Het geboortepakje en geboortekaartje van Sofie

2016-02-25 10.02.29

Sofie is inmiddels al weer bijna 4 maanden oud en plots bedacht ik me opeens dat ik nooit het geboortepakje en het geboortekaartje heb laten zien. Ik maak het goed, vandaag zal ik dit allemaal laten zien en het verhaal erachter vertellen. Kijk je mee?

2016-02-25 10.03.01

In mijn zwangerschap kocht ik al ontzettend veel kleding voor de baby, maar toch vond ik niet het pakje wat wij haar voor de allereerste keer aan wilde doen. Een geboorte pakje is speciaal en ik vond dan ook dat dit niet zomaar een pakje mocht zijn. Tot we een cadeautje kregen van mijn broertje en schoonzusje. Een box pakje, mutsje en bijbehorende sokjes allemaal van Noppies. Wij zijn beiden dol op Noppies, dus de keuze was dan ook snel gemaakt. Dit moest en zou het geboortepakje worden. Overigens vonden wij het ook erg speciaal dat we deze gekregen hebben en niet zelf hebben gekocht.

2016-02-25 10.01.54

Toen wij hoorden dat door de zwangerschapsdiabetes de baby wat aan de grote en zware kant zou zijn (wat uiteindelijk enorm mee viel), was ik wel een beetje bang dat het pakje niet zou gaan passen. Het pakje is maatje 50 en paste haar net. Het mutsje was eigenlijk net te klein en de sokjes kon ze in zwemmen. Ze heeft dit setje alleen aangehad toen ze net was geboren, daarna paste ze het niet meer. Doordat ik na de bevalling niet direct bij haar mocht, heb ik vrij weinig van het pakje meegemaakt. Daarom heb ik een soort gelijk setje gekocht, met hetzelfde printje die ze nu aan kan. Zo kan ik toch nog een beetje van het leuke setje genieten!

2016-02-25 10.01.14

Wat betreft het geboortekaartje was ik enorm kieskeurig. Ik had precies in mijn hoofd hoe ik het wilde hebben. Zo wilde ik persé een kaartje met een voor en achterkant, een klein beetje roze details en een mooie tekst. Uiteindelijk na wat zoeken op internet kwam ik bij dit kaartje. Op de voorkant staat weinig tekst. Haar naam, geboortedatum en een korte tekst kun je hier vinden. De combinatie van het roze, wit en zwarte stipjes vonden wij geweldig.

2016-02-25-10.03.40

Waar we alleen maar van konden dromen, is nu eindelijk gekomen. Lang verwacht, lief en zacht. Ons eerste kindje is een pracht.

De tekst vonden wij ontzettend mooi en paste precies bij ons verhaal. Verder heb ik de achterkant vrij simpel gehouden. Uiteraard staat hier weer haar naam, geboortedatum en haar gewicht en lengte. Verder heb ik er nog een kleine zin op gezet voor bezoek en ons adres.

 

Het is jammer dat ik Sofie niet bewust heb meegemaakt in haar geboortepakje, maar doordat ik nu een soort gelijk setje voor haar heb en het geboortepakje aan de muur in haar kamer heb gehangen kan ik er nu iedere dag even van genieten. Het geboortekaartje is precies geworden zoals wij het wilde hebben en zijn er dan ook iedere dag nog enorm blij mee. We kregen ook veel complimenten van de mensen om ons heen, altijd leuk!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

  1. says

    Dottig pakje! Toch bijzonder dat je dan net niet het pakje kunt vinden voor zo’n gelegenheid. Hoe bijzonder dat de mensen om je heen dan zo goed weten wat jullie mooi vinden! Het kaartje is zo mooi! Ik bewaar hem nog steeds tussen mijn ‘bijzondere’ kaartjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *