Samen fietsen met de fietsstoeltjes van Qibbel + winactie

20200806_102833

Fietsen met Sofie doe ik dagelijks, maar met Noé moest ik nog even wachten. Aangezien ze nu ruim 10 maanden is én zelfstandig kan zitten, mogen wij eindelijk op pad. En nog leuker, wij mochten gelijk de fietsstoeltjes van Qibbel uittesten. Kijk je mee?

20200806_102833 (1)

Met Sofie heb ik al veel ervaring met samen fietsen, maar voorop de fiets heeft ze eigenlijk nooit gezeten. Ik vond het daarom ook extra spannend om samen met Noé te gaan fietsen en er waren uiteraard een aantal eisen waar het fietsstoeltje aan moet voldoen. Zo wilde ik geen zwaar stoeltje (wat het fietsen zwaarder maakt), moest het comfortabel maar ook veilig zijn en gemakkelijk in gebruik. Het nieuwe Qibbel Air fietsstoeltje voldoet aan al deze eisen. Het stoeltje is heel gemakkelijk te monteren, het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen, het stoeltje heeft een ergonomische zitting en is ultra licht wat het fietsen heel relaxed maakt. De zitting van de Qibbel Air is overigens gemaakt van mesh, een zeer licht materiaal dat ook gebruikt wordt voor de zittingen van rugzakken en bureaustoelen. Het materiaal zit zeer comfortabel, droogt snel en warmt niet op in de zon. Het fietsstoeltje heeft een vijfpuntsgordel wat ervoor zorgt dat je kindje veilig en goed vast zit.

Bij het stoeltje kregen wij ook het bijbehorende windscherm en een toy bar. Het windscherm vind ik héél fijn, zeker als het waait. Zo zit je kindje toch iets meer beschut. De toy bar zorgt voor nog meer plezier tijdens het fietsen. Je kunt er mee toeteren, sturen, maar ook spelen. Zoals je kunt zien aan Noé haar gezichtje is zowel het stoeltje, als de toy bar en het fietsen zelf een groot succes.

20200806_102939

Ook Sofie kreeg een nieuw fietsstoeltje. Nu moet ik zeggen dat zij er nog een had, maar inmiddels was ze hier wel zo goed als uitgegroeid ondanks dat het volgens het merk nog zou moeten kunnen. Sofie is lang voor haar leeftijd, maar in het Qibbel Air achterzitje zit ze helemaal goed! Ook het achterzitje is heel licht, makkelijk te monteren, comfortabel en goed schoon te houden. De rugleuning is bespannen met mesh en het Qibbel Air achterzitje heeft ook een vijfpuntsgordel waardoor je kindje extra goed vastzit.

Wij zijn enthousiast over de stoeltjes. Beide meisjes zitten prettig en comfortabel en door de lichtgewicht stoeltjes wordt het fietsen voor mij iets minder ‘zwaar trappen’. Je neemt toch even 2 keer een kindje extra mee, dus dat is een groot pluspunt. De stoeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, wij gingen voor geheel zwart.

Mocht je nog meer informatie willen of benieuwd zijn naar de stoeltjes dan lees je meer op de website van Qibbel. Het Qibbel Air voorzitje kost €69,96 en het Qibbel Air achterzitje kost €89,95.

Op Instagram geef ik een Qibbel Air fietsstoeltje naar keuze weg.

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

  • Priscilla says

   Leuke vraag!

   Persoonlijk heb ik geen ervaring met andere voorzitjes, dus daar kan ik geen antwoord op geven.
   Het achterzitje hebben wij jarenlang van een ander merk gebruikt. Dat was wederom een fijn stoeltje, maar mijn dochter is vrij lang voor haar leeftijd dus dat stoeltje werd helaas te klein. De meeste merken hebben achterzitjes tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar of een bepaald gewicht. Het Qibbel Air achterzitje is heel ruim, waardoor langere kindjes comfortabel kunnen zitten, in tegenstelling tot het andere fietsstoeltje.

   Of ik de fietsstoeltjes zelf zou aanschaffen? Absoluut!

 1. jasmina says

  Handig! Ik moet eerst maar eens een goede fiets kopen en daarna ook maar eens een stoeltje aanschaffen…nu zit de kleine meid voorop bij papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *