Hannah Cleansing Clay masker

20170210_102421

Een intensieve Detox-behandeling voor de huid met Hannah Cleansing Clay, dat klinkt spannend! Dit klei masker is een detox masker dat overtollige afvalstoffen verwijdert. Aldus de eerste stap naar een mooie en gezonde huid..

20170210_102446

Hannah Cleansing Clay is een diep reinigend detox masker op basis van twee uitzonderlijk rijke kleisoorten kaolien en bentoniet. De roze kleisoort Kaolien -ook wel Chinaklei of porseleinaarde genoemd- werkt krachtig en absorberend tegen overtollige talgafscheiding en onzuiverheden en is ideaal voor een droge huid door het verzachtende resultaat. De Kaolien is heel rijk aan mineralen. Deze reinigen de huid grondig tot in de diepte, zonder de natuurlijke huid barrière aan te tasten. Dit maakt Kaolien heel geschikt voor het verzachten en kalmeren van een gevoelige en geïrriteerde huid. Naast de Kaolien bevat de formule van Hannah Cleansing Clay Pelavie®. Dit is een ingrediënt op basis van bentoniet, een natuurlijke kleisoort van vulkanische oorsprong die rijk is aan humuszuren. De bentoniet werkt als een krachtige, natuurlijke magneet op onzuiverheden en tegelijkertijd zorgt het voor het vrijkomen van zuurstof in de huid. Dankzij de combinatie van beide 100% natuurlijke kleisoorten wordt de huid effectief gezuiverd, door de opname van afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg.

20170210_102512

Het kleimasker is een rijkelijke, dikke roze substantie die mij op het eerste oog doet denken aan sorbetijs. Het masker zit in een luxe, doorzichtige pot. Mooi en clean. De pot heeft een inhoud van 40 ml waar je een lange tijd mee vooruit kunt. Bij het masker zit een klein spateltje waarmee je het masker uit de pot kunt halen en aan kunt brengen. Erg hygiënisch, want het spateltje is ook gewoon afspoelbaar.

Het masker breng je uiteraard aan op een gereinigde, make-up vrije huid. Ik breng een ruime hoeveelheid aan op mijn huid en laat dit een flink aantal minuten intrekken. Het kleimasker wordt hard en begint na een tijdje een klein beetje te trekken op mijn huid. Tijd om het eraf te halen dus! Het masker verwijder ik merk lauwwarm water, maar dit kan ook met een kompresdoek. Net wat je zelf fijn vindt! Ik merk dat mijn huid -zeker de eerste keer- erg moet wennen aan het masker. Het voelt na gebruik wat trekkerig aan, maar wanneer ik mijn huid verzorg met een fijn serum en moisturizer is dit gevoel al snel weg. Geïrriteerd is mijn huid zeker niet en roodheid is ook niet te bekennen. Ondanks dat trekkerige gevoel reageert mijn huid er prima op. Mijn huid voelt na gebruik voelbaar zachter aan en ziet er glad en fris uit.

20170210_102557

Hannah Cleansing Clay kun je meerdere malen per week gebruiken. Nu is dat vrij lastig in mijn schema als moeder zijnde, maar wanneer ik het masker gebruik voelt het echt even als een verwenmoment voor mezelf. Overigens werd het trekkerige gevoel een stuk minder na het masker meerdere malen gebruikt te hebben. Even een kwestie van wennen dus! Mocht je meer met je huid willen doen qua verzorging, dan is dit detox masker echt een aanrader!

40 ml €34,00

Het Hannah Cleansing Clay masker is verkrijgbaar bij de erkende hannah® huidcoaches en via hannah® Skin Improvement Research Company B.V.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Dit product heb ik ontvangen ter review.

Comments

  1. says

    Klinkt als een heerlijk masker! Ik merk zelf ook dat ik bijna geen tijd vrij maak voor een masker. Gek eigenlijk, want het is niet eens veel werk en je hoeft er niet veel voor te doen. Toch maar vaker tijd nemen voor onszelf! 😉

  2. says

    Fijne review! Wat goed dat dat trekkerige gevoel weg gegaan is nu je hem vaker gebruikt hebt. En sorbetijs, inderdaad! Daar lijkt het op, haha! Ik gebruik het masker met veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *