Persoonlijk | De knop is om..

20170710_102305

Waar een wil is, is een weg denk ik maar altijd. Maar toch lukte het mij niet om de knop om te zetten, om er met de volle 100% voor te gaan. Maar daar kwam gelukkig verandering in..

Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn buik 1 jaar na de bevalling. Ik kreeg hier ontzettend veel lieve reacties op en het is fijn om te horen dat ik andere vrouwen hiermee een hart onder de riem kon steken. Toch had ik een doel. Ik wilde mezelf leren accepteren, maar ook nog graag een paar kilo’s kwijt..

buik-foto

In het artikel plaatste ik heel stoer bovenstaande foto. Maar op de een of andere manier begon ik er naarmate het artikel online stond steeds meer moeite mee te krijgen. Gaf ik mezelf te bloot? En wat zou een ander wel niet van mijn buik moeten vinden? In plaats van dat het mij kracht gaf er iets aan te doen, werkte het tegenwaards. Ik voelde mij nog ellendiger en begon mijn buik nog meer te verafschuwen. Hoe lief de reacties ook waren.

Tot anderhalve maand geleden. Ineens had ik het gevoel dat ik ervoor wilde gaan. Dat ik er iets aan moest doen, maar er ook zeker de kracht voor had. Ik wil mij weer gelukkig voelen, gelukkig zijn met wie ik ben, maar ook met hoe ik eruit zie. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dol gelukkig dat ik Sofie 9 maanden lang heb mogen dragen. Niets is mooier dan dat. Maar ik wil mij ook weer vrouw voelen, mooi zijn en niet alleen maar mama.

De Striae heb ik inmiddels kunnen accepteren en wat een ander van mij denkt doet me ook niet meer heel veel. Het belangrijkste vind ik dat ik mezelf kan accepteren. Want ik moet nu eenmaal in dit lichaam leven. En daar is wat voor nodig. Mijn doel is om 15 kilo af te vallen en daar zijn er al ruim 5 van gelukt. 5 hele kilo’s ben ik al kwijt en ik vind het een top prestatie. Ik doe alles op mijn eigen tempo. Ik eet gezond met hier en daar iets lekkers tussendoor, maar dit werkt voor mij. Ik merk dat ik beetje bij beetje steeds blijer word en mezelf durf aan te kijken in de spiegel. Dat ik weer die sterke, prachtige vrouw word die ik ooit was. Want dat is het belangrijkste, kunnen zijn wie je wilt zijn.

Hopelijk kan ik jullie binnenkort een voor en na foto laten zien. Dat zou mooi zijn. Maar belangrijker vind ik dat ik trots kan zijn dat het me lukt. Dat de knop om is gegaan en ik eindelijk weer voor mezelf durf te kiezen..

Ik zou het heel lief vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Super joh! Het draait allemaal om zelfacceptatie. Het is inderdaad toch prachtig dat jouw lijf een kindje heeft kunnen dragen? En natuurlijk prima dat je nu verder wilt gaan met meer kilo’s eraf krijgen. Als je maar bedenkt dat je goed bent zoals je bent. Virtuele knuffel!

 2. says

  Ik wens je heel veel succes! Mijn knop is sinds maandag om heb mij gelijk ingeschreven voor de sportschool (deze week al 3x naar toe geweest) en Weight Watchers. Het zal misschien soms even moeilijk zijn, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken 🙂 x

 3. says

  Oh wauw, 5 kilo al! Dat heb je echt goed gedaan! Ook al ben je prachtig zoals je bent en heb je een geweldig kind op de wereld gezet; feit blijft dat jij je als persoon en als vrouw goed moet voelen. Als je je lekkerder in je vel voelt zitten met een paar kilo’s minder, dan is het dat ook echt waard!

 4. says

  Wat knap dat je dit deelt en super goed dat je al 5 kilo kwijt bent, dat is echt een top prestatie! Ik hoop dat alle comments je extra motivatie gaan geven. Je ziet er prachtig uit, maar je prachtig voelen is natuurlijk ook een ding en hopelijk lukt dat heel snel! <3

 5. says

  Ik vind het ook heel stoer dat je die foto online durfde te zetten. Heel veel succes en dat de eerste 5kilo er al af is zegt genoeg 🙂 Dan gaat het je lukken!

 6. says

  Echt als eerste heel knap dat je dit doet. Veel, heel veel vrouwen zullen zich hier in herkennen. Vooral omdat veel met onzekerheid over hun lichaam lopen. Zelf plaatse ik vorige maand ook een foto in bikini, vond het super eng maar wil ook laten zien dat je onzekerheid soms zo onwaar zijn en dat iedereen mooi is op zijn of haar manier. Blijf zo door gaan.

 7. Iris says

  Wauw ik heb zo’n bewondering voor jou. Bewondering je doorzettingsvermorgen, je bent een prachtige vrouw. Zelf wil ik ook graag de knop om zetten, alleen is dit nog niet gelukt! Ik hoop genoeg inspiratie van jou te krijgen om zelf ook er voor te durven gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *