Mijn leven als mama tag

20160910_145206

Aangezien ik steeds iets vaker moederschap gerelateerde artikelen schrijf leek het mij leuk om de ‘mijn leven als mama’ TAG in te vullen. Benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden? Lees dan snel verder!

De ‘mijn leven als mama’ TAG kwam ik tegen bij Sanne van Laviesagista. Wie deze TAG heeft bedacht weet ik helaas niet. Mocht jij dit wel weten, dan hoor ik dat graag zodat ik het nog even kan vermelden!

 

Ben je een werkende mama of thuisblijfmama?
Ik ben momenteel een thuisblijfmama alhoewel ik wel iedere dag bezig ben met Belle Vie fashion. Ik vind het heerlijk dat ik bij Sofie kan blijven, maar merk dat ik ook wel weer verlang naar meer sociale contacten. In het nieuwe jaar wil ik bewust iets verder gaan kijken naar mogelijkheden tot werken, maar ik wil wel zoveel tijd mogelijk houden met Sofie. Twee dagen werken vind ik dan ook meer dan genoeg!

Zou je het anders willen?
Deze vraag beantwoordde ik natuurlijk al een klein beetje in de vorige vraag. Ik zou het absoluut niet anders willen en ben mijn man ontzettend dankbaar dat hij het mogelijk maakt dat ik bij Sofie kan blijven. Maar zoals ik al zei begin ik de sociale contacten te missen die je op je werkveld natuurlijk wel wat meer hebt.

Mijn kind slaapt altijd in haar bedje/wiegje?
Sofie heeft vanaf dag 1 altijd in haar eigen bedje geslapen. Wel sliep zij de eerste 4 maanden bij ons op de kamer, maar wel in haar eigen wiegje. Soms verlang ik er wel eens naar om haar lekker tussen ons neer te leggen, maar we vinden het beiden eng en het is niet nodig want ze slaapt gewoon goed.

De beste aankoop voor je kind?
Dat is lastig, want veel aankopen zijn natuurlijk goed. Ik denk dat ik kies voor de Stokke stoel, waar Sofie als newborn al lekker in kon liggen/zitten. Ideaal wanneer je gaat eten, je kindje ook gewoon aan tafel erbij kan zitten. Het is een flinke uitgave, maar tot op de dag van vandaag hebben we hier nog geen spijt van gehad.

Hoeveel kinderen wil je?
Deze vraag kon ik tot 2 jaar geleden heel makkelijk beantwoorden, maar ik heb er wel van geleerd. Kinderen krijgen gebeurt en lukt niet zomaar. Onze wens is om ‘ooit’ nog een tweede kindje te mogen krijgen en misschien zelfs nog een derde. Maar we zullen zien wat de toekomst voor ons in petto heeft..

Date night? Hoeveel dagen/avonden per maand?
We zorgen ervoor dat we minimaal 1 keer per maand even een avondje samen hebben. Of het nou thuis is, in een restaurant of naar de bioscoop.. even samen is altijd fijn. Vaak is Sofie dan lekker bij mijn moeder of mijn moeder zorgt voor Sofie bij ons thuis. Ideaal!

Favoriete bezigheid van je kind?
Sofie is momenteel erg aanhankelijk aan mij en vind het dan ook erg fijn om samen te spelen en te tutten. Ik ga vaak op de grond zitten en dan komt ze met van alles en nog wat aan tijgeren, klimt op mijn schoot en wilt er vervolgens samen mee spelen. Boekjes lezen is een groot favoriet -al wilt ze midden in mijn verhaal de bladzijde al omslaan- en de zoef zoef dieren vindt ze ook geweldig. Zolang het maar samen is.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Niet dat ik weet nee.. Voor mezelf kocht ik nauwelijks iets en Sofie heeft de meeste dingen wel aan gehad.

Het favoriete eten van je kind?
Sofie is gek op een soort mais staafjes. Het lijkt op Cheetos chips, maar dan voor baby’s en natuurlijk verantwoord.

Heb je een grotere gezinsauto aangeschaft?
Nee, we hadden al een mooie Audi A3 Sportback.

Ben je zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Zwaarder, maar dat is niet zo gek. Door de hormoonpillen ben ik 20 kilo aangekomen. De zwangerschapskilo’s zijn al helemaal weg, nu de hormoon kilo’s nog.

Wat is je droomvakantie met kind?
Een mooie camping in Italië of Frankrijk en dan in een huisje of bungalow. Tenten, caravans en kamperen vind ik vreselijk. Heerlijk om in de natuur te zijn en alles te kunnen doen.

Wat is je droomvakantie zonder kind?
Samen naar Curaçao of Amerika. Dit staat nog boven aan onze bucketlist, maar zonder kind gaan wij absoluut niet op vakantie. Ik zou er niet aan moeten denken om lang weg te zijn van Sofie.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Mijn sociale contacten zijn een stuk minder. Maar dat komt dikwijls ook omdat ik nu gewoon minder tijd heb om spontaan iets te gaan doen. Oh en ik ben iets minder goed geworden aan geld uitgeven voor mezelf, ik koop liever iets leuks voor Sofie.

Mijn hart smelt als…
Als Sofie mama zegt, wanneer Sofie mijn wangen vast pakt en kusjes geeft, als Sofie heerlijk aan het spelen is met papa en het uitschatert van het lachen. Er zijn ontelbaar veel mooie momenten.

Waar shop jij de leukste kinderkleding?
Dat is heel erg verschillend, ik ga namelijk af op het kledingstuk zelf en niet bijvoorbeeld op het merk. Momenteel heeft Sofie veel in haar kast hangen van de Zara, Noppies, Z8 en H&M. Maar er zitten ook zeker kledingstukken tussen van de Wibra en Zeeman.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Mijn favoriete oogcrème van Philosophy, een goede concealer en toch wel mascara. Ik slaap verder goed, maar ik merk wel dat ik sneller wallen en donkere kringen rondom mijn ogen heb nu ik moeder ben.

A-merk of huismerk?
Vaak A-merk. Geen idee eigenlijk waarom.

Heb je altijd al een kinderwens gehad?
Absoluut. Ik ben altijd gek op kinderen geweest en was als jong meisje ook altijd druk in de weer met mijn neefjes en nichtjes. Het was even wachten op de juiste man, maar die is er nu!

Wat vind je het leukst aan het moederschap?
Dat geen een dag hetzelfde is en het altijd maar weer een verassing is hoe de dag gaat verlopen. De nieuwe dingen die Sofie leert en ontdekt, maar ook de liefde die wij aan elkaar geven dag in en dag uit. Ik wil niets anders meer!

Zou jij het leuk vinden om meer gerelateerde artikelen over het moederschap te lezen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. Angelique says

  Leuk om te lezen ik volg je nog niet zo lang. Maar vind het elke keer weer leuk om je blogjes weer te lezen. Ben zelf ook moeder van een dochtertje die net 1 is geworden.

 2. says

  Ik herken het kopen van kleding of spulletjes voor je kind in plaats van iets voor jezelf maar te goed 😀
  Maarrr, goed nieuws: Het gaat over!

 3. says

  Aaahh wat een leuke foto! Voor mij is dit nog niet zo heel interessant, maar stiekem toch leuk om te lezen 🙂 Snap dat je niet altijd gaat voor merken, ik heb gezien aan mijn neefje hoe snel ze eruit groeien! P.s ik houd een leuke winactie ♥

 4. says

  Ik ben zelf natuurlijk geen mama (afgezien van mijn hondje die ik zie als kindje hihi), maar ik vind het wel heel leuk om te lezen. Het lijkt me zo bijzonder om mama te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *