Valentijnsdag romantisch of verplichte kost?

img-20170212-wa0006

Zolang Sicco en ik al samen zijn, doen wij ieder jaar aan Valentijnsdag. Maar wat ons als snel opviel, is dat menige mens om ons heen hier niets aan doet. Zonde vinden wij. Want op deze speciale dag mag je elkaar best in het zonnetje zetten..

Uit onderzoek van Groupon is gebleken dat wij Nederlanders het minst romantisch zijn van heel Europa. Wij geven de minste cadeaus met Valentijn en beschouwen deze feestdag als verplichte kost. Uiteraard ben ik van mening dat het belangrijk is om elkaar iedere dag te laten weten hoe gek je op elkaar bent en hoe erg je elkaar waardeert, maar een extra dag waarop je elkaar in het zonnetje kunt zetten is altijd fijn. Op Moederdag en Vaderdag zetten wij ook onze ouders in het zonnetje, op dierendag onze huisdieren en zo zijn er nog talloze dagen waarop we onze medemens een blijk van waardering geven.

Nu wij ouders zijn waarderen wij deze dag nog meer dan voorheen. Spontaan samen op stap gaan en iets leuks doen komt nu weinig voor en wanneer wij iets plannen kunnen wij er enorm naar uitkijken. Bij ons bestaat Valentijnsdag dan ook niet uit dure cadeaus, luxe uitstapjes of met heel social media delen hoe groots wij dit uitpakken. Nee, wij gaan het liefst samen uiteten. Gewoon even samen zijn.

Helaas valt Valentijnsdag voor ons dit jaar op een ongelukkige dag. Het kwam ons niet uit om vandaag samen uit eten te gaan en om deze reden zijn wij afgelopen zondag samen sushi gaan eten. Uiteraard wel helemaal ter ere van Valentijnsdag. Via Groupon vond ik een leuke deal om sushi te gaan eten in Bussum en aangezien wij dit graag eten was onze keuze dan ook snel gemaakt. Wij hebben heerlijk samen gegeten, gelachen, gekletst en even genoten van onze tijd samen. Want dat is juist nu zo belangrijk nu wij ouders zijn.

20170212_171737

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd of jij Valentijnsdag ziet als een romantische dag of als verplichte kost. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig hoe jij deze dag viert met jouw geliefde. Mocht je nu op het laatste moment toch besluiten wat te willen doen met je geliefde, dan kan ik je Groupon aanraden. Er zijn ontzettend veel leuke deals om bijvoorbeeld uiteten te gaan in jouw omgeving!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze post is een samenwerking.

Comments

 1. says

  Wat leuk dat jullie voor Valentijnsdag sushi zijn gaan eten! Ik vind Valentijnsdag ook altijd een heerlijke dag, al is het alleen al om mijn ouders en vriendinnen iets liefs te geven.

 2. says

  Ik doe eigenlijk niets aan Valentijnsdag. Ik vind het wel leuk als anderen er wat aan doen, maar voor mij is dit geen speciale dag. Ik vind het wel leuk om met regelmaat iets leuks te doen met mijn vriend en quality time voor elkaar te hebben. Echter hoeft dit niet op een ‘vaste’ dag in het jaar voor ons.

 3. says

  Wat leuk dat jullie aan Valentijn doen. Ik heb zelf geen Valentijn maar heb al wel wat vaker dingen via Groupon besteld. Zo heb ik in 2015 ooit eens 250 euro aan Groupon gewonnen voor broer en zus dag. Ik ben samen met mijn broertje naar de Euromast er van geweest om een high-tea te doen, een avond naar PAUW geweest en we gaan volgende week als laatste uitje ervan naar een hotel in het midden van het land. De aanbiedingen vind ik altijd super leuk van Groupon! Weer is wat anders dan dat je normaal zou doen.

 4. says

  Die sushi ziet er lekker uit! Mijn vriend heeft tot half 7 college, maar daarna gaan we samen bij mij pizza eten en we hebben ook cadeautjes voor elkaar gekocht. Ik vind het leuk om Valentijnsdag te vieren en ik zie het ook helemaal niet als verplicht, het is toch leuk om elkaar net iets meer te verwennen? 🙂

 5. Melissa says

  Wij doen niks aan Valentijnsdag.. Maar dat heeft eigenlijk vooral te maken te maken met het feit dat 25 februari ‘onze dag’ is. We zijn dit jaar 5 jaar samen en vieren dat met een weekendje weg.

 6. Varenka W says

  Eerlijk gezegt vind ik het zelf romantischer als mijn man uit zich zelf onverwachts wat leuks voor ons samen regeld dan op z’on door de winkel’s bedachte dag….
  Maar ik vind al die spulletjes die dan te koop zijn vaak wel heel schattig

 7. says

  Ik word met Valentijn altijd weer herinnerd aan mijn eeuwige lonely single leven haha 😛 Maar dan wel happy single, want ik vind ook echt dat het zijn voordelen heeft! Maar ik zou er denk ik wel aandacht aan besteden als ik een vriend had!

 8. says

  Ik vind valentijn iets als een romantici dag. Ik vind dat het eigenlijk de ene dag is dat echt de liefde eens in de kijk word gezet. Oke , zo elke dag valentijn zijn, maar geef nu zelf eens toe. Tis niet elke dag dat je met elkaar bezig bent. Of wel is het werken of met kinderen bezig zijn. Op deze dag wil je toch echt u geliefde in de bloempjes zetten.

 9. says

  Ehh, ik beken dat wij niet aan Valentijnsdag doen. Om eerlijk te zijn, vind ik het een té commerciële dag. Ik vind het veel leuker om elkaar op een onverwacht moment te verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *