Help ik bijt nagels, en nu?

Ik heb jaren lang op mijn nagels zitten bijten. Naast dat het er niet netjes en verzorgd uit ziet deed het ook nog is vreselijk pijn. Als ik nu terug kijk op toen denk ik, hoe heb ik dit ooit kunnen doen? Wie wilt er nou niet een paar mooie verzorgde handen?

Nagels lakken zat er voor mij toen echt niet in. Mijn nagels waren zo klein dat als het kwastje er al op kwam mijn hele vinger onder zat. En dan het eraf halen van de nagellak, mijn vingers zaten vol met velletjes en als de nagellak remover daar op kwam brandde het zo erg.

Nu een aantal jaren verder bijt ik gelukkig geen nagels meer. Ik heb een aantal tips die jou misschien als nagelbijter wel zouden kunnen helpen.

1. Vraag jezelf is af wanneer je nagels bijt. Ik zelf betrapte me erop dat ik dit deed wanneer ik iets spannend vond of wanneer ik zenuwachtig was. Toen ik me hier bewust van werd kon ik op het moment dat het gebeurde ingrijpen.

2. Koop een mooie nagellak en spreek met jezelf af dat als jij 1 week geen nagels hebt gebeten je deze mooie nagellak mag gaan dragen.

3. Spreek met je vriendinnen af dat ze streng voor je zijn. Wanneer zij zien dat je op je nagels bijt kunnen ze je laten stoppen.

4. Er zijn diverse goedjes die je op je vingers kunt smeren. Het proeft erg vies wanneer je dan op je nagel bijt. 1 hier van is Byte-X. Ik heb het zelf ook heel lang gebruikt, wanneer ik mijn vinger in me mond stopte moest ik gelijk mijn mond spoelen. BAH wat is dat vies. Wel moet je er op letten dat je het een paar keer op een dag op smeert want na je handen wassen is het er zo goed als af.

5. Je zou acryl of gel nagels kunnen laten zetten. Dit is uiteindelijk bij mij de beste oplossing geweest. Ik heb maanden lang bij een nagelstyliste acryl nagels laten zetten. Uiteindelijk vond ik het te duur worden dus heb ik ze eraf laten halen. Op dat moment had ik geweldige mooie lange nagels. Opeens ging er een knop bij me om en besefte ik hoe mooi lange nagels zijn, en hoe zonde het dus is om ze eraf te bijten. Sindsdien bijt ik ze niet meer!

Ik hoop dat ik de nagelbijter lezers een beetje heb kunnen helpen met mijn tips!

Bijt jij op je nagels of heb je dit wel is gedaan?

Liefs,
Priscilla

Comments

 1. says

  Wauw wat een goed artikel. Ik heb ook jaren lang nagels gebeten wat mijn ultieme tip is, is je nagels lakken. Ook al is het niet mooi. Ik bleef ervan af want ik vond het zonde van mijn nagellak haha

  • says

   Mijn nagels zijn van zichzelf ook heel erg zwak door het bijten en scheuren ook snel, zorg dat je een goede nagelverharder gebruikt. Ik zelf gebruik er 1 van Loreal en bij mij werkt dat echt prima. x

 2. says

  Mijn omgeving kan aan mijn nagels zien hoe ik me voel. Ik bijt wanneer ik gestrest ben. Zo erg vind ik dat. Gelnagellak zetten helpt voor mij het beste; dat kost me toch wel drie kwartier aan tijd en dan vind ik het zonde om te bijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *