Mijn betaalbare outfits tijdens de zwangerschap ♥

New Project (4)

Met ruim 27 weken op de teller pas ik allang het grootste deel van mijn eigen kleding niet meer. Broeken zitten veel te strak en shirtjes worden te kort, maar toch voel ik mij zelfverzekerder dan ooit. Deze zwangerschap ben ik heel bewust bezig met kleding, in tegenstelling tot de zwangerschap van Sofie. Ik probeer de leukste outfits te dragen, zonder fortuinen uit te geven aan zwangerschapskleding. Vandaag deel ik mijn tips! Lees je mee?

Zeg nou eerlijk, je betaalt je soms scheel aan de perfecte broek en uiteindelijk belandt deze op een stapel waar je nooit meer naar om kijkt. Zwangerschapskleding is in tegenstelling tot ‘normale’ kleding behoorlijk prijzig en ondanks dat je het vaak wel nodig hebt omdat je buik heel logisch groeit, vind ik het een moeilijke uitgave. Deze zwangerschap ben ik heel bewust bezig met het kopen van kleding. Kleding die ik niet alleen nu aan kan tijdens de zwangerschap, maar ook na de zwangerschap. En tot nu toe gaat mij dat heel goed af..
New Project (3)

Ik heb nog een hoop zwangerschapsbroeken over van de zwangerschap van Sofie, maar helaas zijn deze momenteel allemaal te groot. Ondanks dat mijn gewicht nu vrijwel gelijk is aan de zwangerschap van Sofie, merk ik toch dat alles nog te wijd is. Deze zwangerschap heb ik tot nu toe geherinvesteerd in 2 goede zwangerschapsbroeken. Daar is geen ontkomen aan, want mijn eigen broeken passen al heel lang niet meer. Daarnaast is een buikband aan de zwangerschapsbroek erg fijn voor wat ondersteuning en vind ik dat mijn buik door het dragen van deze broeken nog beter tot z’n recht komt. Deze 2 broeken combineer ik met normale shirtjes, shirtjes die ik na de zwangerschap ook nog aan kan. De H&M en Only hebben bijvoorbeeld hele fijne basic shirtjes, welke je kunt combineren met een jasje, vestje of blazer. Zorg wel dat de shirtjes wat langer vallen en zijn gemaakt van een stretch stof, anders krijg je het probleem dat je shirtjes alsnog uiteindelijk te kort worden. Een leuke ketting erbij en je outfit is helemaal af!
New Project (4)

Maar mijn allergrootste tip en ontdekking is toch wel een jurkje. Ik leef momenteel in jurkjes en speur het internet af naar de leukste modellen voor de fijnste prijzen. Zwangerschapsjurken zijn bij veel winkels verkrijgbaar, maar je betaalt er veel geld voor in tegenstelling tot een jurkje uit de ‘normale’ collectie. En dat terwijl de modellen vaak hetzelfde zijn, dat is mij heel duidelijk geworden. Na wat onderzoek, vergelijken en vooral proberen weet ik precies welke jurkjes passen bij mijn zwangere buik en welke jurkjes ik ook nog zeker aan zou kunnen na de zwangerschap. Let er bijvoorbeeld op dat een jurkje niet is gemaakt van een stugge stof, maar van een stof dat mee rekt. Zo kun je heel lang door met het jurkje en heb je ook niet het probleem dat de stof uitlubbert. Daarnaast ben ik gek op jurkjes met een band op de taille. Het voordeel van een jurkje met een band op de taille is dat de stof daaronder heel los en wijd valt en op deze manier past je mooie zwangere buik ook nog heel lang in het jurkje. Zorg dat de band boven je buik zit en het legt gelijk de nadruk op je zwangere buik. En mijn laatste tip is let op de lengte. Koop je een jurkje dat al valt boven de knieën, dan gaat het jurkje heel kort worden gedurende zwangerschap. De buik drukt de kleding als het ware omhoog, dus ik ga vrijwel altijd voor een jurkje met een lengte tot over de knieën. Zo heb je nog genoeg groeiruimte voor de komende maanden.

Hieronder een aantal voorbeelden van mijn favoriete en betaalbare jurkjes

4

♥1 H&M jurk €19,95 – ♥2 H&M maxi jurk €19,95 – ♥3  H&M Kaftan Jurk €29,95 – ♥4  Zara jurk met slangenprint €25,95 – ♥5 Zara jurk met dierenprint €9,95 – ♥6 H&M T-shirt jurk €14,95 – ♥7 H&M tricot jurk €14,95

Dit is een kleine selectie van de jurkjes die ik zelf zou dragen. Sterker nog, een aantal van deze jurkjes heb ik zelf. Ze zijn allemaal betaalbaar, je kunt ze lang dragen en na de zwangerschap kun je ze ook nog aan. Het voordeel van een jurkje is dat je ze altijd aan kan wanneer het warm is, maar ook zeker wanneer het iets kouder is. Met een panty en een leuk jasje kom je al heel ver. En dan hoef je uiteraard geen overprised zwangerschapspanty’s te kopen, koop gewoon een normale panty in 2 maten groter bij bijvoorbeeld de Zeeman en deze kan ook gewoon gedragen worden tot hoog over je buik. Mij favoriete winkels zijn momenteel de H&M, Zara, Primark, Mango, maar ook de Zeeman en Wibra verkopen hele fijne en betaalbare jurkjes.

De komende tijd kan ik nog wel even door met deze outfits. De laatste weken zullen deze toch wel verruild worden voor comfortabele joggingbroeken, haha. Maar voor nu ben ik heel tevreden!

Wat droeg/draag jij voornamelijk tijdens de zwangerschap?

Comments

 1. says

  Inderdaad ideaal, zulke jurkjes! Ik kan me voorstellen dat je ook niet een hele garderobe alleen voor je zwangerschap wilt aanschaffen. Dan zijn dit soort jurkjes die je later ook nog kunt dragen een stuk handiger. Ze staan je ook prachtig trouwens!

 2. says

  Ik zit te denken wat ik altijd droeg, inmiddels alweer 25 jaar geleden… Ik had een broek en trui van Prenetal en volgens mij alles wat maar oversized en stretch was. Tegenwoordig heb je zulke leuke jurken en groot gelijk, die kan je prima dragen. Staan ook hartstikke leuk bij je!

 3. says

  Ik leefde in mijn zwangerschappen ook in jurken. Behalve op het einde vond ik van die lekkere zachte broeken fijn omdat ze wat meer steun gaven aan mijn buik. Je ziet er prachtig uit!
  X Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *