Een kijkje in Sofie haar nieuwe grote meidenkamer ♥

IMG_0517-01

Met een zusje op komst mag Sofie nu eindelijk op zolder slapen. Iets wat zij al heel lang wilde en waar wij de afgelopen weken heel druk mee zijn geweest. Sinds vorige week is het dan ook eindelijk zo ver, ze slaapt eindelijk op haar nieuwe grote meidenkamer en wat ben ik trots op het resultaat! Kom je even binnen gluren?

IMG_0504-01

Voor een 3-jarig meisje had Sofie al een grote kamer. De kamer op zolder is nog een slag groter en het was even puzzelen hoe ik alles wilde neerzetten aangezien de wanden ook schuin aflopen. In principe hebben wij alles hetzelfde gehouden zoals in haar oude kamer. De kleuren, de meubels en de accessoires vonden wij zo mooi dat wij deze hebben overgenomen in haar nieuwe kamer. Gezien de schuine wanden hebben wij ervoor gekozen enkel de onderste strook aan beide kanten van de muren te verven. Deze zijn roze geworden. De kleur heet parfum.

IMG_0505-01

IMG_0511-01

Sinds wij hier wonen (vorig jaar augustus), slaapt Sofie in een groot bed. Ze groeit er inmiddels alweer bijna uit, dus het wordt tijd voor een groter exemplaar. Naast haar bed staat haar poppenbedje, het blijft een poppenmoedertje.

IMG_0512-01

Aan de andere kant van haar kamer staat een tipitent. Eigenlijk was deze bedoeld als plekje om zelf boekjes te kunnen lezen, maar de tent dient al heel lang als opslag plaats voor haar knuffels, haha. Oh en niet te vergeten, ze heeft prachtige grote ramen op haar kamer!

IMG_0510-01

IMG_0509-01

Naast de tipitent hangen plankjes met haar favoriete Tip de Muis boeken. Elke avond voor het slapen gaan kiest zij daar een boekje uit om te lezen. Op de grond ligt het pronkstuk van haar kamer. De kleuren passen er perfect bij! Ik heb hier al zo veel vraag naar gekregen, dus bij deze; het kleed komt van de Leenbakker.

IMG_0515-01

Aan de ene kant van haar deur staat haar eigen make-uptafeltje. Deze kreeg zij vorig jaar voor haar 3e verjaardag van mijn moeder. Ze is dol op dit hoekje en neemt in de ochtend ook echt even de tijd om haar ‘op te maken’.

IMG_0507-01

En aan de andere kant van de deur staat haar grote kledingkast. Dit is het enige wat wij nieuw hebben gekocht voor haar kamer! Haar oude kledingkast komt op de babykamer en ik heb nu gelijk meer opbergruimte. Heerlijk!

IMG_0520-01

Achter de kast verstopt in het hoekje hangt een deel van haar prinsessenjurken. Ik zoek hier nog een houten kledingrek voor, maar tot nu toe heb ik nog niet gevonden wat ik zoek. Dit is even de noodoplossing.

IMG_0519-01

En nog een kijkje in haar kast. Opgeruimd, strak en netjes! Hier word ik nou blij van.

IMG_0517-01

Ik ben enorm blij met het eindresultaat. Ondanks dat eigenlijk alles hetzelfde is als in haar oude kamer, komt alles nu veel beter tot z’n recht. Sofie is dol op haar kamer en verteld trots aan iedereen dat zij nu op zolder slaapt. Er komen nog een paar kleine aanpassingen, zoals langere gordijnen en het kledingrek, maar ik ben heel trots! Een mooi plekje voor ons meisje.

Wat vind jij van Sofie haar kamer? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Wat een mooie meidenkamer! Volgens mij past het kamertje perfect bij Sofie. Het ziet er heel lief, sfeervol en stijlvol uit. Die tipi is ook heel tof trouwens.

 2. says

  Ah wat een leuke meisjeskamer! Hier is Sofie vast hartstikke blij mee! Ben ik nog even benieuwd waar jij al het speelgoed bewaard? Heb jij daar nog een goede opbergplek voor? Want bij mijn kids ligt alles op de kamer, maar daardoor is het wel enorm vol, haha.

  • Priscilla says

   Dankjewel Liset! 🙂
   Sofie heeft beneden in de woonkamer een hele grote speelhoek, met een tafel en daaronder opberg bakken. Hier staat eigenlijk al haar speelgoed en hier speelt zij ook altijd. Ze is best een onrustige slaper en er mogen zeker geen veranderingen in haar kamer zijn op het moment dat zij gaat slapen. Dus vandaar dat we er nu voor kiezen haar kamer echt als slaapkamer te gebruiken :).

 3. says

  Wat een leuke kamer!!! Ik wil mijn dochter van 2 ook naar een andere kamer maar die wil dat juist niet haha. Ben nu aan het bedenken hoe ik haar zo kan meenemen dat ze het ook leuk gaat vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *