Eindelijk het antwoord!

6

Het lange wachten is voorbij. Na bijna 9 maanden wordt de vraag die op iedereens lippen ligt dan eindelijk beantwoord. Helaas, het is nog niet een bevallingsverhaal. Maar door dit artikel kom je wel te weten hoe ik, Sicco, de gehele zwangerschap ervaren heb!

Laat ik beginnen te zeggen dat mannen en vrouwen weldegelijk samen zwanger zijn, althans bij de meeste stellen. Zo groeien veel mannen lekker mee met de vrouw, zo erg dat familie en vrienden aan de man kunnen zien hoe lang de vrouw nu zwanger is. Zoals Pris altijd zegt, wij zijn niet samen zwanger. Na het eerste stukje kan je wel begrijpen dat ik daar blij om ben. Als ik daar nog eens bij optel hoe hard het werken voor een vrouw is, hoe de makkelijkste dingen steeds zwaarder worden, kan ik niet anders zeggen dat ik gedurende de zwangerschap steeds meer respect voor mijn sterke vrouw heb gekregen.

Maar dames, natuurlijk wordt het voor mannen ook een stuk zwaarder. Ik moet nu bijvoorbeeld toch echt maar eens ontdekken hoe dat gasfornuis aan gaat, want je vrouw elke avond laten koken zit er op een gegeven moment niet meer in. En de eindeloze ziekenhuis bezoeken waar ik allemaal kreten te horen krijgt waar ik nog nooit van heb gehoord, man man man wat heb ik het als man toch zwaar. Elk weekend weer naar de Baby Dump of de Ikea voor de babykamer en de volgende dag spierpijn van het tillen. Alle kleertjes die besteld worden bij de H&M en vervolgens bezorgd worden bij de buren omdat je vrouw even ligt te rusten. Dan moet ik als man na het werk toch weer dat hele eind naar de buren lopen, zweet breekt me al uit bij het idee. Stofzuigen, boenen en ga zo maar door.

Na de bevalling is het waarschijnlijk nog niet klaar. Vrouwen dragen de baby 9 maanden bij zich en hebben dat natuurlijke instinct. Luier verschonen gaat ze moeiteloos af en mooie outfits voor de baby schudden ze zo uit hun mouw. Maar wat doe je als je vrouw voor het eerst weer lekker een avondje weg gaat met vriendinnen? Ja duh, aller eerst natuurlijk een paar domme foto’s maken van de kleine met een bierfles en die sturen naar je vrouw, ha ha. Maar dan begint het weer, het harde werken. Ik moet nu helemaal zelf de luier verschonen en daarna ook weer helemaal zelf een goede outfit uitkiezen voor de kleine, je wilt immers toch dat je vrouw trots op je is als ze weer thuis komt. Wat een stress.

Ook iets waar ik tijdens de zwangerschap steeds meer rekening mee begon te houden; weet je nog hoe grappig je zelf vroeger wel niet was? Hoe je lekker kon klieren en het bloed onder de nagels van je ouders vandaan kon halen? Geweldig was dat hè, wat hebben we gelachen. Die momenten dat er per ongeluk weer een bal door het raam ging, je broer van de trap duwde of lekker met een pen op de muur aan het krassen was.
Het leuke is dat je als ouders geconfronteerd wordt met het spiegelbeeld van jezelf als de kleine inmiddels iets ouder is. In mijn geval betekent dit dat Priscilla straks met twee kinderen zit opgescheept thuis…

Alle gekheid op een stokje, het ‘werk’ dat wij als mannen moeten doen valt natuurlijk in het niet bij hetgeen wat de vrouwen mee maken. Alle bovenbeschreven dingen zijn wel het minimale wat wij kunnen doen om onze vrouwen te ondersteunen. Want eerlijk is eerlijk, buiten deze dingen om zijn wij als man natuurlijk volstrekt nutteloos in de zwangerschap! De 9 maanden zijn super snel voorbij gegaan en het is ook een tijd waar je van moet genieten. Vooral op de momenten dat je de kleine weer ziet of voelt bewegen, de eerste contact momenten en de echo waarop je de kleine steeds meer vorm ziet krijgen. Kortom, ik wens alle mannen tijdens de zwangerschap veel werk toe. Dit betekent namelijk dat je geniet, hopelijk net zoveel als ik de afgelopen 9 maanden van mijn vrouw en de kleine heb mogen doen.

Was getekend, een hele trotse man/vader.

Laat je een reactie achter?

 

Comments

 1. says

  Als eerste natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie wondertje.
  Je hebt er een geweldig artikel van gemaakt. Super leuk om het door jouw ogen te zien. En wat een leuke schrijfstijl heb je. Xx Laura

 2. says

  Ik blijf zo trots op jullie zijn, jullie zijn het voorbeeld van ultieme relationshipgoals! De foto’s en ook de foto’s die je op Instagram liet zien zijn echt prachtig en vol met liefde! Heel mooi om te zien en ik kijk uit naar het moment dat je ons verteld dat je bent bevallen: woehoee!!
  XOXO esmee

 3. Maartje says

  Gefeliciteerd met jullie kleine prinsesje, en wat schrijf je leuk zeg haha! Komt er binnenkort een artikel met foto’s van de eerste keer alleen? :p

 4. says

  Dit is nog eens leuk, deze periode door de ogen van een man zien. Zo worden jullie ineens toch duizendpoten en leren jullie multi tasken haha! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige kleintje! <3

 5. says

  Gefeliciteerd papa! Wat een leuk artikel heb jij geschreven! Van alle markten thuis: ik hoorde dat zelfs luiers verschonen jou al goed af gaat, haha! Nog eventjes en jullie kunnen met zijn 3tjes genieten in jullie mooie, nieuwe huis!

 6. says

  Sicco, heel erg leuj geschreven en leuk om het eens vanuit jou optiek te zien. Wat heb je het zwaar gehad he? Haha. In ieder geval gefeliciteerd met de kleine en succes met het gasfornuis he haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *