Foamie Shampoo bar & Conditioner bar

IMG_1684-01

Ik denk dat wij allemaal niet kunnen ontkennen dat er té veel plastic verpakkingen in onze (bijvoorbeeld) badkamers staan. Goed voor het milieu is dat absoluut niet en Foamie wilt daar een grote verandering in brengen met de Shampoo & Conditioner bars. Maar hoe werkt dat nou, shampoo en conditioner dat niet uit een plasticfles komt. Vandaag zal ik alles vertellen over deze producten. Kijk je mee?

IMG_1686-01

De Foamie Shampoo & Conditioner bar zien er op het eerste gezicht uit als een normaal stuk zeep, maar ze zijn alles behalve dat. Deze speciale bars bevatten hoogwaardige ingrediënten die zijn afgestemd op de behoefte van het haar én hoofdhuid. De bars bevatten geen parabenen, silliconen, kleurstoffen, zeep en PEG. En daarnaast zijn ze ook vegan, helemaal vrij van plastic en niet getest op dieren.

De Foamie Shampoo & Conditioner bars zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren elk afgestemd op een ander haartype. Aloe You Vera Much voor intense hydratatie, The Berry Best voor beschadigd haar en Shake Your Coconuts voor een extra natuurlijke glans. Het setje dat ik heb uitgetest is The Berry Best.

IMG_1692-01

De Foamie Shampoo & Conditioner bar zien er qua looks geweldig uit. De roze zeepjes hangen aan een katoenen koord en dat maakt ze ook extra handig in gebruik. De vorm ligt heel fijn in de hand en het koordje kun je ook nog om je hand doen voor extra houvast. Bij het openen komt de heerlijke geur mij overigens ook direct tegemoet. Lichtzoet, warm en ietwat kruidig. Heerlijk! De Foamie bars beloven overigens minimaal 25 wasbeurten mee te gaan, waardoor het gelijk een duurzame keuze is.

IMG_1699-01

Het gebruik is eigenlijk heel simpel. Wanneer de bar in aanraking komt met warm water en je de bar voorzichtig masseert met je handen ontstaat er een lichte schuimlaag. Hiermee kun je je haren inzepen en vervolgens uitspoelen. Met de Conditioner bar doe ik precies hetzelfde, enkel laat ik de conditioner even intrekken voor ik het weer uitspoel.

Het gebruik is heel gemakkelijk, maar ik merk wel doordat de bars een stuk minder schuimen dan een ‘normale’ shampoo dat ik mijn haar zéker minimaal 2 keer moet wassen. De conditioner is voor mij ook echt raadzaam na het gebruik van de shampoo, want mijn haren worden wat touwachtig. De verzorging is na het wassen echt nodig! Na beide producten te hebben gebruikt zijn mijn haren zacht, verzorgd en de geur is nog lang terug te ruiken.

IMG_1688-01

Na gebruik kun je de bars heel gemakkelijk ophangen aan de katoenen koordjes en drogen ze weer heel snel op. Overigens wil ik nog wel even terugkomen op de minimale 25 wasbeurten, want dat zal bij mij persoonlijk in werkelijkheid minder zijn. Doordat ik mijn haar minimaal 2 keer moet wassen, gaan de bars ook sneller op. Verder ben ik erg tevreden over de Foamie Shampoo & Conditioner bar en het idee van minder plastic maakt het gebruik nog interessanter.

De Foamie Shampoo & Conditioner bars zijn onder andere verkrijgbaar bij Etos en kosten €4,95 per stuk.

Ben jij al bekend met Shampoo bars?

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *