Gezond op vakantie?

Langzaam aan zie ik steeds meer berichten langs komen dat meiden op vakantie gaan! Zelf ben ik ook al op vakantie geweest! Maar hoe blijf jij gezond op vakantie? Je hebt er immers hard voor gewerkt. Op vakantie gaan is heerlijk maar we willen natuurlijk geen vakantie kilo’s! Ik heb een paar tips voor jullie op een rijtje gezet om toch nog gezond te blijven tijdens je vakantie.

1. Zwemmen is echt heel erg goed voor je lichaam. Je zou elke ochtend wat baantjes kunnen trekken om toch lekker in beweging te blijven. Zo is het zwemmen niet alleen leuk, maar ook nog is super gezond!

2. Doe gezellig mee met activiteiten die worden aangeboden door het animatie team in jou hotel of op jouw camping. Denk aan, volleybal,voetbal, aqua gym enzovoort.

3. Zelf vind ik het leuk om tijdens mijn vakantie wat cultuur te snuiven. Voor het gemak neem je al snel een bus of taxi. Waarom zou je niet een stukje lopen? Zo zie je de mooie omgeving en je bent lekker in beweging. ( dit kan natuurlijk alleen als het op een loop afstand is ).

4. Bij een all inclusive hotel krijg je in de middag en avond warm eten. Het warme eten is niet altijd gezond. Er zijn altijd genoeg ingrediënten aanwezig om een lekkere gezonde salade te maken. Je kan het warme middagmaal overslaan en gaan voor een salade.

5. En dan de overheerlijke toetjes. Persoonlijk kan ik de toetjes echt niet weerstaan. Probeer met jezelf af te spreken dat je 1 toetje uit mag kiezen op een avond. Als je nog strenger wilt zijn kan je ook met jezelf afspreken dat je om de avond een toetje neemt.

6. Maak een wandeling op het strand langs het water. Lopen is natuurlijk goed voor je maar het lopen op het zand maakt het net wat zwaarder.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt!

Wat doe jij om gezond te blijven op vakantie?

Liefs,
Priscilla

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *