IK WORD MAMA!

balon

Eindelijk, eindelijk kan ik het van de daken af schreeuwen! Na een heel naar jaar achter de rug te hebben gehad kan ik nu met trots vertellen dat wij papa en mama worden. Helaas zat ik de eerste 12 weken niet op de bekende roze wolk en ik zal je precies vertellen waarom.

Zoals de meeste wel weten heb ik PCOS en 2 miskramen achter de rug. Helaas is zwanger worden op de ‘normale’ manier voor mij niet van toepassing. Na mijn miskraam in december besloten we na 6 weken weer verder te gaan voor een nieuwe kans. Ik moest helaas weer zware hormoon pillen slikken waar ik ontzettend veel last van heb gehad ( vele male erger dan de keren daarvoor ). Ik had weken lang vreselijke hoofdpijn, ik was ontzettend emotioneel, ik kon niet slapen en had last van opvliegers. Uiteraard heb je dit er allemaal voor over, maar fijn is het niet.

Je moet het zo zien; Op het moment dat ik ongesteld word slik ik hormoon pillen die ervoor zorgen dat ik een eisprong krijg. Door de PCOS krijg ik geen natuurlijke eisprong en is het dan ook niet mogelijk om zwanger te raken. Een heel gedoe, zolang het maar werkt.

Na het slikken van de hormoon pillen kreeg ik echo’s om te kijken of er een eitje aan het groeien was. Tot mijn verbazing was dit het geval en moesten we afwachten of het eitje bevrucht zou worden. Oh en wat duurt wachten dan lang…

Een week voordat ik ongesteld moest worden kreeg ik al een aantal bekende kwaaltjes. Ik had een kort lontje, dingen roken en smaakte anders en ik was weer zo emotioneel. Mijn moeder en Sicco zeiden beiden; Pris.. je bent weer zwanger, kan niet anders! Ik was zo benieuwd en kon niet meer wachten, daarom deed ik uiteindelijk 3 dagen voordat ik ongesteld moest worden een zwangerschapstest. Normaal gesproken kan dit pas wanneer je een dag overtijd bent. Tot mijn grote verbazing was de test POSITIEF. En er was geen licht streepje, maar een streepje die eruit knalde. Wij waren enorm blij, maar tegelijkertijd ook ontzettend bang.

Ik ben iedere week in de gaten gehouden door de gynaecoloog, wat ik ontzettend fijn vond. Bij ieder pijntje in mijn buik was ik bang dat het weer mis ging.. Een roze wolk kon ik het absoluut niet noemen. Vanaf week 6 begon de misselijkheid. Vanaf toen ben ik iedere dag misselijk, spuug ik heel veel en ben ik 4 kilo afgevallen. Ik word goed in de gaten gehouden want 2 weken geleden zat ik op het randje van uitdroging. De Beautyglossparty was hierdoor wat onzeker. Ik was ontzettend bang dat ik misselijk zou zijn, maar de meiden haalde me over om toch mee te gaan. Gelukkig is het die avond goed gegaan en heb ik kunnen genieten. Ik wil jullie hier heel erg voor bedanken meiden, ik had het niet willen missen. <3

Ik hou in mijn achterhoofd dat de misselijkheid een goed teken is en voor mij is dat een hou vast dat het kleintje in mijn buik het goed doet en goed groeit.

We zijn bijna de 3 maanden voorbij, om precies te zijn ben ik nu 11 weken en 6 dagen zwanger. Vanaf nu durven we eindelijk pas te genieten! Ik voel me gelukkig en blij dat ik de kans krijg om moeder te worden. We hebben er hard voor moeten vechten en het is zeker niet makkelijk geweest, maar als we straks een kleintje in onze armen hebben weet ik zeker dat het alle moeite waard was.

We hopen op 21 november 2015 de kleine spruit te mogen verwelkomen! Als jullie het leuk vinden zal ik proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden over alle nieuwe ontwikkelingen.

Ik zou het lief vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  wauw gefeliciteerd!! Fijn dat het nu (ondanks het spugen enz) redelijk goed gaat! Hoop voor jou dat alles goed blijft gaan en je in november kunt genieten van je gezonde kindje!

 2. brenda says

  Gefeliciteerd wat superleuk voor jullie!! Ik hoop voor jullie dat alles (zo goed als) probleemloos verloopt, en jullie een lief gezond klein mensje mogen verwelkomen!!!

 3. says

  Aahh wat leuk!! Van harte Gefeliciteerd!
  Ik hoop voor jullie dat alles zo goed mogelijk verloopt en dat je straks heerlijk kan gaan genieten zonder zorgen van je zwangerschap. Gefeliciteerd lieve Priscilla!

 4. Annemarie says

  Geweldig! Gefeliciteerd! Het is jou en Sicco zo gegund! Ik hoop dat alles de komende maanden goed blijft gaan en dat jullie in November jullie kindje mogen verwelkomen. Nu lekker genieten van je zwangerschap!

  Liefs

 5. says

  Super moppie, ik ben heel blij voor jou en Sicco. Strakjes heerlijk van je zwangerschap genieten en ons meenemen in die rit lijkt me enorm leuk! Gefeliciteerd lieverd…het is al die narigheid waard geweest! 😉 Dikke kus Xx Mandy

 6. says

  Ik heb het al vaak gezegd, maar nogmaals gefeliciteerd! Een heel mooi cadeautje na het nare jaar! De echo was prachtig! Geniet ervan jullie samen en niet te veel Essie nagellakjes kopen want dat staat gelijk aan een pak luiers haha! Lieve papa en mama zullen jullie worden! Liefs

 7. says

  Wat een geweldig nieuws. Ik hoopte al dat dit je nieuwtje zou zijn. Van harte gefeliciteerd meid, jullie verdienen dit mooie wonder. De eerste tijd is gelukkig achter de rug en nu proberen te gaan genieten! Over een aantal weekjes voel je die heerlijke schopjes in je buik!

 8. says

  Whaaa ik ben zo blij voor jullie!! Na de ellede en pijn van de miskramen kunnen jullie nu eindelijk genieten van de zwangerschap! Het is jullie zo enorm gegund! xxx

 9. says

  Wauw, wauw, wauw wat een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd lieverd <3 Ik hoop dat de rest van de zwangerschap goed verloopt en jullie over een aantal maanden een prachtig kindje in jullie armen kunnen vasthouden! Het is jullie zo gegund <3

 10. lisa says

  Wauw wat geweldig en hier hoopte ik nou op waaaaah gefeliciteerd ! Ik heb zelf ook pcos.. Het is een klote ‘aandoening’ maar als ik de leeftijd heb ga ik er ook voor vechten.

  Top pris ! Nogmaals gefeliciteerd!

 11. says

  Van harte gefeliciteerd lieve Priscilla! Ik hoop dat je droom nu eindelijk in vervulling gaat. Fijn dat je zo goed wordt opgevolgd. Probeer wat te genieten van je zwangerschap ondanks de misselijkheid. Daarna als je het kleintje in je armen hebt ben je het allemaal vergeten.

 12. says

  Gefeliciteerd Pris! Ik ben zo blij voor jullie!! Julli hebben het echt verdiend <3 Vanaf nu kunnen jullie er lekker van gaan genieten! Dikke kus xx

 13. says

  Gefeliciteerd!!!! Ik ben zo blij voor jullie en hoe fijn dat je het nu kan delen met de hele wereld! Ik wens je een hele mooie en fijne zwangerschap!

 14. says

  Wauw, wat een tof nieuws! Gefeliciteerd! Het is jullie ontzettend gegund! Hopelijk verloopt de rest van de zwangerschap voorspoedig, kun je lekker showen met een mooi rond buikje en genieten van een fijne zwangerschap. 🙂 Wat een wonder! Heel mooi!

 15. says

  Ik had dit echt niet verwacht. Van harte gefeliciteerd Pris! Jullie verdienen dit en ik hoop dat alles goed mag gaan! Geniet samen van elk moment. Liefs xx

 16. Roxy says

  Hee Priscilla
  Ik ben heel blij voor jullie. Jullie hebben ervoor moeten vechten maar je ziet dat je er ver mee bent gekomen!
  GEFELICTEERD!

 17. says

  Proficiat! Dat je bezorgd bent dat het fout gaat lopen, is natuurlijk redelijk normaal met jouw geschiedenis. Probeer toch maar wat te genieten van je zwangerschap! Stress is ook niet goed! 🙂

 18. says

  Van harte gefeliciteerd lieverd! Wat een geweldig nieuws na zo’n bewogen jaar. Het is jullie zo gegund! Genieten is moeilijk maar ik hoop dat het allemaal goed afloopt. Ik heb er vertrouwen in! Als je een luisterend oor nodig hebt mag je altijd contact met me opnemen. <3

  Liefs,
  Kim

 19. marouschka says

  Wat een super goed nieuws. Het is jullienzo gegund. Wij zijn zelf 3 jaar bezig geweest en in feb bevallen van een mooi jongentje. Het is en blijft een wonder. Waanzinnig gefeliciteerd ….

 20. belinda says

  Lieve schat wat ben ik blij voor je super gefeliciteerd….
  Bij ons gaat het ook niet op de normale manier om zwanger te raken maar na de 6e iui poging ben ik nu ook zwanger en een paar dagen na jou uitgeteld.. Ook na 2 miskramen en een bbz kan ik nu voorzichtig blij zijn!!

 21. says

  Gefeliciteerd lieverd! Het is jullie echt ontzettend gegund. Probeer er zoveel mogelijk van te genieten en ik november kunnen jullie eindelijk van jullie wondertje genieten! <3

  Liefs, Brittany

 22. says

  Ik ben zo ontzettend blij voor jullie! Natuurlijk wist ik het al een tijdje, maar in het begin zo gelukkig erover zijn is toch lastig, er kon nog van alles gebeuren! Jeee echt heel leuk hihi!

 23. Debbie says

  Nogmaals gefeliciteerd meis !! Het is jullie enorm gegund. Misselijkheid is echt zwaar rot maar je neemt het voor lief, kan erover meepraten 2x gehad haha. Geniet er lekker van.
  Willen jullie het geslacht weten of blijft het een verassing? (maar het belangrijkste is natuurlijk dat het kindje gezond is)

 24. Elisabeth says

  ahhhh gefeliciteerd!! jullie hadden dit zeker verdient! ik vind het zo leuk voor jullie!! het vorige verhaal over je miskraam vond ik echt verschrikkelijk om te lezen. het is verschrikkelijk om je kind kwijt te raken, ook al is het nog zo klein. vanaf nu kan je volop gaan genieten! ik ben nu al enthousiast over alle leuke verhalen en babyspulletjes die je uiteraard gaat kopen. ik wil heel graag op de hoogte gehouden worden! ik ben heel blij voor jullie, het is jullie zeker gegund!!
  veel liefs
  Elisabeth

 25. Melissa says

  Hoi!
  Wat geweldig dat je toch zwanger bent geworden. Ik heb ook PCOS, maar word zonder de pil nooit ongesteld dus heb ook geen idee wanneer ik overtijd ben enzo. Ik wil “later” (ben 21) het ook heel graag proberen, maar ben heel bang voor de miskramen en eventuele overlijden na de geboorte. Mijn vriend en ik willen eerst samen wonen, dan zo snel mogelijk trouwen en als ik afgestudeerd ben onmiddellijk beginnen met proberen met hulp (maar misschien is het dan al te laat).
  Ik hoop zo dat alles verder goed verloopt, dan word je een voorbeeld voor mij die de angst wat weg neemt!

 26. says

  Gefeliciteerd! Wat ben ik blij voor jullie! Maar wat naar dat je je niet zo prettig voelt, hopelijk gaat het snel beter! Ik wens jullie veel geluk voor de komende weken. Ik persoonlijk zou het leuk vinden voor updates

 27. says

  Oei mijn reactie was nog niet af! ; van je zwangerschap! Veel geluk toegewenst lieve Priscilla! Je wordt vast een goeie moeder.

  Liefs, Nina

 28. says

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
  Wat fijn dat je nu wat ervan durft te genieten.
  helaas weet ik er zelf ook alles van omdat ik ook pco heb.
  gelukkig is onze kinderwens met onze 2 jongens vervuld.
  Ik hoop dat je een mooie zwangerschap mag beleven!

 29. says

  Lieve Priscilla wat een ongelofelijk mooi nieuws! Ik snap het heel goed dat de laatste tijd veel angsten met zich mee bracht en hoop terecht dat je er nu volop van kan genieten. Want een ding is zeker, dat heb je dubbel en dwars verdiend! En het lijkt mij heel erg leuk om jou zwangerschaps update via jou blog te gaan volgen! En wens jullie het aller beste toe <3

 30. says

  Wauw, wat een goed nieuws!! gefeliciteerd! Hopelijk lukt het je om steeds meer te gaan genieten! Heel veel geluk toegewenst!

  Liefs,
  Elleke

 31. says

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat je ondanks alle nare ervaringen nu EINDELIJK zwanger mag zijn! Ik hoop dat je erg kunt genieten van je zwangerschap en straks een gezond kindje in je armen hebt! Liefs, Emma

 32. Marielle says

  Lieve Priscilla, ik lees je blog heel graag, maar laat eigenlijk nooit een reactie achter. Met dit goede nieuws MOET ik natuurlijk wel reageren. Van harte gefeliciteerd! Het is je ontzettend gegund! Ik blijf graag op de hoogte van je zwangerschap! Heel veel geluk! X Marielle (liefsmariel op instagram)

 33. says

  Wauw Priscilla, want een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd!!

  Ik hoop dat je ondanks de vervelende ‘bijwerkingen’ wel ontzettend samen van deze bijzondere periode kunnen genieten!

 34. Hannah says

  Lieve Priscilla en Sicco, van harte gefeliciteerd met dit fantastische nieuws! Ik volg je al een tijdje en ik gun dit jullie 2 zo erg! Jullie hebben samen veel meegemaakt en dit verdienen jullie! Ik hoop dat de rest van de zwangerschap goed verloopt en dat jullie in november jullie kleintje eindelijk in jullie armen kunnen nemen! Liefs Hannah

 35. says

  Super leuk, van harte gefeliciteerd. Zulke mensen gun je van harte het geluk om zon kleine spruit te mogen verwelkomen. Aan de energie die jullie erin hebben gestoken zal het zeker niet liggen. Heel veel geluk nu!

 36. nina says

  Een beetje een late reactie, omdat ik op vakantie was. Maar ik wil toch heel graag iets zeggen. Ik vlog je al een best wel lange tijd en je blog is echt super! En het wordt vast nog wel beter. Ik heb ook al je persoonlijke artikelen gelezen waar het niet zo goed met je ging, door de miskramen wat je in dit artikel ook al zei. Ik vondt het echt heel erg voor je, maar ik wist niet zo goed wat ik moest reageren omdat het zo heftig is. Maar in dit persoonlijke artikel vertel je iets waar je blij van wordt, dus moest ik wel een reactie achter laten. Ik wens jou en je man heel veel geluk met jullie kindje! En mocht zij of hij net zo sterk worden als haar mama zelf! Liefs, x

 37. Tamara says

  Nogmaals gefeliciteerd! Ik ben zo blij voor jullie en leven mee. Geniet lekker van.de zwangerschap en ik kijk er al naar uit om jullie wonder te mogen zien in de armen van hele trotse ouders. Heb stiekem waarschijnlijk al 10 keren naar de echografie gekeken, bloos. Zou jet leuk vinden om jullie zwangerschap mee te mogen volgen. Liefs, Tamara

 38. says

  Wow!!! Ik had al zo’n voorgevoel! En mijn beste vriendin heeft ook pcos en is na 2 jaar ook zwanger! Ook bij haar had ik het voorgevoel! Ik vind het zo gaaf voor je! Ik gun je dat je er met volle teugen van kan genieten! Dat je in blijde verwachting kan zijn en geen angst hoeft te hebben! En ook al ken ik je niet goed ik ben echt oprecht blij voor je! Zeker omdat ik je vorige verhaal heb gelezen en zelf ook de nodige ellende en stress heb gekend qua miskraam en moeilijke zwangerschappen. Ook ik werd heel goed in de gaten gehouden en dat vond ik wel heel prettig! Als ik maar het gevoel had dat ik baby niet goed voelde kon ik langs komen voor hartfilmpje van baby en echo! Dat is heel fijn! Het geeft zekerheid en brengt langzaam je vertrouwen terug! Straks heb je een wolk van een baby en over een hele tijd krijg je net zulke knutsels als ik… check mn instagram

 39. says

  Van harte gefeliciteerd en ik duim voor jullie dat het allemaal goed zal blijven gaan want het is jullie zo gegunt.
  Ik kom hier omdat de blogster van thebeautymagazine jou had vermeld in een post……

 40. says

  Van harte gefeliciteerd! Wat een fijn nieuws om te lezen 🙂 Na alle ellende die jullie achter de rug hebben is dit zeker fantastisch nieuws. Probeer zo kalm mogelijk te blijven en vooral: no stress! Denk aan het kleine wezentje dat in jouw groeit, hij/zij houdt niet van stress 😉 Geniet van deze mooie periode! Liefs! x

 41. Milou says

  Gefeliciteerd! Wat leuk!

  Zelf ben ik ook zwanger en uitgerekend op 26 november 2015. Leuk dat we een beetje gelijk oplopen 😉

  Liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *