New home, new beginnings

20180810_183722-01

New home, new beginnings. Je leest het goed, wij gaan verhuizen! Ik zal je alles vertellen over ons avontuur en laat je stiekem al even binnen gluren. Kijk je mee?

Tussen neus en lippen door liet ik al een beetje doorschemeren dat ons huis in de verkoop stond en inmiddels al is verkocht. Maar dat is niet alles, want voor dat ons huis in de verkoop ging kochten wij namelijk al ons droomhuis. Gisteren namen wij namelijk de sleutel van ons nieuwe huis in ontvangst.

img-20180810-wa0004

Even helemaal terug naar het begin. Een aantal maanden geleden kriebelde het om toch uit te gaan kijken naar een nieuw en groter huis. Niet dat wij hier niet fijn zitten -alles behalve dat-, maar wij groeien er gewoon letterlijk uit. Sofie wordt groter, we denken aan gezinsuitbreiding en een extra kamer op zijn tijd is altijd fijn. Toch vond ik die stap enorm groot, want waarom zou ik mijn fijne vertrouwde plekje verlaten voor iets nieuws? Ik liet het allemaal een beetje op zijn beloop, maar manlief ging gesprek na gesprek aan. Hij keek wat onze opties waren, en die bleken toch wel erg positief te zijn.

Dat zette mij ook aan het denken, en het denken sloeg om in fanatiek kijken op Funda. Het werd bijna een sport, waar ik nog net niet voor betaald werd. Wat ons al gelijk opviel was dat huizen binnen een week al waren verkocht. Maar daarnaast was er ook erg weinig aanbod. Er zat vaak wel wat leuks tussen, maar net in de verkeerde wijk, of een kamer te weinig. Tot dat ene huis, het huis waar wij verliefd op werden. Het huis dat perfect zou zijn voor ons.

We planden gelijk een bezichtiging in, diezelfde week nog. Bij de bezichtiging werden wij verliefd. Verliefd op de ruimte, op de badkamer, de keuken, eigenlijk alles. Het is namelijk een gerenoveerd huis, waar je bij wijze van spreken zo gelijk je spullen in kunt neerzetten. En laten wij beiden nou net 2 linker handen hebben, je snapt wel dat dit huis voor ons moest zijn. Maar wij werden bij de bezichtiging ook overdonderd. Wij waren namelijk niet de enige geïnteresseerden, je raad het al.. het huis werd plat gelopen.

Maar wij lieten ons niet gek maken en na heel wat overleggen met elkaar, vergelijken met andere huizen en advies vragen brachten wij een bod uit. Met in ons achterhoofd dat we een kleine kans zouden maken gezien het vele animo werden wij de eerste avond in Disneyland gebeld door de adviseur; ‘Gefeliciteerd, jullie bod is geaccepteerd’ waren zijn woorden. Wij ware beiden compleet van slag, want we hadden dit totaal niet verwacht. Het moest echt even binnen komen, doordringen dat het ons gelukt was. Onze trip naar Disneyland was geweldig en om nooit meer te vergeten, maar je snapt natuurlijk wel dat dit nieuws het nog specialer maakte.

Na het kopen van ons droomhuis zette wij ons eigen huis in de verkoop. We durfden het aan om eerst te kopen en dan te verkopen gezien de huizenmarkt, en dat bleek achteraf ook enorm goed te zijn geweest. Ons huis was namelijk binnen een week verkocht. Na een week uit huis te zijn geweest door de mega vele bezichtigingen konden wij uiteindelijk kiezen uit 13 biedingen en hebben wij gekozen voor het beste en meest passende bod.

Oh, ik kan niet in woorden uitleggen hoe gelukkig wij zijn. Dat het ons is gelukt ons droomhuis te kopen. Dat ons bod werd geaccepteerd en ons huis zo snel werd verkocht. Alsof het zo had moeten zijn.

De planning is om over 2 weken over te gaan. We willen het een en ander schilderen, voor Sofie een geweldige meidenkamer maken, manlief heeft een eigen kantoor en ik krijg een eigen beauty/blog kamer. Het huis is 2 keer zo groot als ons ‘oude’ stulpje, dus dat zal even wennen worden. Maar ik ben zo blij! Een huis met een prachtig uitzicht op de toekomst, waar wij nog meer prachtige herinneringen kunnen maken met elkaar.

20180810_145146

20180810_145527

Bij deze alvast een aantal foto’s van ons droomhuis in lege staat. Zodra ons huis helemaal klaar is zal ik een hometour doen, maar mocht je echt benieuwd zijn dan kun je vanaf nu ook mijn About last weeks lezen. Hier zal ik alle updates geven en heel veel sneak peeks gaan laten zien. Zo kun jij samen met mij ons huis zien veranderen in ons eigen plekje.

Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Leuk en fijn dat alles zo snel en goed was gegaan met de koop en verkoop!
  Prachtige keuken in het nieuwe huis, mooie badkamer.
  Zo een mooie vloer.

  Heel veel succes met verhuizen en heel veel geluk in de nieuwe woning Xoxo

 2. says

  Wauw, wat geweldig dat het zo snel is gegaan en dat jullie nu echt in jullie nieuwe stulpje kunnen gaan intrekken. Het ziet er op de foto’s al heel mooi uit. Succes met de verhuizing en natuurlijk veel geluk in jullie nieuwe huis!

 3. Juliette says

  Gefeliciteerd! Wat super leuk voor jullie en ontzetttend fijn dat het zo Smoothie is gegaan. Nog even en jullie kunnen gaan genieten!

 4. Danielle says

  Oh heerlijk dat jullie bod gelijk geaccepteerd is, ik weet nog van toen wij een bod deden, vond ik echt een verschrikkelijke tijd, dat wachten op een tegenbod enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *