Het geboortepakje en geboortekaartje van Noé

IMG_1248-01

Inmiddels is onze kleine, lieve Noé alweer ruim 3 maanden bij ons. De hoogste tijd om eindelijk alles te vertellen over haar geboortepakje en het kaartje dat wij verstuurden na de geboorte. Kijk je mee?

IMG_1253-01

Hoe roze alles bij Sofie was, hoe niet roze het nu bij Noé is. Begrijp me niet verkeerd, ik vind roze nog steeds erg leuk, maar tegenwoordig zijn er zoveel mooiere kleuren en printjes dat roze nog erg weinig voorkomt bij ons. Kijk bijvoorbeeld maar naar Noé haar kamertje. Haar kamertje heeft een unieke kleur, toch lekker meisjesachtig, maar is zeker niet te tuttig. Dat wilde ik ook voor haar geboortekaartje en geboortepakje. Ik wilde duidelijk laten zien dat wij een prachtig meisje mochten verwelkomen, maar net zoals haar kamertje op een meisjesachtige, maar unieke manier.

IMG_1252-01

En dat gaf mij meteen een fijne zoektocht. Ik speurde het internet af naar pakjes. Ik heb er een hoop gevonden, een hoop gekocht, maar ‘het’ pakje was het toch steeds nét niet. Totdat ik via Instagram een pagina tegenkwam van een mevrouw die zelf babykleding maakte. Ik werd opslag verliefd op een stof en opslag verliefd op een boxpakje. Die twee combineerde zij voor mij en maakte er dit fantastische boxpakje van. Ik liet het pakje maken in maat 56. Aangezien Sofie haar geboortepakje eigenlijk te klein was en Noé ook een ‘grote’ baby zou zijn, wilde ik niet weer het risico lopen dat het pakje te klein zou zijn. En maar goed ook, want met haar 3918 gram en 52 cm zat dit pakje perfect! Ze droeg het boxpakje met een mutsje en bijbehorende sokjes van de Prenatal. Een mooi plaatje al zeg ik het zelf!

New Project (14)

Het geboortekaartje vond ik dit keer misschien nog wel lastiger dan het geboortepakje. Hier ben ik echt wekenlang mee bezig geweest. Maar toen ik dit kaartje zag wist ik gelijk dat dit ‘m zou worden! De kleuren passen perfect bij haar kamertje en achteraf blijkt ook dat deze kleur heel mooi bij Noé past. Een match made in heaven! Het is inmiddels bekend dat ik dol ben op dierenprintjes, dus de zebra-achtige strepen passen perfect bij ons. De vorm van het kaartje is uniek en de rosegouden letters maken het kaartje net even iets opvallender. Verder wilde ik het kaartje clean houden, dus heel veel tekst staat er niet op. De belangrijkste gegevens staan erop en de mooie tekst; ‘geboren om voor altijd van te houden!’.

Ik ben dolblij met mijn keuzes en het geboortepakje heeft Noé meerdere keren aan kunnen hebben! Het kaartje staat inmiddels in haar slaapkamer.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *