FOREO ESPADA | Weg met de puistjes?!

20180214_115126

Puistjes en onzuiverheden, ik word er totaal niet vrolijk van. Sterker nog, er zijn periodes dat ik niet zonder foundation de deur uit durf. Gelukkig weet ik mijn huid aardig onder controle te houden met de juiste producten, maar er zijn momenten dat niets er tegen helpt. De FOREO ESPADA belooft het apparaat te zijn bij het bestrijden van jouw puistjes. Wat het precies is en hoe het werkt lees je in dit artikel!

20180214_115158

Inmiddels weet ik welke producten en ingrediënten ik moet vermijden als het gaat om huidverzorging. Daardoor weet ik mijn huid wat betreft onzuiverheden aardig onder controle te houden, maar door mijn PCOS zijn er nog periodes dat mijn gezicht op bepaalde delen -denk aan wangen en kaaklijn- helemaal onder zit. Leuk is anders en het liefst verstop ik mij op deze dag. Zonder foundation of een goede concealer ga ik dan ook niet de deur uit.

Wat is de FOREO ESPADA?
De FOREO ESPADA belooft het geheime wapen te zijn tegen onzuiverheden. ESPADA biedt lichttherapie van professionele kwaliteit in een apparaat, maar dan voor thuisgebruik. Zo zijn er klinisiche behandelingen mogelijk bij een specialist, maar de FOREO ESPADA biedt precies dezelfde behandeling en scheelt enorm in de kosten. Zo kunnen de kosten voor een behandeling door een specials al oplopen tot €1500,- terwijl de FOREO ESPADA een prijs heeft van €151.98,-.

FOREO CEO Paul Peros: “ESPADA betekent zwaard. Daarmee wordt verwezen naar de inspiratie voor het design, maar ook naar het feit dat een eind wordt gemaakt aan alle kosten en moeite van professionele blue-light acnebehandelingen. Wanneer je een sterke blue-light ledstraal met laserprecisie gebruikt, krijg je automatisch een krachtig Skywalker-gevoel. Het is een uitermate doeltreffend wapen in de strijd tegen acne voor wie een zuivere en gezond ogende huid wil, en wel nu!”

20180214_115400

Wat is een blue-light acnebehandeling?
Door krachtige blue-light frequenties tot diep in de poriën te laten doordringen, bestrijdt lichttherapie bacteriën die acne veroorzaken,zonder gebruik te hoeven maken van speciale en onnodige dure crèmes. De Espada pakt acne meteen bij de bron aan en gaat daarmee vele malen verder dan de gangbare behandelingen. Daarnaast is het gebruik van de Espada mild genoeg om ook de gevoelige huid met aanleg voor acne doeltreffend te behandelen.

 • Ultrakrachtig blauw LED-licht met kruidvormige doelgerichte laser.
 • T-Sonic-pulseringen voor extra doeltreffendheid.
 • Activering via huidsensor. Hierdoor is er minder kans op licht in de ogen en gaat de batterij langer mee.
 • Geïntegreerde timer van 30 seconden.
 • Twee soorten siliconen van medische kwaliteit. Dit voorkomt de verspreiding van bacteriën.
 • Lichtgewicht en ergonomisch design zodat je het apparaat makkelijk met 1 hand kunt gebruiken.
 • Geen vervangende cartridges nodig. Dit bespaart een hoop geld.
 • Is makkelijk op te laden met een USB kabel.

20180214_115219

Hoe werkt de FOREO ESPADA?
Bij het zien van het apparaat twijfelde ik even wat ik nu weer in mijn hoofd had gehaald, maar eigenlijk is het gebruik simpeler dan verwacht. De allereerste stap en ook gelijk de belangrijkste, is dat je huid schoon en droog moet zijn voor het gebruik. Reinig je gezicht goed om al het vuil en je make-up te verwijderen, want het blauwe licht is het meest effectief op een schone en droge huid. Druk vervolgens op de centrale knop en richt met het rode licht op de plek die je wilt bestrijden om het apparaat te activeren. Houdt het apparaat gedurende 30 seconden op het puistje. De ESPADA geeft door middel van een pulsering aan wanneer de routine compleet is. Dit houdt in dat het apparaat hard gaat trillen, steeds harder en harder. Wanneer het trillen gestopt is, dan zijn de 30 seconden voorbij. Verplaats na de 30 seconden het apparaat naar de volgende plek die je wilt behandelen en herhaal exact dezelfde stappen.

2

Het uiteindelijke resultaat en mijn bevindingen.
Ik heb de FOREO ESPADA ruim een maand getest om een eerlijke mening te kunnen geven, daarnaast vond ik dat ik het apparaat ook zeker de kans moest geven om zich te bewijzen. Op bovenstaande foto was mijn huid -gelukkig voor mij- vrij rustig. Toch zaten er hier en daar wat pijnlijke puistjes en rode vlekjes waar de puistjes nog moesten doorkomen. Ik voel en zie vaak snel aan mijn huid wanneer er een puistje aan begint te komen en ik kan ook meteen verklappen dat de ESPADA daar prima voor werkt. Wanneer ik deze plekjes gelijk behandel komen de puistjes ook niet meer door, het plekje verdwijnt volledig. Wanneer ik een pijnlijk doorgekomen puistje wil behandelen merk ik dat het resultaat minimaal is. Dus wil je je onzuiverheden behandelen, zorg er dan voor dat je er gelijk bij bent.

Wel merk ik dat de FOREO ESPADA een hoop tijd in beslag neemt wanneer je last hebt van veel acne. Gezien het feit dat je plekje voor plekje behandeld en dit 30 seconden duurt per behandeling, kan het echt een opgave worden. Houd hier dus zeker rekening mee. Ik hoefde dus ook niet mijn gehele gezicht te behandelen, maar puur de plekken -wangen en kaaklijn- waar bij mij puistjes snel op komen zetten. Al met al ben ik erg tevreden over het resultaat en wanneer ik weer iets voel opkomen, dan pak ik de ESPADA er snel bij. Het apparaat is overigens waanzinnig fijn en makkelijk in gebruik. Je kunt het bij wijze van spreken gewoon gebruiken wanneer je lekker op de bank ligt en tv kijkt.

20180214_115314

De FOREO ESPADA is te koop bij Douglas en kost €151,98.

Zou jij zoveel geld uitgeven tegen de bestrijding van onzuiverheden?

*Dit product heb ik ontvangen ter review.

Comments

 1. says

  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar wat een fijn apparaatje! Ik heb zelf ook last van een onzuivere huid, dit lijkt me echt super! Dat het wat tijd in beslag neemt, dat heb ik er dan wel voor over.

 2. says

  Gelukkig heb ik nooit last van onzuiverheden maar zo een apparaat lijkt mij zeker te werken. Foreo heeft bijzondere producten vind ik, interessant is het zeker!

 3. says

  Hmmm ik vind het resultaaat amazone, maar qua budget en denkend aan jonge tiener meisjes vol puisten denk ik nee. Te duur ook qua tijd wat jij zegt. Ze zult er maar onder zitten en ze per stuk moeten “bliepen” ben je zo je hele avond kwijt

 4. says

  wat goed dat het werkt, alleen best wel prijzig. Gelukkig heb ik geen last van, behalve als maandelijkse gast komt, komt er puistje op dezelfde plek en ik smeer hem met minyak kayu putih tot hard en klaar. Weg die puistje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *