Hoe wij Sofie hebben verteld dat zij een broertje of een zusje krijgt ♥

20190408_105538

Een van de mooiste, maar ook zeker moeilijkste dingen deze zwangerschap, was het vertellen aan Sofie. Vertellen dat zij een broertje of een zusje gaat krijgen. Want ook al wist ik dat zij heel blij zou zijn, hield ik altijd in mijn achterhoofd dat ik haar ook zou kunnen teleurstellen. Hoe wij dit hebben verteld en haar geweldige reactie die wij niet zagen aankomen lees je in dit artikel!

Het kleine poppenmoedertje is dol op haar poppen zoals je kunt zien op bovenstaande foto. Vooral het verzorgen en moederen doet ze erg graag. Ze kopieert alles bij haar poppen zoals ik dat bij haar doe. Het is dan ook niet zo gek dat zij regelmatig vroeg of zij ook een broertje of zusje krijgt. Alle kindjes om haar heen (school, vrienden en familie) hebben vaak al een broertje of een zusje en ze is nu oud genoeg om dat ook te begrijpen.

Zo konden wij uit het niets een vraag krijgen als; ‘Mama, heb jij een baby in je buik’? of ‘Als wij een baby krijgen, dan moeten wij wel een flesje en melk hebben voor de baby’. Wij legde haar eigenlijk altijd uit dat je een baby niet zomaar kan krijgen, maar dat papa en mama hun best doen. Dat wij een beetje geduld moesten hebben en moesten wachten tot het onze tijd was. Wij vonden dat de beste oplossing op haar vragen, maar achteraf ook niet altijd erg handig. Zo vertelde ze namelijk tegen mijn moeder dat papa en mama goed hun best doen voor een baby, haha.

Van de intense weken heeft ze natuurlijk wel wat meegekregen. Ik moest vaak naar het ziekenhuis, had buikpijn, was misselijk en emotioneel. Echt een rollercoaster waar ik haar absoluut niet bij wilde betrekken. Want wat als wij haar zouden vertellen dat ze grote zus gaat worden, maar het dan toch niet goed afloopt? Dat wilde ik absoluut voorkomen en dat zorgde er ook voor dat ik het bleef uitstellen.

Nadat wij een goede echo in het AMC hadden gehad en alles goed bleek te zijn, maakte ik toch de stap het grote nieuws te vertellen. Hoe zenuwachtig en bang ik eigenlijk ook was, keek ik er ook heel erg naar uit. Naar haar reactie, maar wij wilden ook dat zij het grote nieuws eerder zou horen dan alle andere mensen om ons heen. Ik bestelde online het boek ‘Wat zit er in je buik, mama’? samen met nog een cadeautje. Dat leek ons een mooie manier om het te vertellen. Tussen de 11 en 12 weken, op een maandagmiddag was ik er eindelijk klaar voor. Wij vertelde Sofie dat wij een grote verrassing hadden en plofte met z’n drietjes neer op de bank. Eerst kreeg ze haar normale cadeautje (waar ze al heel blij mee was) en daarna het boek. Bij het uitpakken van het boek keek ze mij vragend aan. Of ze al iets door had weet ik niet, maar je zag de vraagtekens in haar ogen. Ik las een stukje van het boek voor en vroeg daarna aan haar; ‘Wat heeft mama in haar buik’? Maar bij die vraag sprak ik denk ik Chinees, want ze begreep niet helemaal wat ik bedoelde. Dus wij vertelde haar samen dat mama een baby in haar buik heeft en dat zij een grote zus gaat worden. De tranen rolden over mijn wangen van emotie, maar toen kwam de reactie; JIJ HEBT GEEN BABY IN JE BUIK. Waarop wij natuurlijk weer antwoordde, echt wel. Maar ze was er van overtuigd dat mama echt geen baby in haar buik had, want mama had helemaal geen dikke buik. Tja, dat was een reactie waar wij absoluut geen rekening mee hadden gehouden. We hebben lang zitten kletsen en uitgelegd dat de baby moet groeien en de buik dan steeds groter en groter wordt. En hoe meer wij erover praatte, hoe beter ze het ook begreep. Zo heb ik de hele middag nog de vraag gekregen of mama echt een baby in haar buik heeft.

Hoe verder we komen, hoe meer ze er mee bezig is. Zo had ze het al stiekem aan haar juffen verteld, begint ze steeds vaker aan mijn buik te voelen en kusjes erop te geven, in een kledingwinkel wil ze altijd bij de babykleertjes kijken en ze vertelt aan iedereen die ze tegenkomt op straat dat zij grote zus gaat worden. Wij proberen haar overal bij te betrekken. Ze mag nu mee naar controles en echo’s, wij praten er thuis heel veel over en proberen alles zo positief mogelijk te laten overkomen. Want grote zus worden is leuk en bijzonder, maar natuurlijk ook wel een beetje spannend. Maar ik weet zeker dat dit geweldige meisje het fantastisch gaat doen en de liefste zus gaat worden voor de kleine baby!

Aankomende dinsdag hebben wij de geslachtsbepaling echo, dus houdt Belle Vie Fashion zeker in de gaten of Sofie een broertje of een zusje gaat krijgen.

Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Comments

 1. chucky1012 says

  Ahhhhh
  Goede dat jullie het op deze manier hadden verteld en met kadootjes erbij.
  Ze zal zeker de liefste grote zus worden….
  Spannend hoor de komende week….

  Fijn weekend Xoxo

 2. says

  Aaah, wat een heerlijke reactie haha! Kinderen hebben echt van die geweldige logica, maar zo lief om te lezen dat ze zó trots is om grote zus te worden. Ze wordt vast een superlieve zus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *