Ik verloor 2 kindjes, het vervolg.

TRUE

Afgelopen December gooide ik mijn boekje open. Ik schreef een heel persoonlijk verhaal over mijn miskramen en PCOS. Ik kreeg erg veel lieve reacties en mailtjes die mij ontzettend goed hebben gedaan. Regelmatig krijg ik de vraag hoe het nu met mij gaat en hoe het nu verder in zijn werking gaat. Vandaag is het precies 2 maanden verder…

 

Mocht je je nou afvragen, waar heeft ze het over? Mijn verhaal kun je hier nog even lezen.

Hoe kwamen wij de feestdagen door?

Ik gaf al direct aan dat ik ontzettend op zag tegen de feestdagen. 3 dagen voor kerst kreeg ik mijn miskraam en ben ik gecuretteerd. Het geeft een ontzettend dubbel gevoel om dan ‘gezellig’ kerst te gaan vieren. Gelukkig heb ik deze dagen heel erg veel steun gehad aan mijn familie. Iedereen hielt rekening met ons en accepteerde het wanneer ik even niet vrolijk was. De meeste moeite kreeg ik met de jaarwisseling, ik moest 2014 achter me laten. Het jaar waarin ik mijn 2 kindjes ben verloren. Aan de andere kant gaf het me ook de moed om weer te starten met een nieuw jaar.

Weer aan het werk..

Je kunt je voorstellen dat het zwaar was om weer aan het werk te gaan. Ik moet zeggen dat toen ik thuis zat ik erg buiten om de realiteit heb geleefd. We deden alleen maar leuke dingen voor afleiding. De eerste week viel me erg zwaar. Ik werk met kinderen en iedereen had daar op dat moment respect voor. Zelf vind ik dit absoluut geen probleem, ik ben dol op kinderen. Het feit dat iedereen me weer ging vragen hoe ik me voel, dat viel me erg zwaar.

De na controle bij de gynaecoloog

Ik was ontzettend zenuwachtig voor deze dag. Bij een na controle bekijkt de gynaecoloog de baarmoeder, een extra check om te zien of het helemaal leeg is. Nou was ik daar niet zenuwachtig voor, ik voelde dat dat wel goed zat. Ik hoopte erop dat de gynaecoloog goed nieuws zou hebben en misschien zou kunnen zien dat mijn cyclus weer op de natuurlijke manier op gang is gekomen. In sommige gevallen hebben vrouwen het geluk na een miskraam of bevalling weer een natuurlijke eisprong te krijgen. Hier hoopte ik natuurlijk op, alleen al om de nare woorden PCOS weg te kunnen strepen. Helaas kreeg ik meteen de nare woorden dat dit niet van toepassing was. Ik heb nog steeds PCOS.

Oke en nu?

De gynaecoloog vroeg me meteen wat ik wilde; of nog even wachten of weer aan de gang gaan met de hormoon pillen en dus een nieuw traject starten. Mijn man en ik hadden dit thuis al besproken en we willen er heel graag weer voor gaan. Wij kozen dus meteen voor de hormoon pillen.

Wat houdt dit in?

Om mijn cyclus op gang te krijgen moet ik eerst medicijnen slikken om een menstruatie te krijgen. Vanaf dan moet ik hormoon pillen slikken ( de een na hoogste dosis ). De hormoon pillen zorgen voor een eisprong en dan is het een kwestie van geluk hebben en afwachten. Het kan zo zijn dat ik niet reageer op de pillen en ik dus een hogere dosis moet krijgen, maar dat is voor nu nog even afwachten.

Bang..

Het blijft rond spoken door mijn hoofd, wat als ik weer een miskraam krijg? Wat als er iets mis is in mijn lichaam? Zo kan ik mezelf helemaal gek maken. Ik ben er bang en onzeker door geworden.

Dan nu de echte vraag, hoe gaat het met mij?

Alhoewel ik enorm tegen de hormoon pillen op kijk, door alle bijwerkingen ( denk aan, gewichtstoename, slaapproblemen, stemmingswisselingen) kan ik eindelijk zeggen dat het een beetje beter gaat met mij/ons. Er zitten dagen tussen dat ik het liefst de hele dag in bed lig te huilen maar dat hoort er nou eenmaal bij. Ook trek ik het niet om op bijvoorbeeld een drukke verjaardag te zitten, dat is momenteel te zwaar voor me en dit wordt niet altijd begrepen door iedereen. En opeens merk ik dat iedereen om mij heen zwanger is en hoe erg ik het de ander ook gun is dat soms wel moeilijk. Ik heb het nog geen plekje kunnen geven maar de band tussen mij en mijn man word met de dag sterker omdat we samen veel praten. Beiden hopen we dat 3 maal scheepsrecht is en in onze gedachten dragen we altijd onze 2 andere kindjes bij ons <3.

Ik wil jullie bedanken voor jullie oprechte steun en lieve berichten. Ik hoop dat ik snel goed nieuws kan brengen!

Comments

 1. says

  Respect voor jou en je lieve man. En fijn te horen dat ondanks deze zware tijden voor jullie jullie elkaar opvangen! En ik duim met jullie mee dat 3x scheepsrecht zal zijn. 2014 vergeten zullen jullie nooit en 2015 zal jullie hopelijk vreugde brengen. We gaan ervoor, toch?! Dikke knuf moppie ❤

 2. says

  Zo heftig dat je dit hebt moeten mee maken. Maar jullie zijn beide erg sterk en echt ik hoop dat dit jaar jullie grote wens mag uitkomen. Je angsten zijn herkenbaar en heel logies. Het ziekenhuis kan je hierbij gelukkig ook goed helpen. Tuurlijk zijn er dagen dat je verdrietig voelt en dagen dat je sterk voelt. Jullie 2* andere kindjes zullen bij jullie zijn en nooit vergeten worden. Goed dat je dit deelt sterk van je!

 3. Maxime says

  Ik vind je oprecht een enorme topper. Wat goed en sterk dat je het openbaar deelt.
  Ik heb zelf ook PCOS helaas weet ik er alles van.
  Het is heel normaal dat je angsten heb, het zou heel raar zijn als je nu heel vrolijk met altijd een lach door het leven gaat.
  Ik duim met jullie mee dat 3x scheepsrecht is.

  Liefs @_maximebouman

 4. says

  Mijn tante heeft volgens mij ook pocs ofzo. Vaak krijgt ze geen kindje maar ze wilt er wel echt een. 4 jaar geleden lukte het dan eindelijk. Mijn neefje kwam op de wereld. Ik vind het super knap van je en dat je het toch de hele tijd probeerd. Inmiddels wilt mijn tante nog een kindje, maar die komt maar niet :(. Blijf in vertrouwen dat her wel lukt

  Xx

 5. says

  Het is fijn dat je dit voor jezelf zo van je af kan schrijven. Het lijkt me heel moeilijk maar jullie doen het super. Ik hoop dat het allemaal goed gaat komen als je er maar vertrouwen in blijft houden samen <3! Heel veel sterkte de komende tijd, hopelijk gaat alles lukken!

 6. says

  Oh wat erg! Ik had het op Instagram een beetje meegekregen, maar heb de blog post nooit gelezen. Dus heb ze nu beide gelezen. Wat verschrikkelijk dat mensen zeggen dat je nog jong bent en dat het nog niets was. De impact is niet minder groot. Ik hoop echt dat je snel het goede nieuws kan brengen! Heel veel sterkte en veel geluk voor de toekomst!!

 7. says

  Wauw wat heb ik veel respect voor je. Dat je dit zo durft te delen vind ik heel erg bijzonder. Ik heb je beide blogposts gelezen en snap dat het ontzettend zwaar is. Waar ik ontzettend van schrok is dat je nare reacties kreeg hoe kunnen mensen zoiets nou zeggen? Je bent nog jong wat een belachelijk antwoord. Ik wens je heel veel sterkte en ik zal voor je duimen<3

 8. Annemarie says

  Ik heb echt heel veel respect voor jou en je man. Het is heel lastig, maar bij jullie komt het vast goed! Mijn moeder had ook pcos en heeft lang op mij en mijn broertjes en zusje moeten wachten, maar met resultaat en zij vond hetalle nadelen van de hormoontherapie dubbel en dwars waard. Ik hoop dat jij en je man dit over een poosje ook kunnen zeggen. Ik denk aan en duim voor jullie!

 9. says

  Wat knap dat je dit zo deelt. Ik krijg er tranen van in mijn ogen! Ik heb echt respect voor je doorzettingsvermogen, en ik weet zeker dat het allemaal goed gaat komen! Blijf erin geloven, hoe moeilijk dat soms ook is! En zo te zien zijn er heel veel mensen die je oprecht steunen en met je meeleven! Sterkte meid!! XX

 10. says

  Ik ben ontzettend fier op jou! En ook niet te vergeten je man, want hij is ook 2 kindjes verloren. Ik hoopte bij onze privé gesprekken echt zo dat alles goed zou gaan. Ik gun het jullie enorm. Dus ik hoop echt dat het nu goed mag gaan.

  Vee liefs,
  Sara

 11. says

  Ik heb toch even moet slikken toen ik het las. Ik hoop zo ontzettend dat jij en je man uiteindelijk een mooi gezond kindje op de wereld kunnen zetten. Ik gun het jullie van harte. Xx Laura

 12. says

  Oh wauw pris ik ben er eventjes stil van, elke keer als je weer leest dat je twee kindjes hebt verloren! Het lijkt me zo lastig helemaal wanneer andere in je omgeving wel zwanger zijn en het hun heel gemakkelijk af gaat! Laten we inderdaad hopen op drie keer scheepsrecht!

 13. says

  Ik heb net deze post gelezen en ook het vorige bericht. Wat een heftig verhaal zeg, ik leef erg met je mee! Ik vind het knap dat je er zo mooi over schrijft en ik hoop ook echt dat het helpt bij het verwerken. Voor de toekomst wens ik het allerbeste en ik ga heel hard duimen dan drie keer inderdaad scheepsrecht is! Veel liefs

 14. miss_recherche_ says

  Heel veel respect voor hoe jij er toch voor gaat ondanks de tegenslag en bijwerkingen! Het is jullie gegund dat jullie snel ouders worden.

  Fijn weekend en sterke

 15. says

  Lieve meid, ik leef met je mee. Heftig! En respect voor hoe je hiermee omgaat. Je bent een doorzetter en een vechter. Het gaat je lukken! Ik duim voor je. Liefs Olivia

 16. Tamara says

  Succes en geef alstublieft niet op! Ik ben helaas al te oud en heb het maar opgegeven. De pijn van verlies en gemis gaat NOOIT over bij mij. Had dan ook het ongeluk van vrienden die de ene baby borrel na de andere gaven. Naar de meeste is mijn partner dan ook alleen naar toe moeten gaan, zat weg te kwijnen op mijn kamer. Wens jullie vanuit mijn hart oprecht een wonder toe xoxo

 17. says

  Wat heftig zeg. Ik heb echt veel respect voor hoe jullie ermee omgaan en wat stoer dat jullie de moed niet opgeven. Ik wens jullie veel sterkte toe en ik hoop echt voor jullie dat het gaat lukken!!
  Heel veel sterke en een dikke knuffel!

 18. Flurt says

  Ik weet een beetje hoe je je voelt.. Ik ben zelf nu al 4 jaar bezig om een kindje te krijgen en helaas gaat dat niet zonder slag of stoot.. Ik heb alle mogenlijke behandelingen doorlopen en ben nu bezig met icsi.. Helaas zit ik door alle ellende nu al een paar maanden thuis met een burnout.
  Je kan pas begrijpen wat zo’n situatie met je doet als je er zelf in zit..
  Ik probeer moed te houden en ik hoop jij ook!
  Sterkte met alles! X

 19. says

  Ik vind het ZO vervelend voor jou/jullie, als ik iemand een of heeeel veel kindjes gun dan zijn jullie het wel! Maar jullie zijn zo’n leuk stel, jullie gaan er samen voor en wie weet hihi! 🙂

 20. says

  Wat zullen veel mensen respect voor jou hebben! Het is heel mooi hoe jij dit op je blog kan zetten. Heel veel sterkte en succes met alles! Ik hoop voor je dat nu alles goed mag gaan. Liefs Suzanne

 21. says

  Wat heftig zeg! Ik heb heel veel respect voor jullie en ik hoop dat je medicijnen goed zullen doen en dat het jullie de volgende keer zal lukken. Het is jullie gegund!

 22. says

  wat goed dat je dit artikel hebt geschreven. Heel knap dat je er zo open over bent! Ik heb ook een kindje verloren en ik vond het heel moeilijk, vooral dat iedereen er omheen van alles van vind. Heel veel sterkte meis.

 23. says

  Wauw wat een heftig verhaal. Echt heel dapper geschreven. Ik hoop dat 2015 het jaar gaat worden waarin het wel gaat lukken. Je bent zo’n doorzetter, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen! Heel veel sterkte nog en tegelijkertijd ook heel veel succes gewenst aan jullie allebei.

 24. says

  Ik vind het echt fijn te lezen dat de band tussen jou en je man sterker is geworden. Lijkt me niet zo evident in zo een situatie. En hopelijk is volgende keer goede keer want het is je gegund na al wat je hebt moeten meemaken. Ik duim voor jullie!

 25. says

  Het is een soort nachtmerrie die continu door je heen gaat, alleen word je er niet wakker van. Het is zo vreselijk en nu moet er echt een moment komen dat je er bovenop komt en extreem kan genieten van alles. Je bent sterk!

 26. says

  Wat dapper dat je dit met ons allemaal durft te delen en ik heb zoveel respect voor jouw/jullie kracht. Ik gun jullie het allerbeste en hopelijk mogen jullie in 2015 een mooi kindje verwelkomen, dat gun ik jullie echt. <3
  Sterkte met de moeilijke dagen lieve meid.

 27. says

  Wat heftig om te lezen! Ik hoop dat de pillen goed aanslaan bij je en dat jij en je vriend snel een kleine spruit in jullie handen kunnen krijgen, het is jullie van harte gegund!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *