Op vakantie met de auto! Zo hielden wij onze peuter tevreden.

img-20180612-wa0019

De auto en onze peuter gaan vaak niet samen. Althans, bij kleine stukjes is het geen probleem maar bij grotere stukken raakt ze al snel verveelt. Niet zo gek natuurlijk als je moet zitten en vrijwel niets kunt doen. Toen wij onze vakantie naar Disneyland boekten besloot ik gelijk actie te ondernemen en van alles te verzinnen om de autoreis draagzaam te maken. En dat werkte, want zowel de heen als de terug weg verliepen heel soepel. Benieuwd hoe wij onze peuter tevreden hielden? Lees dan snel verder!

Vertel van te voren heel duidelijk wat jullie gaan doen
Een van de allerbelangrijkste dingen is toch wel de communicatie. Wij vertelden heel duidelijk dat wij naar Disneyland zouden gaan, maar dat we wel lang in de auto moesten zitten. Weken van te voren bekeken wij al samen Disneyland filmpjes op Youtube zodat zij exact zou weten wat we zouden gaan doen, maar vooral wat ze ook allemaal kon zien. Hierdoor wordt de lange autorit positief en beseft ze dat deze reis nodig is om daar te komen.

20180610_194306

Zorg voor voldoende uitdaging
Kleuren, een spelletje of iets anders wat jouw peuter leuk vindt om te doen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ik gaf er alleen een hele leuke draai aan. Om het anderhalf uur kreeg Sofie een klein cadeautje die zou zorgen voor voldoende uitdaging. De ene keer een boekje, dan weer een tekenboek met potloden en zelfs een My Little Pony die ze gedurende reis goed heeft verzorgd. Op deze manier was er voldoende uitdaging en werd ze tegelijkertijd ook beloond. Ze vond het geweldig!

Draai afwisselende muziek
Eigenlijk staat bij ons standaard de radio op 538 en wanneer er echt niets leuks te beluisteren valt dan pakken wij het redmiddel Spotify erbij. Gedurende reis hebben wij de muziek vaak afgewisseld en kwam K3 en Kinderen voor Kinderen ook regelmatig voorbij. Gezellig!

Zorg voor voldoende pauzes
Niets is zo fijn om je benen even te kunnen strekken tijdens een lange reis. En zeker niet voor een kindje die zijn/haar energie kwijt moet. Wij hebben onderweg een aantal stops gemaakt (uiteraard om te verschonen), maar ook om even te bewegen.

Ga soms achterin zitten
Nu vond ik dit persoonlijk niet zo’n succes omdat ik achterin snel misselijk word, maar Sofie vond het erg leuk als ze even samen kon spelen en knuffelen met mama.

En als het dan toch niet gaat, een telefoon of Ipad als laatste redmiddel
Hoewel ik het wel had verwacht, zijn er geen telefoons of Ipads aan bod gekomen bij ons. Maar mocht het echt niet meer gaan, dan is een Youtube filmpje natuurlijk altijd een fijne afleiding.

Gelukkig zorgden al deze punten bij ons voor een hele fijne reis. Zowel de heen als terugweg verliepen vlekkeloos en onze peuter had genoeg uitdaging en afleiding. 

Heb jij nog een tip die je zou willen delen?

Comments

 1. says

  Super leuk dat ze zich zo heeft kunnen vermaken in de auto. Zo is voor haar de rit waarschijnlijk heel snel gegaan. Disneyland is een mooi vooruitzicht na een lange rit.

 2. says

  Goede tips, wij reden en rijden ook altijd overal heen en eigenlijk ging het altijd goed, heelmaal nu ze ouder zijn en vaak een filmpje kijken achterin.

 3. says

  Zitten nog leuke ideeën bij, vooral een klein cadeautje om de zoveel lijkt me inderdaad wel een goede “rustighouder” of hoe zal ik het noemen. maar zeker ook het mee achteraan gaan zitten, dat is waarschijnlijk nog de beste tip

 4. says

  Wij gaan deze zomer ook met de auto op vakantie, naar Italië. Cadeautjes dat het bij ons ook altijd goed en inderdaad regelmatig pauzes houden

 5. Verena says

  Ik weet nog hoe afschuwelijk ik dit vond als kind. Uiteindelijk hebben mijn ouders toen een mini schermpje gekocht waar ik films op kon kijken haha. Werkte top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *