Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

20171219_133647

Rimmel heeft sinds kort een bijzondere nieuwe foundation, de Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation. Het is Rimmel’s meest lichtgewicht en langhoudende foundation. Ik ben dol op het testen van nieuwe foundations, dus ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Kijk je mee?

20171219_133624

20171219_133554

Als het aan Rimmel ligt dan is de Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation de meest lichtgewicht en langst houdende foundation. Het zoekt een combinatie op van een long-wear formule, een niet verstoppende huid en een picture perfect finish. De foundation is heel gemakkelijk naar wens op te bouwen en zal je huid tot 25 uur lang hydrateren. De foundation bevat een SPF20 (heel groot pluspunt) en vitamine A, C en E.

De foundation is verkrijgbaar in 4 kleuren; 100 Ivory, 200 Soft Beige, 300 Sand en 400 Natural Beige.

20171219_133531

De Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation heeft een herkenbare Rimmel verpakkingen, maar het openen ging bijna mis. In plaats van dat de foundation een normaal pompje heeft, bevat de foundation een dikke applicator. Dat is wel even belangrijk om te weten wanneer je de foundation zelf van plan bent om te kopen, anders ben je lang bezig om uit te vinden hoe je de foundation moet openen.

De substantie van de foundation is vrij ‘waterig’, maar door de dikke applicator heb je hier vrijwel geen last van. De applicator zelf vind ik fijn werken. Je kunt de foundation rechtstreeks aanbrengen op het gezicht en gelijkmatig verdelen zonder je vingers vies te hoeven maken. Helemaal hygiënisch is het niet, maar zolang je de foundation niet uitleent en zorgt dat je gezicht goed gereinigd is kan het voor mij weinig kwaad.

img_4603

100 Ivory – 200 Soft Beige – 300 Sand – 400 Natural Beige

Normaliter maak ik swatches op mijn arm, maar door mijn tattoo was het effect op mijn hand beter en kwamen de kleuren meer tot z’n recht. Op het eerste oog lijken de kleuren niet veel van elkaar af te wijken wanneer ik ze zie in de flesjes, maar op mijn hand hebben de kleuren een duidelijk verschil. Voor mij zou de eerste kleur 100 Ivory moeten matchen met mijn huidskleur, maar ik ben bang dat deze kleur nog een tikkeltje te donker is.

2

img_4606

Eigenlijk ben ik blij verrast door het resultaat. Doordat de foundation een medium dekking heeft, valt het ook minder op dat de kleur net iets te donker is. Eigenlijk oogt het heel gezond en natuurlijk. De foundation brengt heel gemakkelijk aan, voelt fijn en comfortabel aan op mijn huid en een goede combinatie met mijn droge huid. Overigens kun je de foundation makkelijk opbouwen qua dekking, maar ik vond de medium dekking het mooiste resultaat geven.

20171219_133502

Of de nieuwe Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation een aanrader is? Ja, zeker als de kleuren matchen met jouw huid. De kleurkeuze had wat mij betreft iets uitgebreider gemogen, maar ik ben blij verrast door het resultaat.

De Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation is onder andere te koop bij Etos & Kruidvat en kost €15,49.

Wat vind jij van het resultaat?

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

RelatedPost

Comments

  1. says

    Ze zien er erg fijn uit, jammer van de kleine kleuren selectie. Ik zou ook de lichtste moeten hebben maar hij ziet er voor mij niet alleen te donker uit maar ook te roze helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *