Q&A – Van borstvoeding tot aan kindernamen

 

2015-06-25 11.23.15

Ik word zo blij van alle lieve reacties en vragen rond om mijn zwangerschap. Daarom gaf ik jullie de gelegenheid op Instagram om vragen te stellen, wat alles te maken heeft met de baby en mij. Vandaag zal ik een groot deel voor jullie beantwoorden. Ben je benieuwd of ik borstvoeding ga geven, waar ik het liefste shop of dat ik misschien wel de naam verklap? Lees dan snel verder..

Hoe beleef je je zwangerschap?
De eerste 14 weken zat ik niet bepaald op de bekende roze wolk. Misschien kun je je wel voorstellen dat ik na 2 miskramen enorm bang was dat het weer fout zou gaan. Bij ieder pijntje in mijn buik schoot ik weer in de stress en ik ging om de 5 minuten stiekem naar het toilet om te kijken of ik geen bloed had. Het werd een obsessie en op dat moment beheerste het ook een groot deel van mijn leven. Daarnaast was ik wel enorm misselijk, wat voor mij wel weer een teken was dat het misschien wel allemaal goed was. Ik was zo misselijk, de hele dag door, dat ik niet meer naar buiten durfde. Na 14 weken verminderde de misselijkheid voor een groot deel en begon ik steeds een beetje meer te genieten. Ik ben nu inmiddels bijna 20 weken zwanger, begin trapjes in mijn buik te voelen en ik begin me nu ook echt te beseffen dat ik mama ga worden. Het is nog steeds wat onwennig en soms denk ik dat ik droom, maar ik begin nu wel steeds meer te genieten. En ik durf nu ook pas echt te genieten..

Hoe hebben jullie het bekend gemaakt aan de familie en hoe reageerde zij?
Dat wij bezig waren met zwanger worden was bij iedereen al bekend. Ik kon natuurlijk niet zonder medicijnen zwanger raken en door alle bijwerkingen hiervan moest ik er wel open over zijn. Het was enorm lastig, want iedereen vraagt natuurlijk of het al ‘raak’ is. Op het moment dat het zover was en we het bekend maakte, reageerde veel mensen een beetje terughoudend. Logisch ook, want het was al 2 keer mis gegaan en dan is het moeilijk om super enthousiast te zijn. Ik vond het enorm lastig om hiermee om te gaan. Nu is iedereen dol gelukkig en mijn ouders kunnen niet wachten om opa en oma te worden. We hebben het overigens gewoon verteld, een deel meteen op het begin en het andere deel op mijn verjaardag.

Hebben jullie al een naam?
De namen staan al heel lang vast. Sicco en ik zijn bijna 5 jaar samen en vanaf het eerste moment hebben we het altijd al gehad over kinderen en dus ook over kindernamen. Gelukkig waren we het snel met elkaar eens en hebben we al een prachtige naam voor ons prinsesje. Ik ga er niks over verklappen en ook geen hints geven, wel kan ik je vertellen dat ze 2 namen krijgt. Sicco noemt haar al bij naam, ik ben zo bang dat hij het een keer verklapt, hihi.

Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen?
De bedoeling is om in het ziekenhuis te bevallen, maar helaas weet je nooit van te voren hoe het gaat lopen.

Welk winkelketen/merk vind je het leuks om babykleertjes te kopen?
Dat is zo lastig, want overal waar ik kom zie ik wel iets schattigs. Zeg nou eerlijk, baby kleertjes zijn mega cute. Alles wat klein en roze is gaat mee naar huis. Ik heb niet specifiek een favoriete winkel, maar ik koop veel bij de; Zara, Mango, H&M en Zeeman.

Hoe gaat het met je huid? Merk je veranderingen?
Ze zeggen dat als je zwanger bent van een meisje, zij al je schoonheid pikt. Soms voel ik me wel zo, want mijn huid is vrij onzuiver. Ik probeer het extra te verzorgen en de ene dag is mijn huid iets rustiger dan de andere dag. Gelukkig bestaat er nog zoiets als foundation :).

Borstvoeding of flesvoeding?
Ik ben hier eerlijk gezegd nog niet over uit. Het lijkt me prachtig om borstvoeding te geven, maar aan de andere kant zie ik op tegen het kolven. En ik wil ook dat Sicco haar kan voeden. Daarnaast moet het ook maar lukken, want borstvoeding geven is niet vanzelfsprekend. Gelukkig heb ik nog even de tijd om hierover na te denken.

Heb je op dit moment nog last van zwangerschapsklachten?
Dit soort vragen vind ik altijd lastig om te beantwoorden, omdat ik niet wil overkomen als een zeur. Zwanger zijn is mooi, maar niet altijd even fijn. Zeker niet met dit warme weer. Ik moet zeggen dat het allemaal wel mee valt hoor, maar ik ben enorm snel moe. Na een druk dagje heb ik een paar opgezwollen poten waar je u tegen zegt en voel ik me een oude vrouw die niet eens meer normaal van de bank af kan komen. Het ergste waar ik momenteel last van heb is maagzuur en rugpijn. Maar gelukkig maken de rennies het maagzuur iets verdraagzamer en heb ik een man thuis zitten die als ik hem heel lief aankijk mijn rug even masseert.

Voor nu laat ik het even bij deze vragen en zal ik binnenkort een deel 2 schrijven waarbij ik de overige vragen beantwoord.

Ik zou het super leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Wat heb je dit artikel leuk geschreven.. Ik snap dat je bij ieder pijntje in het begin bang was, maar fijn dat het nu goed gaat. Ik koop voor mijn neefjes en nichtjes graag kleding bij Zara..zo leuk daar!

 2. jessica says

  Leuk artikel. Ik heb de eerste paar dagen borstvoeding gegeven en toen ben ik gestopt. Het deed te veel pijn bij mij. Ook ik zat er tegen op om te kolven. Uiteindelijk heb ik dat twee dagen gedaan en nee dat doe ik nooit meer. Vreselijk vond ik dat, ik voelde me net een koe. Dus ik ben toen overgestapt op kunstvoeding. Wat een rust geeft dat zeg, en het is heerlijk om de fles geven en ook voor de partner is dat leuker. Succes met beslissen, je heb nog even.

 3. says

  Wat is dit leuk om te lezen! En ben zo benieuwd naar de naam (namen) van jullie kleine prinsesje. Ik ben blij dat de 20 weken echo allemaal goed was bij jullie. Lekker ervan genieten, ondanks de opgezwollen ‘poten’, haha. XXXX

 4. says

  Jeetje Priscilla wat heftig dat je 2x een miskraam hebt gehad. Gelukkig voor je dat alles nu goed gaat en dat je, ondanks wat zwangerschapskwaaltjes er ook wel van kan genieten en het goed gaat. Hopelijk wordt het een hele mooie, gezonde baby en die meid krijgt vast wel alle liefde die ze nodig heeft. Geniet ervan.

 5. says

  Heel leuk geschreven! Kan me voorstellen dat je de eerste tijd heel bang bent dat het mis gaat. Begrijpelijk. Moet heel bijzonder zijn om je kindje te voelen. Geniet nog van de tijd dat je zwanger bent en voor je het weet hebben jullie je prinsesje in handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *