Real Techniques All About that Base

img_8508-01

Als je kijkt naar mijn make-upkwasten, dan bestaat mijn collectie vooral uit kwasten van Real Techniques. Het merk heeft jaren geleden al mijn hart veroverd en weet nauwelijks plaats te maken voor andere merken. Vandaag zal ik 6 verschillende kwasten laten zien uit de basis collectie. Kwasten die ik dagelijks gebruik en ik vertel je gelijk waarom! Kijk je mee?

img_8511-01

img_8514-01

Real Techniques heeft al een hoop verschillende kwasten uitgebracht voor het gehele gezicht. De kwasten voor de ogen zijn te herkennen aan de paarse kleur, de kwasten voor het gezicht (blush, highlighter) aan de roze kleur en de basis kwasten voor het gezicht aan de oranje kleur. Ik zal 6 verschillende kwasten laten zien uit deze basis collectie; de Powder brush, de Expert face brush, de Buffing brush, de contour brush, de Square foundation brush en de detailer brush. De Powder brush en de Expert face brush zijn los verkrijgbaar en de overige 4 kwasten in een set.

Real Techniques Powder Brush €13,99

img_8515-01

img_8516-01

De Real Techniques Powder Brush is zoals de naam al zegt geschikt voor het aanbrengen van poeder (of minerale foundation). Een grote kwast zo op het eerste gezicht, maar dat maakt het tegelijkertijd ook erg fijn in gebruik. Door de grootte kun je heel gemakkelijk en snel je gezicht afpoederen, precies op de plek waar nodig. De kwast bevat synthetisch haar.

Real Techniques Expert Face Brush €14,99

img_8517-01

img_8518-01

De Real Techiques Expert Face Brush is mijn allereerste kwast die ik kocht van het merk. Na jarenlang van die onhandige, platte sponsjes te hebben gebruikt voor het aanbrengen van mijn foundation was het tijd voor iets anders. De Expert Face Brush is ideaal voor het aanbrengen van creamy en/of vloeibare foundation. De zachte, maar toch stevige synthetische haren blenden heel gemakkelijk de foundation uit. Door de foundation met een ronddraaiende beweging aan te brengen op het gezicht voorkom je strepen en vlekken.

Real Techniques Contour Brush verkrijgbaar in een set €28,99

img_8521-01

img_8522-01

De Real Techniques Contour Brush lijkt qua looks op de Setting Brush, die ik al in een eerdere review heb laten zien. Enkel is de Contour Brush iets groter van formaat. Deze kwast is geschikt voor het aanbrengen van highlighter en/of contourproducten op de jukbeenderen. Door het ronde kwastje kun je heel gemakkelijk de vorm van je gezicht volgen. Ideaal en ik wissel deze kwast regelmatig af met de Setting Brush.

Real Techniques Buffing Brush verkrijgbaar in een set €28,99

img_8519-01

img_8520-02

De Real Techniques Buffing kwast is ideaal voor het aanbrengen van losse of compacte poederfoundation. Je kunt door de vorm van de kwast heel gemakkelijk de foundation op je gezicht stippelen. Persoonlijk gebruik ik nauwelijks foundation in poedervorm, maar als het eens voorkomt dan is deze kwast erg fijn in gebruik.

Real Techniques Square Foundation Brush verkrijgbaar in een set €28,99

img_8524-01

img_8525-01

De Real Techniques Square Foundation Brush bevat dicht op elkaar staande haartjes en is geschikt voor het aanbrengen van vloeibare foundation. Persoonlijk is dit een van de weinige kwasten die ik niet tot nauwelijks gebruik. Puur omdat ik de kwast te klein vind om foundation mooi en gemakkelijk aan te brengen. Het is natuurlijk net waar jij zelf van houdt, maar de Expert Face Brush vind ik dan fijner in gebruik.

Real Techniques Detailer Brush verkrijgbaar in een set €28,99

img_8526-02

img_8527-01

En als laatste de Real Techniques Detailer Brush, de kleinste kwast van allemaal. Dit kwastje is bedoeld voor het nauwkeurig aanbrengen van concealer. Door de kleine, puntige vorm kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk bij je ooghoeken komen. En dat maakt de kwast dan ook geschikt voor het aanbrengen van concealer. Bij het maken van een mooie ooglook gebruik ik deze kwast erg graag.

img_8531-01

6 kwasten, maar ieder met een eigen doel en werking. Ik zou ze niet meer uit mijn kwastencollectie kunnen wegdenken, wat ze zijn erg fijn in gebruik. Oh en nog een pluspunt, de kwasten zijn 100% cruelty-free.

De kwasten van Real Techniques zijn onder andere verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat en online bij Themakeupospot.

Wat is jouw favoriete kwast van Real Techniques?

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Comments

  1. says

    Dit merk is bij mij ook favoriet. Ik vind ze alleen wel prijzig dus heb ik er maar 5 in mijn bezit. Maar als ik weer nieuwe ga halen dan zijn ze van real techniques.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *