Hoe wij buiten om papa en mama ook nog man en vrouw zijn ♥

leukste-foto

Dat het krijgen van een kindje een grote impact heeft op je relatie wil ik niet meteen zeggen. Maar de liefde die je voorheen samen deelde, deel je nu door drieën. Iets mooiers dan dat bestaat niet, maar wij moesten er beiden wel even aan wennen. Want hoe bleven wij ook man en vrouw naast de mooie rol van papa en mama zijn?

Dit jaar zijn wij alweer 8 jaar samen. Ongelooflijk denk ik dan, dat ik al 8 jaar samen deel met de liefde van mijn leven. Van die 8 jaar zijn wij op dat moment al 2,5 jaar papa en mama van Sofie. 2,5 jaar delen wij onze liefde niet meer alleen maar voor elkaar, maar ook met onze dochter. Iets waar ik op het begin enorm aan moest wennen. Want onze dagen zijn drukker, chaotischer en spontane uitstapjes zijn er daarom zelden. Waar we voorheen op het laatste moment besloten om lekker uiteten te gaan, is planning nu erg belangrijk. Dat betekent ook dat er minder tijd voor elkaar is. En juist daarom hebben wij de tijd die wij samen hebben heel goed leren benutten.

Mijn tips om naast papa en mama ook nog man en vrouw te zijn;

Quality time is heel belangrijk
Wie had verwacht dat ik dit ooit zou zeggen -of in dit geval zou schrijven-. Zeker de eerste maanden en misschien wel het eerste jaar had ik moeite met het uit handen geven van Sofie. Ik vond het niet nodig om een oppas te regelen wanneer wij samen iets leuks wilde gaan doen. Maar na een jaar besefte ik mij dat het soms toch wel belangrijk is. De tijd die je als man en vrouw samen hebt is kostbaar, dus die tijd benutten wij nu dan ook erg goed. Of we nou lekker buiten de deur wat gaan eten, een concert bezoeken of thuis een datenight houden. De momenten dat wij samen zijn en even weer man en vrouw kunnen zijn koester ik.

Gun elkaar de ruimte
Manlief heeft altijd een enorm drukke werkweek en soms zijn mijn dagen zo druk en chaotisch dat wij ook beiden even tijd nodig hebben voor onszelf. Even een moment om bij te komen en de drukte achter ons te laten, zonder elkaar. Ik merk dat bij mij ontspanning helpt. Denk aan bijvoorbeeld lekker in bad gaan, een maskertje, of alleen winkelen. Maar ook een dagje met vriendinnen buiten de deur zorgt ervoor dat ik weer even op kan laden. Bij manlief is dat een potje FIFA of een gezellige avond op stap met vrienden. Als ik deze rust krijg op het moment waar nodig, dan merk ik dat ik daarna ook meer kan hebben. Dat korte lontje wordt dan ineens een stuk langer en dat betekent ook dat ik weer een stuk vrolijker en lekkerder in mijn vel zit.

Geef toe aan het plannen
De jaren dat wij samen waren zonder Sofie konden wij leuke dingen ondernemen zonder er bij stil te staan of het überhaubt wel kon. We gingen op het allerlaatste moment spontaan uiteten, bleven vervolgens nog ergens een drankje drinken en bestelde gelijk tickets voor een concert wanneer dit werd aangekondigd. Nu met een druk leven en met kind gaat dat niet meer zo makkelijk, maar dat is niet erg. Want de momenten dat wij iets plannen om samen iets leuks te gaan doen, kan ik er nu meer naar uitkijken. Ik kan al dagen/weken van te voren verlangen naar dat moment dat wij samen zijn.

Wees creatief en blijf elkaar verrassen
Samen zijn betekent natuurlijk niet dat je altijd iets buiten de deur moet gaan doen. Zo proberen wij elkaar ook altijd op andere manieren te verrassen. Manlief komt bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd met een prachtige bos rozen -waar je mij intens blij mee maakt-, vind ik het heerlijk om hem bij thuiskomst te verrassen met zijn favoriete eten, of we maken er thuis gewoon een gezellige avond van met een leuke film, lekkere hapjes en een drankje.

Blijf praten en probeer op 1 lijn te zitten
Ook bij ons zitten er dagen tussen dat wij elkaar even niet kunnen uitstaan of niet op 1 lijn zitten betreft de opvoeding. Communicatie is en blijft zo belangrijk. Want wanneer je dit niet doet stapelen dingen zich heel snel op en barst (zeker bij mij) snel de bom. Maak tijd vrij om met elkaar te communiceren. Bespreek wat je wel fijn vindt, of juist de dingen waar je tegenaan loopt. Bij ons helpt dit en wij voelen nu heel snel aan wanneer de ander ergens mee zit.

Nu ben ik natuurlijk geen relatie-expert, alles behalve dat. Maar ik weet wel dat al deze belangrijke punten werken bij ons. Wij zijn dol gelukkig als papa en mama, maar de rol van man en vrouw vinden wij ook erg belangrijk. Hoe graag wij alles delen met Sofie, vinden wij tijd voor elkaar maken en hebben ook erg belangrijk. Na 8 jaar ben ik nog steeds even gek op manlief, weet hij mij nog altijd te verrassen en het allerbelangrijkste, gelukkig te maken. En nu zie ik hem niet meer alleen als mijn man, maar ook als de liefste vader van Sofie. Iets wat ik nooit had durven dromen.

Hecht jij ook zoveel waarde aan het nog ‘man en vrouw’ zijn?

Comments

 1. says

  De reclame onder de blog red je relatie vind ik nog het leukste haha. Wij zijn inmiddels ook alweer 6 jaar samen de tijd is echt onwijs gevlogen, wij hopen ergens binnen nu en een jaar zwanger te zijn (ik dan) haha

 2. Marloes says

  Zo herkenbaar! En helemaal eens, die datenights zijn zó belangrijk! Je hecht er dan ook zo veel meer waarde aan dan voorheen.
  Super leuk artikel!

 3. says

  Het is zeker belangrijk om ook tijd voor elkaar vrij te maken. Wij gaan op zondag vaak borrelen buiten de deur. Daar is ook een knutseltafel voor de meiden en hebben wij even tijd voor elkaar om de week door te nemen

 4. says

  Helemaal mee eens! Wij hebben net onze tweede gekregen dus nu worden we even opgeslokt door alle drukte rondom onze kindjes. Maar zodra er weer wat meer ritme inzit en onze zoon ook flesjes drinkt naast de borstvoeding gaan we zeker weer een avondje met zn tweeën weg. En nu zorgen we er gewoon voor dat we goed blijven praten tussendoor en ook bewust even de telefoons en laptops wegleggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *