Nieuw | The Body Shop Matte lipsticks

img_0075

We hoeven nog lang geen afscheid te nemen van de matte lipsticks trend. Ook The Body Shop brengt namelijk een geheel nieuwe lijn met matte lipsticks uit. Ik laat vandaag 4 van de in totaal 7 kleuren zien. Kijk je mee?

img_0070

Van links naar rechts
420 Honolulu Pink Matte – 430 Sienna Rose Matte – 423 Rio Fuchsia Matte – 415 New Orleans Scarlet Matte

7 nieuwe lipsticks, waarvan ik er 4 laat zien. De kleuren die ontbreken zijn; 425 Lima Magneta Matte (fel roze), 429 Osaka Plum Matte (donker rood) en 410 Havana Red Matte (rood/oranje). De lipsticks komen in mat zwarte, strakke hulzen met een klein gekleurd detail op de dop. Simpel, maar door de toevoeging van het gekleurde gedeelte wordt de verpakking wat speelser en kun je direct zien welke kleur je in handen hebt. Verder werkt de dop met een klik systeem, dus de lipstick kun je veilig meenemen in je tas.

img_0080

De kleuren variëren van nude tot aan licht roze en klassiek rood. Voor ieder wat wils! De lipsticks zijn 100% vegetarisch en verrijkt met Community Trade paranotenolie en bijenwas. Deze ingrediënten zorgen voor een verzorgend en langhoudend resultaat. De lipsticks beloven een sterke pigmentatie te hebben en zijn geheel matte.

img_0094

Wat betreft de pigmentatie is er niets over gelogen. Ik ben per kleur 1 keer licht over mijn arm gegaan met de lipstick met als gevolg dit resultaat. Prachtig!

img_0202

430 Sienna Rose Matte
Een zachte, bruine nude tint met ook wel een subtiel oranje randje. Erg mooi en doet mij ergens denken aan Velvet Teddy van MAC. Helaas benadrukt de kleur wel de velletjes op mijn lippen. Even scrubben dus of een goede primer gebruiken voor het aanbrengen.

img_0203

420 Honolulu Pink Matte
Girly roze, erg leuk. Ook deze kleur benadrukt helaas de velletjes op mijn lippen. Mooi is die wel!

img_0204

415 Rio Fuchsia Matte
Mijn favoriet van het viertal. Knal roze die mijn lippen voller doet lijken. Deze kleur benadrukt gelukkig niet de velletjes op mijn lippen in tegenstelling tot zijn voorgangers.

img_0206

415 New Orleans Scarlet Matte
Hoewel ik in eerste instantie dacht dat het klassiek rood zou zijn, lijkt de kleur soms ook wel een tikkeltje roze. De kleur is in ieder geval heel elegant en stijlvol.

img_0091

Natuurlijk is het aller belangrijkste om te weten bij een matte lipstick, of ze niet uitdrogend aanvoelen. Nee, dat doen ze niet. Ondanks het matte effect voelen ze comfortabel en romig aan op mijn lippen. Ik ben over het algemeen erg tevreden. Het enige nadeel vind ik de benadrukkende velletjes bij de kleuren 420 Honolulu Pink Matte en 430 Sienna Rose Matte, geen mooi gezicht en hierdoor zal ik de kleuren er minder snel bij pakken. De andere 2 kleuren bevallen mij goed en de houdbaarheid van minimaal 4 tot 5 uur maakt mij blij.

De Matte Lipsticks zij vanaf nu verkrijgbaar bij The Body Shop, zowel online als in de winkel en kosten €12 per stuk.

Welke kleur spreekt jou het meeste aan? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

 1. says

  Mooie kleuren.. Jammer dat er twee kleurtjes zijn die de velletjes op je lippen benadrukken. De pigmentatie ziet er goed uit en de houdbaarheid klinkt mij goed in de oren!

 2. says

  Ik vind de kleuren allemaal prachtig, maar de laatste is mijn favoriet. Dit klinkt als een geweldige lipsticklijn, behalve dan dat je bij de eerste twee ook een lipscrub zou moeten gebruiken.

 3. says

  Wow die pigmentatie ziet er super uit! Jammer dat je eerst een lipscrub moet gebruiken bij de eerste 2! Nou moet ik ook eerlijk toegeven dat ik de derde en vierde mooier vind, dus dat komt mooi uit haha 🙂 Liefs

 4. says

  De kleuren zijn eigenlijk wel heel erg mooi, ondanks dat ik in eerste instantie dacht van niet.
  Sienna Rose vind ik heel mooi, maar wel balen dat ‘ie velletjes benadrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *