10 kleine dingen waar ik intens gelukkig van kan worden

img-20170726-wa0005

Geluk zit ‘m in de kleine dingen, dat is mij de laatste tijd wel duidelijk geworden. De kleinste ‘normale’ dingen kunnen al een overweldigende glimlach op mijn gezicht toveren en soms is het goed om hier even bij stil te staan. Stil staan bij wat je hebt en wat je gelukkig maakt..

1. De zondagochtend
Zo kon ik jaren geleden tot het middaguur in mijn bed blijven liggen en uitslapen, maar het laatste jaar wordt dit vaak niet later dan 8 uur. Nooit verwacht, maar ik kan intens gelukkig worden van de zondagochtend. Oke, het niet uitslapen is dan iets minder, maar zodra Sofie wakker wordt kruipen wij met z’n drietjes in ons grote bed. We knuffelen, spelen en kletsen samen. Even een moment met z’n drietjes voor de drukke dag weer begint.

2. Series
Manlief en ik kijken veel films en volgen veel series. Zoveel zelfs, dat wij al heel wat seizoenen hebben gezien. Ik kan heel blij worden en er zelfs al weken van te voren naar uitkijken als ik hoor/zie of lees dat er weer een nieuw seizoen komt van een serie die wij volgde. Zo volgen wij bijvoorbeeld nu weer het nieuwste seizoen van Game Of Thrones, zijn wij begonnen aan de serie Shooter en kijken wij vanaf volgende week weer een nieuw seizoen van Penoza.

3. Ik hou van jou
In november wordt Sofie pas 2 jaar, maar wanneer ik tegen haar zeg ‘ik hou van jou’, dan zegt ze ‘hou vjou’ terug. Oh echt wanner ik dit hoor, dan maakt mijn hart even een sprongetje. Het is zelfs 2 keer voorgekomen dat ze het uit zichzelf tegen mij zei. Die momenten vergeet ik nooit meer.

4. De juiste maat
Ken je dat, dat je een leuk kledingitem ziet en er van alles hangt maar precies jouw maat weer niet. Oh wat haat ik dat, maar wat word ik blij als mijn maat er juist net wel hangt. En vooral wanneer ik het laatste exemplaar kan bemachtigen. Dat maakt mij niet alleen blij, maar dat geeft mij ook een kick.

5. Schone was
Schone was is natuurlijk altijd fijn, maar wat kan het ook lekker ruiken! Wij hebben op de bovenverdieping een apart was gedeelte en ik hang daar altijd de was op te drogen. Het hele huis ruikt dan naar de wasverzachter. Heerlijk!

6. Schoon beddengoed
Als we het dat toch over schoon hebben.. schoon beddengoed tovert ook een mega glimlach op mijn gezicht. Het is heerlijk om in de avond in een schoon bed te stappen. Ik slaap dan 10 keer beter. En het ruikt natuurlijk lekker fris.

7. Een zwoele zomeravond
Als het echt een warme dag is geweest en het is ’s avonds nog lang licht, dan vind ik het heerlijk om nog lang in de tuin te zitten. Drankje erbij, wat lekkers. Erg gezellig!

8. Kaarsjes, thee en de tikkende regen op het raam
Maar ik kijk stiekem ook wel weer een beetje uit naar de herfst. Wel natuurlijk als ik droog binnen ben. Dan gaan de kaarsjes aan, ik drink liters thee en beland dan op de bank met een dekentje en op de achtergrond hoor ik de regen tikken tegen het raam.

9. Date night met manlief
Voordat wij papa en mama werden gingen wij minsten 2 keer per maand uiteten, geregeld naar de bioscoop en deden wij een hoop andere ondernemende dingen samen. Nu is dat niet meer zo vanzelfsprekend, maar ik merk wel dat ik er nu nog meer van kan genieten als voorheen. Een date night hoeft wat ons betreft niet meer perse buiten de deur. Samen een filmpje kijken met een drankje en wat lekkers is vaak ook al goed genoeg. Zolang we maar even samen zijn!

10. Een goede vangst in de sale
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik jaren geleden vrijwel nooit tussen de sale keek. Nu doe ik niets liever. De laatste tijd ben ik heel goed in het vinden van mooie exemplaren voor nog mooiere prijsjes. Ja een kind is nou eenmaal duur en ook deze mama denkt nu 10 keer langer na bij een dure aankoop voor zichzelf. Als ik het dan voor goedkoper kan scoren ben ik intens gelukkig!

Van welke kleine dingen kan jij gelukkig worden? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Wat een mooi lijstje met inderdaad echt fijne geluksmomentjes! Ik kan ook zo blij worden van een kledingstuk dat er precies nog in mijn maat hangt. En wat heerlijk, zo’n datenight! Ik kan me voorstellen dat je dat, juist nu Sofie er is, echt kunt waarderen.

 2. says

  Super leuk om te lezen en veel dingen zijn ook herkenbaar! Ik kreeg een glimlach toen ik las over Sofie die ‘ik hou van jou’ zegt, dat heb ik nog niet mee mogen maken maar lijkt me echt heel bijzonder!

 3. says

  Wat een fijn lijstje! Ik kan ook heel erg happy worden van serie kijken, knuffelen met mijn vriend en thee drinken terwijl de regen tikt tegen het zolderraam.
  Liefs,
  Evelien

 4. says

  Vind deze 10 dingen ook heel fijn. Wat mij daarnaast heel blij maakt? Het gevoel van zand tussen je tenen, de geur van de zee en kinderen die dolgelukkig heen en weer springen 🙂

 5. says

  Slapen in een net verschoont bed is echt top! Heerlijk! En wat dacht je van lezen in het zonnetje. Of op je rug in het gras staren naar een mooie sterrenhemel? Met vrienden op het strand bij kampvuur? 😉

 6. says

  Heel mooi lijstje. Sinds een aantal jaar zijn bij mij de gewone dingen die mij gelukkig maken. Het is goed om daar meer bij stil te staan dan voel je je die dag ook wat lekkerder. Tenminste dat heb ik vaak wel

 7. says

  Mooi lijstje! Voor mij is het ook absouut qualitytime met mijn man maar ook het genot van evenwichtige en blije kindjes om mij heen. Zien dat het met iedereen goed gaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *