Urban Alchemy | Salt Scrub Cleanse & Hydratating & Soothing Conditioner

20180516_090848

Onlangs kreeg ik de vraag of ik een aantal producten wilde uittesten van het voor mij nog onbekende merk Urban Alchemy. Onbekende merken uitproberen vind ik altijd een grote uitdaging en zeker als het gaat om haarverzorging. Het Duitste vegan merk biedt diepe reiniging en verzorging voor het haar en ik zal er alles over vertellen. Kijk je mee?

20180516_090907

Urban Alchemy, wat letterlijk ‘het grote werk’ betekent, is een Duits merk opgericht in 2017. Het is ontstaan met de gedachten om iets te creëren dat het dagelijkse leven van kappers verrijkt en eenvoudiger maakt. De producten zijn geheel veganistisch en daarnaast erg bijzonder. De lijn bestaat uit in totaal 3 producten waarvan in de Salt Scrub Cleanse en de Hydratating & Soothing Conditioner zal laten zien.

Urban Alchemy Salt Scrub Cleanse 250 g €19,95

20180516_090803

Bij het lezen van een Salt Scrub Cleanse kreeg ik wel even wat vraagtekens. Want een zout scrub voor het haar, daar heb ik eigenlijk nooit eerder van gehoord. Deze zoute scrubshampoo van Urban Alchemy verwijdert dode huidcellen en overbodig talg op de hoofdhuid en voorkomt ondervoeding van de haarwortels. Daarnaast zou het ook de jeuk moeten verlichten na bijvoorbeeld het verven van het haar en verwijdert het de chemische restanten van de hoofdhuid.

2

Voor het gebruik van de Urban Alchemy Salt Scrub Cleanse heb je maar een kleine hoeveelheid nodig. Breng het direct aan op de hoofdhuid, op vochtig ongewassen haar. Masseer het zachtjes in en verdeel het naar de haarpunten. Vervolgens spoel je het goed uit en om het haar compleet te voeden gebruik je nog de conditioner voor de punten. Mijn eerste gedachte bij een zoutscrub was dat een scrub vaak wat stroef is en niet schuimt. Ik had dan ook mijn bedenkingen bij de eerste keer gebruik. Maar dat was gelukkig al snel weg. Je voelt bij het in masseren van de hoofdhuid de srubdeeltjes zitten, maar er ontstaat een flinke schuimlaag en wanneer je het uitspoelt was je ook alles weer weg. Bij de eerste keer gebruik is het wat gek dat je de zoutscrub voelt zitten, maar je voelt ook gelijk dat je hoofdhuid grondig wordt aangepakt. 1 keer per week gebruiken is dan ook meer dan genoeg!

Urban Alchemy Hydratating & Soothing Conditioner 200 g €19,95

20180516_090941

De Urban Alchemy Hydratating & Soothing Conditioner is de perfecte aanvulling voor de Salt Scrub Cleanse, maar kan ook gebruikt worden met een shampoo van een ander merk. De unieke formule van vitamine B5 en panthenol hydrateert het haar en maakt en optimaal zacht.

1

De substantie is behoorlijk dik en romig, maar een klein beetje is al genoeg om mijn gehele punten te voorzien van conditioner. Even laten inwerken en vervolgens spoel ik het weer uit. Ik voel meteen resultaat want mijn haar voelt zijdezacht aan en is makkelijk doorkambaar. Overigens is de geur hiervan ook erg lekker een aanwezig.

20180516_091049

Ik ben blij verrast door de Urban Alchemy producten. Beide producten verzorgen mijn haar én hoofdhuid goed en de geur is ook erg fijn. Mijn valkuil met drogisterij shampoo’s is vaak dat mij haar na gebruik weer snel vet wordt, maar deze zoutscrub veroorzaakt dat niet.

Ben jij al bekend met de producten van Urban Alchemy?

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

  1. says

    Vooral die zoutscrum lijkt me helemaal niet verkeerd in gebruik, ik ken deze producten niet. Fijn ook dat de geur prettig is, van shampoo weet je het wel, maar van andere producten ijshut altijd de vraag of het ook goed ruikt.

  2. says

    Wat een fijne review! Ik heb deze producten ook ontvangen en ben heel benieuwd wat ze voor mijn haar gaan doen. Als ik dit lees, kan ik echt niet wachten om ze snel uit te testen. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *