Weleda verzachtende Amandel bodycare

20170216_094948

Als ik een favoriete lijn van Weleda moet opnoemen, dan is dat stipt op 1 de verzorgende amandellijn. Deze producten zijn geschikt voor de gevoelige huid en zorgen ervoor dat de huid wordt gekalmeerd en verzorgd. Ik zal vandaag alles vertellen over deze lijn. Lees je mee?

20170216_095108

De Weleda Amandel lijn is niet nieuw, maar werd vorig jaar wel uitgebreid met bodyproducten. Er bestonden al gezichtsverzorgingsproducten, maar hier werd dus nog een douchecrème, handcrème en bodylotion aan toegevoegd. Over deze 3 bodycare producten zal ik dan ook alles vertellen!

Weleda Amandel verzachtende Douchecrème 200 ml €7,99

20170216_095138

Ingrediënten;
Water/Bronwater, Amandelolie, Alcohol, Glycerine, Coco-glucoside,Sheabutter, Carrageen, Citroenzuur, Xanthaan, compositie van natuurlijke etherische oliën.

De douchecrème is zoals de naam al verklapt enorm zacht en bevat een zeepvrije formule. Ondanks de zeepvrije formule, komt er toch een licht schuimlaagje vanaf. De douchegel is ontzettend romig en na gebruik merk je gelijk dat een fijne ingrediënten in zitten, zoals Amandelolie, Sheaboter en glycerine. Mijn huid voelt enorm zacht aan en het allerbelangrijkste, niet trekkerig. Helaas zit er wel alcohol in, wat toch wel bekend staat om het uitdrogende effect. Zelf heb ik hier geen last van na het gebruiken van de producten, maar het is wel even iets om extra op te letten. De geur is enorm fijn. De zoete amandel is duidelijk te ruiken, maar op een fijne zachte manier.

Weleda Amandel verzorgende Bodylotion 200 ml €13,99

20170216_095238

Ingrediënten;
Water/Bronwater, Amandelolie, Alcohol, Glycerine, Behenylalcohol,Cetearylglucoside, Bijenwas, Carrageen, Xanthaan, Melkzuur

De bodylotion vind ik enorm fijn in gebruik. De flacon heeft een handige pompsysteem waarmee je op een hygiënische manier de juiste hoeveelheid kunt doseren. De substantie is wat aan de dunne kant, maar smeert ontzettend fijn uit en trekt snel in de huid. Ook de bodylotion zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid en laat geen trekkerig gevoel achter. Ideaal voor de gevoelige huid! Wel gebruik ik de bodylotion persoonlijk alleen voor mijn bovenlichaam. Mijn onderlichaam -voornamelijk mijn benen- zijn ontzettend droog en de bodylotion is hiervoor niet voedend genoeg. Ook hier komt weer een waanzinnig lekkere, zoete amandelgeur vanaf.

Weleda Amandel verzachtende handcrème 50 ml €7,99

20170216_095332

Ingrediënten;
Water/Bronwater, Amandelolie, Alcohol, Behenylalcohol, Glycerine,Tapiocazetmeel, Cetearylglucoside, Carrageen, Xanthaan, Melkzuur

Een aantal maanden geleden ontving ik een tester van de handcrème in de Blux box. Dit was dan ook mijn eerste kennismaking met de amandellijn. Ik werd opslag verliefd, want deze handcrème is wellicht wel de fijnste die ik ken. Voornamelijk in de winter heb ik last van droge handen en door de kou komt het ook nog wel is voor dat ik hier een daar een scheurtje oploop in mijn huid. Enorm vervelend, maar met deze handcrème is dat echt verleden tijd. De handcrème is dik en romig, smeert makkelijk uit en trekt enorm snel mijn huid in. Ik ben de gehele dag voorzien van gehydrateerde en zachte handen en er is geen trekkering gevoel te bekennen. Dit vind ik dan ook echt het fijnste product uit de verzorgende amandellijn.

3

Douchecrème – Bodylotion – Handcrème

20170216_095403

Ik ben enorm tevreden over deze producten, maar de alcohol had voor mij wel achterwege gelaten mogen worden. Voor mijn huid is dit geen probleem, maar wellicht wel voor een ander. Verder vind ik de werking van de producten erg fijn en de geur is fantastisch. Zoete amandel, maar zoet op een subtiele manier. Je ruikt dat de producten zacht zijn voor de huid!

De Weleda Amandellijn is onder andere te koop bij de Tuinen.

Heb jij al ervaring met de Weleda amandellijn? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

*Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Comments

  1. says

    Ik heb deze producten ook geprobeerd maar vond ze niet sterk genoeg van geur… De handcrème hebben mijn vriend en ik wel opgemaakt, maar de douchegel en body lotion heb ik aan mijn grootmoeder gegeven! 🙂

  2. says

    Zou het geen vette alcohol zijn? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat zo’n merk als Weleda een uitdrogende variant zou gebruiken. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk ;). Ik ben echt een groot fan van Weleda, zowel voor mezelf als voor mijn kids. Deze lijn klinkt heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *