over bent. Ik vind persoonlijk de prijs wel te doen. Ik leg normaal toch gauw zo’n 60,00 neer voor een parfum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *