Babykamer roomtour

IMG_4198

Eindelijk is het zover, ik show met heel veel trots de babykamer! Ik denk dat ik iedere dag wel de vraag kreeg of ik een roomtour wilde doen, en nu eindelijk haar kamer helemaal af is kon ik het natuurlijk niet laten. Ik zou zeggen, pak wat te drinken en iets lekkers en kijk lekker mee!

IMG_4159

Voor we überhaupt wisten wat het geslacht van de baby zou zijn, wist ik al meteen hoe ik de babykamer zou willen inrichten. Zowel voor een jongen als voor een meisje. Toen ik hoorde dat het een meisje zou worden kon mijn geluk niet op! De babykamer inrichten was mijn afdeling tijdens het verhuizen en Sicco heeft dan ook alles aan mij overgelaten. Hier en daar gaf hij natuurlijk zijn mening, maar gelukkig hebben wij dezelfde smaak.

IMG_4202

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel een zuurstok roze babykamer. Roze accenten vind ik wel erg mooi en heb dit ook laten terug komen. Ik wist van te voren dat ik een muur heel licht roze wilde schilderen en de overige muren behangen, maar wel met een klassiek patroontje. Ik ben niet zo van de standaard dingen en heb hier dan ook mijn eigen draai aan gemaakt. Het behang is precies zoals ik in gedachten had. Er zitten witte, licht roze, licht blauwe en crème kleurige accenten in.

IMG_4160

In de hoek van de slaapkamer staat een grote witte schommelstoel die ik heb aangekleed met een zacht dekentje en kussentjes. Dit was een van de dingen die wij beiden in de babykamer wilden hebben, omdat het ons wel makkelijk lijkt. Of de schommelstoel uiteindelijk gebruikt gaat worden weet ik niet, maar het staat wel erg leuk!

IMG_4161

Op de muur hangt een plankje met daarop een Nijntje boekje, een uil en een fotolijstje met een echofoto erin. Onder het plankje hangen haar initialen, die zijn natuurlijk niet te missen.

IMG_4166

Het ledikantje hebben we heel simpel wit gehouden met een witte klamboe. De eerste weken slaapt ze bij ons in de slaapkamer in een wiegje.

IMG_4175

Het bedje is dus ook nog niet volledig opgemaakt, maar de knuffels konden natuurlijk niet ontbreken.

IMG_4167

De commode heeft bijna iedereen die ik ken, maar ook hier heb ik mijn eigen draai aan gemaakt door de knoppen te veranderen. Licht roze staat nou net wat leuker en geeft de commode meteen een heel ander gezicht. Het is overigens geen officiële commode, maar een ladekast van de Ikea. De muur achter de commode is heel licht roze geverfd.

IMG_4168

Boven de commode hangen nog 3 plankjes met wat spulletjes erop.

IMG_4179

Aan de andere kant van de kamer staat de kledingkast en in de hoek het badje. De kledingkast in toch wel mijn favoriete plekje van de babykamer en regelmatig kijk ik ook even binnenin de kast. Al die kleine babykleertjes zijn zo schattig.

IMG_4184

De binnenkant van de kast kan natuurlijk niet ontbreken. Er hangen overigens alleen nog maar kleertjes in maat 50 en 56 in. Misschien niet helemaal handig, maar ik vind het heerlijk om alles te veranderen en dus straks de kleine kleertjes om te wisselen voor grotere maten.

IMG_4192

En om het geheel af te maken ligt er op de grond nog een zacht schapenvachtje.

Zoals je kunt zien is het niet een standaard babykamer, zeker niet door het behang. Toch ben ik helemaal blij met het resultaat en komen de licht roze accenten alsnog mooi naar voren. Ik ben verliefd!

Wat vind jij van de babykamer? Ik zou het lief vinden als je een reactie achterlaat!

 

Comments

 1. says

  Leuke babykamer! Die ‘comode’ heb ik ook, bij mij is het gewoon een kast in de slaapkamer waar mijn tv opstaat en waar ik kleding, sokken en beautyproducten in heb zitten haha. Leuk dat je de knoppen hebt veranderd, dat hij lichtroze is zie ik niet op de foto.. maar dat wel erg mooi zijn :-)!

 2. says

  Heel lief en mooi kamertje! Vooral de accesoires zijn ook echt schattig. Ik vind alleen de kleur van het dekentje niet zo mooi matchen bij de rest, maar dat is persoonlijke smaak natuurlijk!

 3. says

  Wauw, echt een prachtige babykamer! Inderdaad niet standaard maar toch heerlijk girly en waar ze heerlijk in kan slapen. Jullie hebben er iets heel moois van gemaakt! Ik zou het precies zo inrichten, haha 🙂 Geniet er lekker van!
  liefs

 4. Ellis says

  Wat een mooi, romantisch kamertje ! En wat heeft ons Nijntjeboekje een mooi plekje gekregen!
  Leuk om het zaterdag in het echt te zien ! En je mooie dochter te bewonderen!

 5. says

  Wat een heerlijke babykamer! Echt heel lief en meisjes-achtig, al is het niet over the top roze inderdaad. Ik ben zelf ook bezig met de babykamer inrichten, dus onwijs leuk dit soort blogposts. Trouwens nog van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *