Valentino Donna Born in Roma Eau de Parfum

IMG_1227-01

Heb jij ooit gehoord van baargoud? In andere landen is het gebruikelijk om de vrouw te verwennen met cadeaus nadat ze haar kindje op de wereld heeft gezet. ‘De man hoeft alleen zijn hormonale vrouw of vriendin te tolereren en toe te kijken hoe ze bevalt, dus een cadeau aan het einde is wel op zijn plaats’. Nu ben ik zelf niet zo van deze tradities, maar na de bevalling van Noé kreeg ik wel een prachtig cadeau. Namelijk de nieuwe geur van Valentino, Donna Born in Roma. Vandaag zal ik alles vertellen over deze geur. Kijk je mee?

IMG_1224-01

Is het flacon alleen al geen plaatje? De voorganger van deze geur, Valentino Donna lijkt erg op dit exemplaar enkel Valentino Donna Born in Roma ziet er stoerder uit. De zwarte accenten en de ‘spikes’ op de dop geven de flacon een krachtige uitstraling.

Valentino Donna Born in Roma is een modern, haute couture, floriëntaals parfum naar het beeld van Valentino. Enerzijds, een couture elegantie samengesteld uit een trio van jasmijn dat een luxueuze vrouwelijkheid inblaast, verrijkt met Bourbon vanille, een van de kostbaarste extracten in de parfumeriewereld. Anderzijds, moderne houtnoten die deze geur komen verlichten en ze een coole toets geven geïnspireerd op de ‘street culture’. Een flacon die dit perfecte evenwicht tussen de twee werelden materialiseert. Een constante dualiteit naar het imago van Rome dat ook meerdere facetten heeft. Een intieme viering van zijn roots, zijn waarden en zijn persoonlijkheid.

IMG_1219-01

Topnoten: zwart bessenakkoord, bergamotessentie.
Hartnoten: Jasmijn, grandiflorum Absoluut, jasmijn Sambac absoluut, jasmijnthee-NP.
Basisnoten: Bourbon vanille, kasjmier, Gaiac-houtessentie

Als ik enkel kijk naar de geurnoten word ik er niet helemaal wijzer op. De kracht van deze geur is om het zelf te ervaren. Ondanks dat deze geur wordt omgeschreven als Oriëntaals bloemig, ervaar ik dat zelf niet zo. Valentino Donna Born in Roma is een hele unieke, lekkere geur. Een tikkeltje zoet, vrouwelijk, maar zeker niet te overheersend. Een geur waar ik gelijk een ‘happy feeling’ van krijg en eigenlijk wel ieder seizoen goed te dragen is. De geur is vrijwel de hele dag goed aanwezig, maar wordt met de tijd steeds iets zachter. En zodra de geur wat zachter wordt, komt het bloemige gedeelte heel subtiel naar voren. Echt een luxe geur waar ik dol op ben!

IMG_1227-01

Valentino Donna Born in Roma en ik zijn een match made in heaven, dat is duidelijk. Maar dat ik deze geur cadeau kreeg na de bevalling van Noé vind ik nog mooier. Deze geur zal mij altijd doen denken aan dat speciale moment.

*Adviesverkoopprijs
30 ml €65,18
50 ml €92,58
100 ml €130,28

Valentino Donna Born in Roma is verkrijgbaar bij de parfumerie, waaronder Douglas.

Ben jij al bekend met de geuren van Valentino?

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *