9 mei, een dag die voor altijd getekend is..

img-20180508-wa0012

9 mei 2017.. een dag die voorgoed ons leven veranderde. Een dag die ik nooit meer zal vergeten. De dag dat alle ellende begon en ik eigenlijk al wist dat ik mijn liefvader voorgoed kwijt zou zijn.. 

Ik kijk er eigenlijk al weken tegenop. Al weken zit ik met een knoop in mijn maag, zit ik niet lekker in mijn vel en rollen de tranen dagelijks over mijn wangen. Vandaag precies een jaar geleden kreeg ik een video oproep van de politie, met de woorden dat mijn liefvader een ernstig ongeluk had gehad en wij meteen naar het ziekenhuis moesten komen. Een werkelijke nachtmerrie waarin wij belandde en waar ik eigenlijk nooit meer ben uitgekomen. Dat moment zal ik nooit meer vergeten. De paniek, de stress en eigenlijk de onwetendheid voel ik gelijk weer als ik aan dat moment terug denk.

Vanaf die dag begonnen alle intense dagen. 10 dagen lang zaten wij dag en nacht in het ziekenhuis in de hoop dat het allemaal beter zou worden. Te bidden, te huilen en te vechten, maar dat werd het helaas niet. Ergens wisten wij dit al, maar heel diep van binnen blijf je altijd hoop houden. Op 19 mei werd het allemaal zeker, mijn liefvader was niet meer te redden. Diezelfde avond werden alle apparaten losgekoppeld en zijn mijn moeder, broertje en ik er tot het allerlaatste moment bij gebleven. Dit was zo zwaar, maar van deze keuze heb ik nooit spijt gehad. Voor mijn gevoel heb ik alles gedaan wat ik kon doen.

24 mei namen wij voor de allerlaatste keer en voorgoed afscheid. Ik geloof niet in voorgoed. Ik geloof erin dat ik mijn liefvader ooit weer terug zal zien. Al duurt dat nog heel lang en moet ik mijn leven nu leven zonder hem. Iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet kan accepteren.

Ik mis je zo vreselijk erg. Ik zou willen dat je hier zou zijn, bij ons waar je hoort. Bij Sofie die zoveel om je vraagt en altijd bezig is met jouw foto op de kast. Hoe ze naar je zwaait en vertelt aan andere kindjes dat haar opa hoog in de lucht is als een sterretje. Het is oneerlijk. Waarom jij? Waarom werd jij van ons afgenomen? Kon ik nog maar 1 keer vertellen hoeveel ik van je hou. Ik mis je en ik ben je voor altijd dankbaar dat jij mij het gezin gaf die ik nodig had.

De aankomende weken zullen zwaar en intens worden. Wellicht ben ik iets meer afwezig, waarvan ik hoop dat jullie dit zullen begrijpen. Maar ik doe er alles aan om er te zijn!

Ik zou het heel lief vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Wat onwijs heftig dat die vreselijke dag inmiddels een jaar geleden. Wat moet het vreselijk zijn om hier weer aan terug te denken. Ik wens je heel veel sterkte toe de komende tijd!

 2. says

  Ik kan het mij zo goed voorstellen dat je omdat het nu een jaar geleden is weer helemaal herbeleeft. Het lijkt mij zo heftig! Neem vooral je tijd en doe wat goed voelt. Een rouwproces kan je niet dwingen en het zal een plekje moeten krijgen. Maar ondanks dat zal het verdriet en het gemis er vast niet minder door worden. En wil ik ook graag geloven dat tijd alle wonden heelt, maar hoever dat waar is durf ik ook niet te zeggen. Het leven kan soms zo enorm oneerlijk zijn!

  Heel veel liefs van mij!

 3. says

  Dat lijkt me het ergste telefoontje/oproep die je kunt krijgen! Hiervoor moet je rustig de tijd nemen, jij voelt het beste aan hoe je dit moet verwerken en dat kan niemand je opleggen! Heel veel sterkte!

 4. says

  Wat ontzettend heftig lijkt dit me! En zo’n eerste “jubileum” is dan vaak heel intens omdat er allemaal herinneringen en gevoelens naar boven komen. Hij klinkt als een lieve man, heel veel sterkte gewenst!

 5. says

  Pffff wat vreselijk zeg, dit wens je echt niemand toe. Je hebt alles heel erg mooi neergeschreven! Heel veel sterkte toegewenst de komende periode.

 6. says

  Heel begrijpelijk dat je het nu zo ontzettend moeilijk hebt. Ik vind het heel erg wat jullie als gezin is overkomen. Veel sterkte gewenst, dikke kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *