Identity natural skin care

IMG_3738

Huidverzorging staat bij mij op nummer 1. Niets is zo belangrijk als je huid iedere dag goed te reinigen en te verzorgen, zeker als je net als ik een make-up liefhebber bent. Ik vind het leuk om wat te experimenteren met verzorging en zo testte ik 20 dagen lang producten van voor mij een onbekend merk, Identity skin care. Kijk je mee?

IMG_3760

Het merk Identity skincare zei mij vrij weinig, sterker nog ik had er nooit eerder over gehoord. Het merk staat bekend om de dierproefvrije en volledig organische huidproducten. Ja, dat is toch wel een pluspunt. Ik heb 3 verschillende producten volledig uitgetest; een bodylotion, een cleanser en een facial lotion. Deze producten zijn bestemd voor de normale huid, maar zijn ook verkrijgbaar voor de gevoelige huid. Wat betreft de verpakking moeten we hier maar een beetje doorheen kijken. Ze zien er wat simpel uit en hadden wat mij persoonlijk wat meer mogen opvallen, maar passen wel bij het concept.

IMG_3756

De ingrediënten lijst van alle 3 de producten komen aardig overeen. De producten bevatten veel goede stoffen zoals; kokosolie, olijf olie en avocado. Daarnaast zijn de producten ook parabenen en sulfaten vrij.

IMG_3751

Identity skincare cleanser
De cleanser is bestemd voor het reinigen en verfrissen van de huid. Volgens Identity skin care zou een klein beetje product op een wattenschijfje voldoende moeten zijn, maar helaas heb ik dit iets anders ervaren. Om mijn huid optimaal te kunnen reinigen moet ik aardig wat product gebruiken en op deze manier gaat het snel op en is de cleanser niet erg zuinig in gebruik. Na het reinigen van mijn gezicht voelt mijn huid wel schoon en zacht aan.

IMG_3752

Identity skin care facial lotion
De facial lotion wordt gebruikt na het reinigen van het gezicht voor een gezonde stralende huid. Breng een klein beetje product aan op je vinger toppen en masseer het zachtjes in de huid. De facial lotion is al een stuk zuiniger in gebruik en voelt heerlijk comfortabel aan op mijn huid.

IMG_3754

Identity skin care bodylotion
Wat betreft bodylotion ben ik erg kieskeurig. Ik hou absoluut niet van vette achter gebleven laagjes en de geur vind ik ook erg belangrijk. Daarnaast moet de bodylotion mijn huid voldoende voeden en zacht maken. De Identity skin care bodylotion voldoet aan mijn eisen en voelt echt heerlijk aan op mijn huid en trekt snel in.

IMG_3765

De flacons hebben ieder een handig pompje waarmee je de juiste hoeveelheid kunt doseren. De geur van de producten is niet heel speciaal, je kunt het een beetje vergelijken met een crème van Nivea of Dove. De substanties zijn wit en lekker romig en bij alle 3 de producten makkelijk uit te smeren.

IMG_3744

Mijn mening na 20 dagen
Na de producten iedere dag, 20 dagen lang gebruikt te hebben merkte ik dat mijn huid een stuk droger was geworden. De cleanser en facial lotion maakte mijn huid er helaas niet beter op en zorgde zelfs voor een trekkerig gevoel. Helaas zijn deze producten dus niet geschikt voor mijn huid, wat ik erg jammer vind omdat ze in eerste instantie heerlijk aanvoelden. Ook is de cleanser niet erg zuinig in gebruik wat ik erg zonde vind.  De bodylotion vind ik daarentegen erg fijn, en gebruik ik regelmatig om voornamelijk mijn benen extra te voeden. De cleanser en facial lotion zal ik niet meer gebruiken, maar de bodylotion staat nu in mijn kastje bij de producten die ik dagelijks gebruik.

De Identity skin care producten zijn te koop bij Exclusicescents.nl en voor een try out pakket betaal je €24,95. Hierbij krijg je de cleanser 50ML, de facial lotion 30ML en een bodylotion 75ML.  

Ben jij al bekend met het merk Identity skin care? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze producten heb ik ontvangen ter review.

RelatedPost

Comments

  1. Suzan says

    jammer dat de producten je niet heel erg bevallen. de bodylotion is ook wel wat voor mij, maar ik heb zoveel lekkere producten die ik eerst wil opmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.