Sanature 100% katoenen tampons en maandverband

20180131_133908

Helaas moeten wij vrouwen het maandelijks doen met de vrouwelijke ongemakken. Deze ongemakken kunnen ook lichte irritaties opleveren, zeker bij het dragen van synthetisch ondergoed. Kun je nagaan als je iets synthetisch inwendig draagt. Sanature ontwikkelt 100% katoenen maandverband en tampons die niet de bekende irritaties opleveren en ik testte dit uit. Kijk je mee?

20180131_134426

Vaginale ongemakken is niets om je voor te schamen want wij vrouwen hebben er geregeld allemaal last van. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 50% van alle vrouwen die maandverband of tampons gebruik er weleens last van hebben. Het gaat dan vaak over jeuk en irritaties rondom de menstruatie. Iets wat ik gedurende jaren heb geleerd is dat wanneer het warmer is (denk aan in de nacht wanneer je slaapt of de zomer), ik niet met synthetisch ondergoed moet slapen. Ik krijg vrijwel altijd irritaties, maar het dragen van katoenen ondergoed voorkomt dit. Toch stond ik er nooit zo bij stil dat de maandverband en tampons die ik gebruik ook deze irritaties kunnen opleveren.

Katoen is een echte krachtpatsers met bijzondere eigenschappen, vandaar dat het uitermate geschikt is om er tampons en maandverband van te maken. Katoen heeft een enorm absorberend vermogen en kan makkelijk 5 keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Daarnaast sluit katoen de huid niet af zoals synthetische materialen dat vaak wel doen en het is van nature hypoallergeen waardoor de kans op een allergische reactie minimaal is en de natuurlijke pH-waarde van je vagina niet uit balans wordt gebracht. De producten van Sanature bestaan voor 100% uit deze katoen. Het resultaat? Geen irritaties, het voorkomt dat broeierige gevoel en het bevordert de hygiëne.

Het Sanature assortiment bestaat uit verschillende producten voor zowel overdag als in de nacht. Van deze producten zal ik de 100% katoenen maandverband normaal en super laten zien en de 100% katoenen tampons normaal en super.

Sanature 100% katoenen tampons normaal & super €2,99

20180131_134446

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, maar eigenlijk ben ik geen tampon drager. De meeste vrouwen om mij heen dragen ze juist wel, maar mij maak je blijer met maandverband-voor zover je dat kunt zijn tijdens de menstruatie-. Ondanks dat ik me ook niet schoon en hygiënisch voel bij het dragen van maandverband, voel ik me wel meer beschermd. De Sanature 100% katoenen tampons zitten in een net doosje en wanneer ik het doosje open zien de tampons er voor mij niet heel anders of speciaal uit. Ze zitten hygiënisch en apart verpakt in plastic wat je makkelijk kunt verwijderen. De normale tampons hebben een rood streepje en de super tampons een gele. Het verschil zit overigens in de grootte. De Super tampons zijn grote dan de normale. De tampons pluizen iets, maar niet heel storend.

20180131_135219

Uiteraard heb ik ze speciaal voor jullie getest ondanks dat ik geen fan ben van tampons, maar eigenlijk ben ik qua werking erg enthousiast. Ik ervaar altijd -zeker aan het einde van mijn menstruatie- een irriterend en jeukend gevoel. Na het gebruik van deze tampons had ik dat niet. Ook niet een beetje, gewoon helemaal niet. En dat maakt mij heel enthousiast, want dat maakt de menstruatie een stuk aangenamer. Wat ik wel blijf vinden en helaas veranderd mijn gevoel daar niet in, is dat ik me nog steeds niet veilig beschermd voel. Dan toch maar liever een maandverbandje! Ook nog goed om te weten, de tampons zijn gemaakt zonder toevoeging van bleekmiddelen en geurstoffen.

Sanature 100% katoenen maandverband normaal & super 2,99

20180131_134557

Maandverband, ik heb er een haat en liefde verhouding mee. Ik voel me er een stuk meer beschermd door, maar qua hygiëne heb ik er geen fijn gevoel bij. Ondanks dat ik het meerdere malen per dag vervang -wat ook heel belangrijk is-, voelt het toch een stuk minder hygiënisch omdat het niet inwendig zit. Aan het einde van mijn menstruatie heb ik vrijwel altijd een irriterend en jeukend gevoel en dat is niet zo gek, want ik heb er nooit stil bij gestaan wat ik gebruikte.

20180131_134622

De maandverbandjes zitten stuk voor stuk apart verpakt in een stukje plastic. Links (lichtblauw) is de normale maandverband en rechts (paars) de super maandverband. Ook hier zit het verschil in de grootte, de paarse super maandverband is een stuk langer. De normale maandverband gebruik ik overdag en de super maandverband voor in de nacht, puur omdat het vloeien dan vaak een stuk heftiger is. Het is mij niet helemaal duidelijk wat de voor en achterkant is, dat mis ik wel. Wat ik wel een voordeel vind is dat de maandverbandjes vleugels hebben. Daarmee blijft het beter op z’n plek zitten. En dan natuurlijk de grote vraag, wat is mijn ervaring? Maar net als bij de tampons, ben ik over de werking erg enthousiast. Je voelt de maandverband niet tot nauwelijks in je ondergoed zitten, het absorbeert goed, het ademt goed en het veroorzaakt geen broeierig effect. Zelfs na een ruime week het gebruikt te hebben heb ik geen last van die vervelende jeuk of irritaties. Het voelt heel prettig!

20180131_134644

Ik had nooit verwacht dat ik enthousiast zou worden van tampons of maandverband, maar wonderen bestaan duidelijk. De jeuk en irritaties zijn verleden tijd en vanaf nu blijf ik de maandverband ook trouw gebruiken. En dat alleen maar omdat ik nooit bewust was van wat voor chemische ‘troep’ ik voorheen gebruikte.

De Sanature 100% katoenen maandverband en tampons zijn onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat.

Was jij je al bewust wat je eigenlijk gebruikt?

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

 1. says

  Als je nergens last van hebt dan zou ik vanwege de prijs eerder een huismerk kopen. Maar als je wel gevoelig bent voor synthetisch materiaal dan is dit een uitkomst.

 2. says

  Van maandverband krijg ik een beetje de kriebels. Ik heb toch het idee dat tampons gebruiken gezonder en schoner is ofzo. Vroeger gebruikte ik wel maandverband en vond ik het heel fijn om mee te beginnen. Ik sta er eigelijk dus ook nooit bij stil wat ik allemaal gebruik. Wel weet ik dat ik eens enorm pijn en jeuk kreeg van een bepaald merk tampons, dus het maakt zeker uit wat je kiest. Goed om daar met zo’n artikel eens bij stil te staan.

 3. says

  Dit lijkt me heel fijn in de zomer! Dan heb ik snel last van irritaties maar ik dacht altijd dat dat er gewoon bij hoorde :,) ik vind het ook niet duur dit merk, dat is fijn

 4. Tio says

  Net als bij nylon ondergoed kan het gaan broeien en dan kan er door de warmte irritatie ontstaan. Zo zeggen een aantal dat ze er tegen kunnen van wat niet van katoen is. Katoen ademt en nylon broeit en als je er langer aan wordt blootgesteld kan het gaan irriteren wat niet prettig voelt. Net als shirtjes van nylon kun je er eerder door zweten dan als je een shirtje aan hebt dat van katoen of linnen is want dat ademt. Katoen is wel duurder. Natracare is ook van 100 procent katoen en verder Yoni. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *