Waarom ik vrolijk word van de herfst..

2015-09-04 11.50.07

Terwijl ik van de week langzaam aan het wakker worden was en mijn best deed om na een diepe slaap weer op aarde te komen, genoot ik tegelijkertijd van de tikkende regen druppels op mijn raam. Oh wat kan ik genieten van dit geluid! Tijdens het bestuderen van de regendruppeltjes besefte ik me dat ik dol ben op de herfst. Ik weet dat de meeste van jullie nog in de zomer stemming zijn, maar ik kan niet wachten tot het officieel herfst is. Lees je mee waarom?

Regen regen en nog eens regen
Oke, ook ik heb niet altijd zin in regen.. zeker niet in combinatie met harde wind. Maar sinds ik een Senze paraplu heb overleef ik iedere herfst storm. Nu is het binnen zitten en luisteren naar de tikkende regendruppels op het raam natuurlijk een stuk fijner voor de meeste mensen dan door de regen lopen. Maar concentreer je eens op de regendruppels, dan besef je pas wat voor een rustgevende sfeer het geeft.

Niet meer 4 keer per dag douchen
Bah, de hele dag een klam lichaam door de hitte.. nee ik hou er totaal niet van. In de zomer duik ik minstens 3 keer per dag onder de douche (wat eigenlijk weinig zin heeft), want door de warmte ben ik al weer klam bij het afdrogen. In de herfst kun je zelf bepalen wanneer je op de dag onder de douche springt en als je mazzel hebt krijg je buiten ook nog een gratis douchebeurt. Bespaart je meteen kosten op de waterrekening!

Weer tegen je partner kunnen aankruipen in bed
Ik een klam lichaam, hij een klam lichaam en dan te bedenken dat je samen in bed ligt. Jakkes, alleen al het idee dat je aan elkaar ligt te pakken en samen een broeikas effect creëert. Nee hoor, in de zomer heb ik nog net geen muur gebouwd met kussens zodat we elkaar niet kunnen aanraken, maar ik hou wel een bepaalde afstand. In de herfst zijn de temperaturen een stuk lager en is niets zo lekker om weer tegen je partner aan te kunnen kruipen. En als je mazzel hebt tikken er ook nog regendruppels tegen je raam.

Kaarsjes, thee en een dekentje
Ik ben een romanticus en mij maak je gelukkig met een paar sfeervolle kaarsjes. In de zomer komt het er niet snel van doordat het pas laat donker word en de kaarsen het temperatuur in huis nog verschrikkelijker maken, maar in de herfst leef ik mij helemaal uit. Zakken vol waxine lichten vliegen erdoorheen, maar de gezelligheid is wel weer terug. Doe mij maar een lekkere avond op de bank met een romantische film, een kop thee en een dekentje.

Weg met de scheermesjes
Iets overdreven natuurlijk, want uiteraard gebruik ik ook een scheermesje buiten het zonnige seizoen om. Wel is het voordeel van geen zon, dat we zonder na te denken de deur uit kunnen lopen, want niemand ziet die harige benen of de stoppeltjes langs je bikini lijn. Geen stress en meer tijd voordat je de deur uit stapt, dat willen we allemaal toch?

Fluffy vesten en oud bollige bloemen printjes
Het moment dat er weer herfst kleuren, fluffy vesten en blouses met oudbollige bloemen printjes in de winkel hangen. Ik hou ervan! Ik voel mij hier heerlijk in en kan mijn blote benen weer bedekken met een jeans. Zeg nou eerlijk, de kleding van dit seizoen is toch een stuk leuker?

Donkere lipsticks en nagellak
Met donker denk je al gauw aan zwart en met zwart denk ik zelf aan een gothic. Nee niets voor mij, maar ik ben wel dol op donker rode lipsticks en oranje, geel en rood gelakte nagels. Ik wandel het liefst de hele dag als een herfstblad in het rond. Ik haal mijn herfstkleurenpalet graag weer tevoorschijn.

 

Het zal vast door de hormonen komen dat ik helemaal klaar ben met de zomer, maar uiteraard heeft ieder seizoen iets moois. Zo kunnen we in de winter warme chocolademelk drinken, vieren we sinterklaas en kerst en kunnen we hopelijk sneeuwballen gooien. In de lente kunnen we de pastel kleuren weer uit de kast trekken, soms al een zonnebril dragen en heel soms zonder jas naar buiten. En in de zomer kunnen we naar het strand en genieten we van verkoelende cocktails. Maar voor nu kan ik niet wachten tot het herfst is en verlang ik al naar kaarsjes, fluffy vesten en de tikkende regen op mijn raam. Of zal het gewoon komen omdat onze baby in de herfst wordt geboren?

Ben jij ook dol op de herfst? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Ik snap veel punten heel goed, behalve die van de regen haha! Van mij mag het regenen als ik binnen zit.. Alleen regent het vaak op de moment dat ik net op de fiets zit enzo, bah!

 2. says

  Ik sluit mij helemaal aan. Wij lijken zoveel op elkaar. Het enige wat anders is, is dat ik niet tegen mijn partner aan kruip maar gewoon op de bank hang met een dekentje. Maar mijn behaarde benen, donkere lipsticks en kaarsjes aan is helemaal mijn ding!

 3. says

  Leuk artikel! Ik hou van alles wat je beschrijft, alleen de helende werking van regen heb ik nog niet ontdekt, haha! Wanneer ik binnen zit vind ik regen wel heel fijn. Leuk om dan naar buiten te kijken terwijl jij lekker de kaarsen aan hebt met een kop thee! Yes!

 4. says

  Ik ben het hier zo mee eens! Ik haat zweten. En agressieve wespen of dorstige muggen. Hongerige vliegen, baden in het zweet of bakken in de volle zon met factor nul, het gesleep met badlakens en koelboxen, de samengeklonterde mensenkuddes in het zand, de files naar het strand, de harde muziek uit open ramen, de krolse katten in de nacht of blaffende honden in de tuin, de herhalingen op tv en die bomvolle pretparken of afgeladen festivals. Ik vind het een heerlijk idee dat ik hier de komende maanden van verlost ben. 🙂

 5. says

  Als je het zo beschrijft, krijg ik ook helemaal zin in de herfst! Tot ik naar buiten kijk en zie dat het regent en ik daar nog doorheen moet, bah. Maar die avondjes met thee, kaarsjes en een deken: I luv it! <3

 6. says

  De herfst vind ik ook heerlijk, vooral onder een dekentje liggen en heel veel kaarsjes branden met een heerlijke warme chocomelk heerlijk! Maar ik ben niet zo aan regenen, omdat ik er altijd door moet! Mooi geschreven 🙂 X

 7. Maxime Bouman says

  Ik haat de herfst echt, ik heb het altijd koud en douche juist in de herfst en winter 3 a4x per dag. De kaarsjes vind ik wel geweldig en bordeaux kleurige dingen vind ik nog wel een go! Maar mijn kast hangt vol ibiza style kleding die ik maar al te graag weer aan wilt hihi! Geniet van je daagjes =)

 8. says

  Phoee, ik ben nog niet helemaal ready voor de herfst. Al vind ik het uiteindelijk inderdaad weer heerlijk om tegen mijn vriendje aan te kruipen en met dekentjes,kaarsjes en warme choco op de bank te kruipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *