Garnier Skinactive Micellaire Reinigingsgel

20170606_111642

Om mijn make-up te verwijderen gebruik ik heel graag de Micellair reinigingswaters van Garnier. Het nieuwste product van Garnier zijn de Garnier Skinactive Micellaire Reinigingsgels. Een reinigingsgel met dezelfde micellaire technologie. Met deze gel verwijder je ook in een handomdraai je make-up, maar dan een stuk sneller! Kijk je mee?

20170606_111705

Micellair waters vind ik het fijnste en gemakkelijkste product om mijn make-up te verwijderen. Oogmake-up, lipmake-up maar ook overig vuil worden in een handomdraai verwijderd. Dit komt omdat er micellen in de producten zitten. Dit zijn actief reinigende bestanddelen die afkomstig zijn uit de farmaceutische wereld. Ze trekken onzuiverheden, vuil en make-up op de huid aan als een magneet waardoor deze snel en makkelijk verwijderd kunnen worden. Het nieuwste product zijn nu de Garnier Skinactive Micellaire Reinigigsgels. Deze hebben dezelfde werking als de micellair waters, maar gebruik je op een andere manier. De reinigingsgels zijn verkrijgbaar in 2 verschillende varianten; groen voor de gevoelige & gemengde huid en roze voor de gevoelige huid.

2

Links roze en rechts groen

De ingrediënten van beide producten komen aardig met elkaar overeen. De reinigingsgels bevatten geen parfum en parabenen, maar wij mij wel meteen opvalt is dat beide reinigingsgels SLES (Sodium Laureth Sulfate) bevatten. Dit zorgt ervoor dat de producten flink gaan schuimen, maar kan ook uitdrogend werken voor de huid. Even opletten dus!

20170606_111747

De Garnier Skinactive Micellaire reinigingsgels zitten in een plastic, simpele fles en hebben een handig pomp systeem. Hiermee kan ik makkelijk de juiste hoeveelheid doseren.

20170606_111832

In tegenstelling tot de normale Micellair waters, gebruik je de Micellaire reinigingsgels met water en zonder wattenschijfje. Je brengt de gel als het ware aan met je handen op een vochtig gezicht en je masseert zachtjes het gezicht in cirkelvormige bewegingen, net zolang tot het flink gaat schuimen. Vervolgens spoel je je huid goed na met water. Doordat de reinigingsgel wordt gebruikt in combinatie met water, is het super handig deze gel mee te nemen onder de douche. Zo bespaar je tijd en kun je de reinigingsgel gewoon meenemen in je douche routine.

20170606_111854

Wat ik wel merk is dat ik mijn oogmake-up liever verwijder met een simpele micellair water en een wattenschijf. Ik vind het idee van schuim in en rondom mijn ogen niets en mijn waterproof make-up verwijder ik ook niet volledig met de reinigingsgel. Ik gebruik het product wel, maar dan als vorm van een face wash. Voor het douchen verwijder ik mijn make-up met een micellair water en tijdens het douchen was ik mijn gezicht na met de reinigingsgel. Wat betreft de SLES merk ik hier weinig van. Mijn huid reageert goed op beide producten en zorgen niet voor extra uitdroging en/of irritatie.

De Ganier Skinactive Micellair Reinigingsgels kosten €5,49 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de drogisterij.

Heb jij al ervaring met de Garnier reinigingsgels? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

 1. Varenka W says

  Ik weet niet wat hier nou zo micilair aan is, het komt op mij over als een gewone face wash.
  Ik pak ‘m er regelmatig bij dus fijn vind ik deze zeker, vooral omdat het geen parfum bevat en ik dat pomp systeem wel handig vind, de verpakking ziet er ook nog eens heel vrolijk uit.
  Maar verder vind ik dat ze dat micellaire wel weg hadden kunnen laten hoor.

 2. says

  Jammer dat het de waterproof make-up niet zo goed verwijderd, dat is voor mij wel echt een belangrijk iets omdat ik ook altijd waterproof mascara gebruik.

 3. Roelinka says

  Dat heb ik dus ook gebruik de gel ook liever niet bij mijn ogen, ookal staat er wel op dat het kan maar bij mij irriteerd het juist. Voor face wash werkt het ideaal

 4. says

  Mooie review! Jammer genoeg reageert mijn huid niet zo goed op deze gels, maar ik vond ze wel super handig in gebruik! Maar wat jij ook zegt, gebruik ik toch liever een normale micellair water om mijn gehele (waterproof) make-up te verwijderen.

 5. says

  Ik heb momenteel het gewone Micellar Water van Garnier (die met groene dop heb ik), ik vind hem erg fijn. Maar een product zoals deze zal ik niet snel gebruiken onder de douche, om dezelfde redenen als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *