Q&A – De laatste loodjes & de bevalling

 

2015-10-26 12.18.01

Met nog maar 3 weken te gaan zijn we bijna gekomen op het einde van mijn zwangerschap. Ik zal vandaag de laatste vragen van de Q&A beantwoorden en hopelijk zal de volgende zwangerschapspost in het teken staan van de geboorte van onze kleine prinses. Kijk je mee?

Wat is de grootste angst die je hebt bij de bevalling?
Als ik heel eerlijk ben probeer ik er niet te veel over na te denken. Ik word enorm nerveus als ik alleen al aan de bevalling moet denken, dus ik probeer mezelf dit stukje al een beetje te besparen. Een angst heb ik op dit moment dus (nog) niet. Ik hoop dat alles gewoon soepeltjes verloopt zonder complicaties, maar dit is uiteraard nooit te voorspellen.

Als jullie een jongen zouden krijgen, hoe zouden jullie hem dan noemen?
Dat is lastig. We hadden een aantal namen in gedachten die we beiden erg mooi vinden, maar er stond nog niks vast. Ook als het een jongetje geweest zou zijn, dan zou de baby 2 namen krijgen maar welke combinatie dit zou worden hebben we totaal niet over nagedacht. Je begrijpt denk ik wel dat we de namen die we in gedachten hadden wel voor onszelf houden. Wie weet komt er in de toekomst nog een kindje en wordt dit een jongen, haha.

Zijn er mensen die de naam van jullie meisje al weten?
Jazeker! Een aantal familie leden en vriendinnen van mij weten haar naam al. Soms is dit wel lastig, want degene die het weten noemen haar al bij naam. Het is dus erg oppassen dat wij ons niet verspreken in het bijzijn van mensen die het nog niet weten. Vooral Sicco heeft hier last van, maar dat is alleen maar een goed teken. Dat geeft mij weer het gevoel dat hij er helemaal klaar voor is!

Ben je blij dat het bijna zover is?
Ik denk dat blij nog iets te zacht is uitgedrukt. Ik kijk enorm uit naar haar komst en kan niet wachten tot ik eindelijk met haar kan knuffelen, maar naast dat ben ik ook blij dat ik straks (hopelijk) van wat lichamelijke ongemakken af ben. Helaas heb ik sinds 2 weken diabetes erbij gekregen en moet ik een speciaal dieet volgen, mezelf 4 keer per dag prikken om mijn bloedglucose waarde op te meten en moet ik 1 keer per dag insuline spuiten. Ook merk ik steeds meer dat mijn lichaam helemaal op is en protesteert tegen alles wat ik wil doen. Zelfs een kleine wandeling van 5 minuten naar de supermarkt wil op dit moment niet meer lukken. Ik heb het er allemaal voor over, maar deze ongemakken maken het wachten nog wel wat lastiger, haha. Kleine meid kom maar hoor, wij zijn er helemaal klaar voor!

Wat voor moeder denk je te worden?
Deze vraag krijg ik zo vaak en als ik er aan denk word ik al enorm bezitterig. Wat niet iedereen weet is dat ik 9 maanden lang in angst heb geleefd om ook dit kleine meisje te verliezen. Als moeder zijnde draag je je kind 9 maanden, voel je iedere beweging en hikje en bouw je al een band op. Straks zit ze niet meer in mijn buik en moet ik haar blootstellen aan de buitenwereld. Ik denk dat ik, maar vooral ook Sicco heel beschermend zullen zijn, maar haar wel alles zelf willen laten ontdekken. Ze moet vrij kunnen zijn in haar keuzes (tot op zekere hoogte) en wat ik nog wel het allerbelangrijkste vind, kind kunnen zijn. Daarnaast zal ik haar alle liefde geven wat in mij zit, en hopelijk kan ik dezelfde band met haar opbouwen die ik heb met mijn moeder en oma. De tranen rollen over mijn wangen als ik erover nadenk, maar mensen wat voel ik al een liefde voor haar.

Ga je je kindje met haar gezicht op je blog of social media neerzetten?
Dit vind ik een hele leuke vraag, want sicco en ik hebben dit namelijk meerdere keren besproken. Ik zal zeker eens een foto plaatsten, maar ik wil het wel beperken. Mijn blog en ook social media kanalen gaan voornamelijk over beauty en dit wil ik ook graag zo houden. Maar er zullen uiteraard wel is updates online komen of een leuke outfit post van de baby! Jullie zijn altijd zo meelevend en lief dat ik er natuurlijk ook naar uit kijk om haar te showen.

Zijn er dingen waar je tegenop ziet als moeder en dingen waar je juist naar uitkijkt?
Er zijn zoveel dingen waar ik naar uit kijk. Samen leuke dingen doen, het eerste fruithapje, de eerste stapjes, de eerste verjaardag, diploma’s halen etc. Ik kan wel 1000 dingen opnoemen waar ik naar uit kijk. Helaas zijn er inderdaad ook dingen waar ik een beetje tegen op kijk en dat is toch wel dat iedereen straks met advies gaat komen. Ook weet ik dat ze in de puberteit gaat komen en ik moet zeggen dat ik niet de aller makkelijkste puber ben geweest. Gelukkig duurt dit nog heel lang en laat ik het tegen die tijd wel allemaal op me af komen. Voor nu denk ik alleen maar, genieten, genieten en genieten want uit de ervaring van anderen gaat het allemaal veel te snel.

Tellen jullie met mij af naar de uitgerekende datum?

Ik zou het heel lief vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Ahhh wat spannend dat het nu bijna zo ver is! Ik snap dat je beschermend zal zijn, maar als jij er maar van kan genieten is dat erg belangrijk toch! Nog even doorzetten, snel zal je die kleine ontmoeten :-)!

 2. says

  Jaaaa bijna!!! Ik ben enorm benieuwd naar jullie prinses. Het leven in angst is helemaal te begrijpen na twee traumatische ervaringen en diabetes maakt een zwangerschap er ook niet makkelijk op maar het wordt uiteindelijk beter. Ik vind het zo leuk dat we elkaars namen in een keer hadden geraden! En uhh .. over het uithuwelijken moeten we toch maar is overna denken.

  Liefs, Kim

 3. says

  Aaah bijna, bijna, bijna! Ik ben echt zo benieuwd naar jullie prinsesje! Ik hoop dat alles makkelijk zal verlopen tijdens te bevalling en dat jullie daarna heerlijk kunnen genieten met z’n 3en!

  liefs, Brittany

 4. says

  Leuk artikel! En heel herkenbaar. Die advies krijg je toch helaas.. Ongevraagd, mijn zoontje is nu 1 maand oud, ik zou zeggen ga er niet op in, jij voelt zelf wat het allerbeste is voor jou kleintje

  Ik hoop voor je dat de zwangerschap snel voorbij is en je eindelijk je meisje in je armen kan sluiten.

  Geniet vooral van je kraamweek en doe het rustig aan!

 5. says

  Het komt steeds dichterbij! Als je maar niet zo wordt als bepaalde mensen, elke verandering delen op Facebook. Oh kijk nu moet ze lachen, kijk nu eet ze, ze laat een scheetje, oh nee ze doet haar ogen open hahaha. Soms gaat het zo ver. Een foto voorbij laten komen is natuurlijk hartstikke leuk, maar 1 of 2 is genoeg ipv honderden. Ik zie dat zo vaak hihi. Ik ben zo benieuwd hoe je zal zijn met een kindje en natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de prinses.
  Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *