Mijn ochtendroutine met Sofie ♥

20171205_135055

Nu Sofie een goede slaper is (wie had dat ooit gedacht), moet ik toegeven dat onze ochtenden ook een stuk langer en gezelliger zijn geworden. Maar mezelf volledig presentabel voor de dag te laten komen, daar had ik altijd nog wel even moeite mee. Zeker nu Sofie bijdehand genoeg is om te begrijpen dat mama aan het ‘make-uppen’ is en zij om de haverklap de make-up kwast uit mijn handen trekt. Gelukkig lukt het mij beetje bij beetje steeds meer om dit te combineren. Lees je mee?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik best een beetje verpest ben. Mijn wekker gaat doordeweeks namelijk niet om 6 uur, maar ik kan vaak blijven liggen tot 7 uur maximaal half 8. Manlief zet vaak zijn wekker om 6 uur en is soms zelf eerder wakker om zich die ochtend nog even goed voor te kunnen bereiden voor zijn werk. Ambitieus noem ik dat, maar ik zou toch nog gebruik maken van dat uurtje extra in bed. Maar dat terzijde. Mocht Sofie wakker worden voor het tijdstip dat ik wakker word, dan haalt hij haar er alvast uit. Heerlijk, zo heb ik toch nog even een ‘uitslaap’ momentje. Op de dagen dat Sofie al wakker is ga ik naar beneden zodat manlief zich verder klaar kan maken en wanneer ze nog slaapt geniet ik nog even extra van mijn warme bedje en neem ik iets langer de tijd om eruit te komen. Ik neem uitgebreid de tijd om mijn mail te lezen, Instagram te bekijken en Facebook af te speuren. Maar deze momenten zijn heel zeldzaam, want vaak zit ze al lief beneden.

Als ik beneden kom heeft Sofie vaak alleen pas een fles warme melk op. Net zoals haar moeder houdt ze er niet van om gelijk te ontbijten als ze wakker is. We knuffelen samen, ik zet ondertussen een kopje thee voor ons en maak het ontbijt. Het ontbijt is afwisselend, maar we eten altijd hetzelfde. Een beschuitje met jam, een cracotte met smeerkaas of een rijstewafel. Uiteraard zwaaien we ook papa samen uit die naar zijn werk gaat.

Na ons ontbijt gaan wij altijd spelen. Tegenwoordig beginnen we altijd met Play-doh. We kleien de grootste drollen en ballen en maken eten met haar Play-doh oventje. Ja, deze mama geniet van deze momenten en zeg nou eerlijk.. kleien is toch ook gewoon leuk?

Dan is dat moment aangebroken dat we ons gaan aankleden en ik mezelf omtover tot een verzorgde ‘huisvrouw’. Dat was tot een half jaar geleden wel anders. Ik fatsoeneerde mezelf altijd op het moment wanneer Sofie weer op bed lag, met als gevolg dat ik pas klaar was wanneer zij weer wakker werd en ik dus geen tijd voor mezelf meer had. Nee, niet handig.. dat moest anders. Tegenwoordig weet ik het allemaal te combineren. Douchen doe ik eigenlijk altijd in de avond, dit bespaard mij een hoop tijd. Tenzij ik een afspraak heb, dan spring ik er heel snel 1 minuut onder om mezelf even te wassen. Sofie zit in een fase dat ze alles zelf wilt doen, althans proberen. Aan en uitkleden dus ook. Terwijl ik me aankleed geef ik Sofie alvast haar sokken zodat zij ook iets te doen heeft op het moment dat ik mij in mijn kleren hijs. Als ik alles aan heb trek ik ook haar kleding aan en verzorg ik haar haren.
Dan is het tijd voor nog een beetje make-up. Tenminste, het is bij mij altijd alles of niets. Ik geef Sofie een kwast en bij alles wat ik doe doet zij mij na. Ik laat haar mee kiezen met de kleuren en vertel wat alles is. Ik betrek haar overal bij zodat ik ondertussen mijn gang kan gaan. Soms heeft ze er geen zin in en dan speelt ze lief op haar kamer. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik er niet uit zie als een ‘verslonsde huisvrouw’ en bespaar ik mezelf een hoop tijd. Doordat ik op deze manier mijn gang kan gaan ben ik meestal met 15 minuten helemaal klaar. Wie had ooit gedacht dat ik er zo snel in zou worden..

Nadat we zijn aangekleed (rond 10 uur) eten we een stukje fruit. Momenteel zijn we dol op druiven en mandarijnen dus die vliegen erdoorheen. Na het fruit moment vul ik de rest van de tijd tot naar het bed gaan altijd anders in. Op vrijdag gaan we bijvoorbeeld naar dansles, als het lekker weer is naar de speeltuin, soms halen we wat boodschappen of we spelen natuurlijk gewoon weer lekker verder binnen samen.

Om half 12 is het tijd om samen een broodje te eten. Toen Sofie een aantal maanden geleden nog zo slecht sliep ging ze al om 10 uur weer naar bed omdat ze het niet langer volhield. Ik lunchte toen altijd alleen, maar nu kunnen we het weer samen doen. Wel zo gezellig! Tijdens het broodje eten kijken wij altijd even tv. Moet kunnen!

En dan is het tijd voor een middagdutje. Rond 12 uur breng ik haar weer naar bed en werk ik zelf 9 van de 10 keer aan Belle Vie Fashion. Sofie slaapt meestal 2 uurtjes tussen de middag, dus ik heb dan mooi even de tijd om mijn mail bij te werken, productfoto’s te maken en artikelen te schrijven.

En dat was tot dusver mijn ochtendroutine met Sofie. Ik bof met het feit dat ik in de ochtend iets langer kan blijven liggen, maar dit zal in het nieuwe jaar allemaal gaan veranderen omdat Sofie dan naar de peuterspeelzaal gaat. Voor nu geniet ik van deze fijne ochtenden samen.

Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. Krystle/Batboy says

  Jij bent zeker een bofkont dat je smorgens zo lang kan blijven liggen. Ik wou dat ik dat kon, mijn wekker gaat om half zes

 2. says

  Geniet er inderdaad nog maar even van 🙂 Ik heb bij mijn zusje en mijn nichtjes gezien dat de tijd super hard gaat en je optimaal van dit soort heerlijke dagen moet genieten.

 3. says

  Leuk dat je ochtenden zo relax kunnen verlopen! Bij ons is het – zelf zonder kinderen – een rush om beiden op tijd klaar te zijn om naar het werk te vertrekken. Ik kan me niet inbeelden hoe alles geregeld te krijgen als er wel een kind zou komen. 🙂

 4. Babs says

  We hebben een beetje dezelfde ochtendroutine, behalve dat ik ook altijd om 6u op sta omdat ik alles wil doen zonder dat de kinderen al wakker zijn. Te druk anders en word ik daar wat slechtgezind van

 5. says

  Ik kan gelukkig ook wat langer blijven liggen, want nu ze wat ouder zijn, kunnen ze ook al meer zelf. We hebben nu ook een checkpad waarop ze kunnen zien, wat ze nog moeten doen en dat helpt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *